Γυναίκα

Μυστικά πλυσίματος για πιο καθαρά ρούχα

Μυστικά πλυσίματος για πιο καθαρά ρούχα
Tips για να έχετε ρούχα φρέσκα, μυρωδάτα και πεντακάθαρα.

To πλύσιμο των ρούχων είναι συχνά ένας μικρός μπελάς μέσα στον τεράστιο όγκο δουλειάς που έχει να κάνει μία γυναίκα καθημερινά στο σπίτι. Ειδικά αν υπάρχουν παιδιά, τα πράγματα γίνονται πιο απαιτητικά, αφού δεν χρειάζεται μόνο να πλύνετε τα ρούχα αλλά να φροντίσετε να φύγουν οι δύσκολοι λεκέδες και να μεριμνήσετε την αποστείρωση από αλλεργιογόνα κι άλλα μικρόβια που ενοχλούν το ευαίσθητο παιδικό δέρμα.

Γι’ αυτό καλό είναι να ακολουθείτε μερικούς άτυπους κανόνες όταν πρόκειται να βάλετε πλυντήριο για να έχετε ρούχα φρέσκα, μυρωδάτα και πεντακάθαρα.

1. Αρχικά καλό είναι να κοιτάτε τα ειδικά ταμπελάκια που έχουν όλα τα ρούχα και έχουν σημειωμένες τις οδηγίες πλύσης που συστήνει ο κατασκευαστής. Για περισσότερη οικονομία όμως αν δεν έχουν συγκεντρωθεί αρκετά ρούχα ώστε να γεμίσουν τον κάδο του πλυντηρίου, μπορείτε να βάλετε ρούχα με διαφορετικές οδηγίες πλύσης μαζί στο πρόγραμμα του πλυντηρίου για ευαίσθητα.

2. Κάντε σωστό διαχωρισμό. Προσπαθήστε να τηρείτε το γνωστό κανόνα σχετικά με τα λευκά, τα σκούρα και τα χρωματιστά.

3. Ο διαχωρισμός των ρούχων καλό είναι να γίνεται και με βάση το ύφασμά τους. Ένα καλό πλυντήριο έχει συγκεκριμένα προγράμματα που διευκολύνουν τη δική σας προετοιμασία και εξοικονομούν ενέργεια αφού μπορούν να φροντίσουν τα ρούχα σας αντί για εσάς. 

4. Φυσικά, όσο τα παιδιά είναι μικρά, φροντίστε τα ρούχα του να πλένονται μόνα τους στο πλυντήριο. Εννοείται ότι ένα ειδικό απορρυπαντικό για την βρεφική – παιδική ηλικία είναι ιδανικό.

5. Τα ιδρωμένα ρούχα, που συνήθως είναι αυτά των παιδιών πρέπει να αερίζονται πριν μπουν στο πλυντήριο για να φύγει τελείως η μυρωδιά. Επίσης καλό είναι να γυρίζετε το μέσα έξω πριν τα βάλετε στο πλυντήριο.

6. Πολύ συχνά χρειάζεται να πλένετε πετσέτες και σεντόνια που σε μία οικογένεια με μικρά παιδιά ο όγκος είναι τεράστιος. Μία πολυάσχολη μαμά είναι λογικό να δυσκολεύεται να τα πλύνει αλλά και να τα στεγνώσει όλα την ώρα που πρέπει. Για να είναι όμως καθαρά και στεγνά στην ώρα τους μπορείτε να εφοδιαστείτε με ένα στεγνωτήριο.

7. Συχνά τα ρούχα δεν έχουν λεκέδες απλά χρειάζονται ένα φρεσκάρισμα από τις μυρωδιές καπνού ή μαγειρέματος. Συνήθως, μαζί με τα υπόλοιπα μπαίνουν κι αυτά στο πλυντήριο. Ωστόσο, για να προστατεύσετε τα ρούχα σας από το συχνό πλύσιμο καλό είναι να βρείτε έναν τρόπο να τα φρεσκάρετε χωρίς να τα ταλαιπωρήσετε με πλύση.

10. Πόσες φορές έχετε δει μπροστά σας ένα ρούχο που έπρεπε να είναι στον κάδο με τα υπόλοιπα ρούχα που έχει ήδη αρχίσει να στριφογυρίζει; Αυτό με ένα πλυντήριο LG δεν είναι πρόβλημα, αφού μπορείτε να σταματήσετε την πλύση, να ανοίξετε τον κάδο, να βάλετε το ξεχασμένο ρούχο και να συνεχίσετε το πρόγραμμα κανονικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments