Αθλητισμός

Το «χρυσωρυχείο» της Νέας Σμύρνης

Το «χρυσωρυχείο» της Νέας Σμύρνης
Ο... μισός Πανιώνιος εμφανίζεται να είναι είτε «κλεισμένος», είτε στο στόχαστρο των δύο «αιωνίων», με τον Ιστορικό να παραμένει σταθερά ο μεγάλος αιμοδότης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

​Ο αριθμός δεν είναι απλά μεγάλος, αλλά τρομακτικός. Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά στους οχτώ ενδέχεται να έχουν φτάσει συνολικά οι παίκτες του Πανιωνίου που μέσα σε δύο χρόνια θα έχουν αφήσει την Πλατεία με προορισμό τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ! Δίχως αμφιβολία ο Ιστορικός είναι η No1 “πηγή” για το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια. Αποτελεί την… Γη της Επαγγελίας για κάθε νέο Έλληνα ποδοσφαιριστή ο οποίος θέλει να αναδείξει το ταλέντο και να πάρει την ευκαιρία του. 

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο οι Νεοσμυρνιώτες έχουν “απλώσει” τα δίχτυα τους κι εκτός συνόρων, καταφέρνοντας να βρουν “λαβράκια” από το εξωτερικό οι οποίοι ανέβασαν κατακόρυφα τις μετοχές τους στην Πλατεία. Ναι, δεν θα διαφωνήσει κανείς πως η ανάγκη ήταν αυτή που οδήγησε τον Πανιώνιο στο να βρει παίκτες εξελίξιμους που θα μπορέσουν να κάνουν το “μπαμ” στους “κυανέρυθρους” και φυσικά θα φέρουν ζεστό χρήμα στα “πονεμένα” ταμεία της ομάδας, αναγκαία για την επιβίωση του συλλόγου. 

Η ουσία ωστόσο δεν αλλάζει, ούτε το γεγονός πως ο Πανιώνιος είχε τους κατάλληλους ανθρώπους τα τελευταία χρόνια ώστε να επιλέγει τους παίκτες αυτούς οι οποίοι αφενός θα διατηρούν την ομάδα σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο κι αφετέρου θα έχουν σημαντική μεταπωλητική αξία. 

Κάπως έτσι έφτασε μέσα σε 1,5 να έχει δώσει ήδη τέσσερις ποδοσφαιριστές στους δύο “αιωνίους” και στους δύο Δικεφάλους κι ακόμη τόσοι εμφανίζονται να βρίσκονται με το ένα πόδι στον Πανιώνιο και το άλλο είτε στον Ολυμπιακό, είτε στον Παναθηναϊκό! 

Ας τους δούμε όμως πιο αναλυτικά…

“Διαμαντάκι” αξίας 300.000!

Πρώτη χρονικά μετακίνηση στο εν λόγω διάστημα ήταν αυτή του νεαρού αμυντικού Ευαγγέλου, ο οποίος παρά τα μόλις 17 του χρόνια (όταν έγινε η μεταγραφή) “ανάγκασε” τον Παναθηναϊκό που ως γνωστόν η οικονομική του πολιτική δεν επιτρέπει σπατάλες, να βγάλει από τα ταμεία του 300.000 ευρώ για να τον κάνει δικό του πέρυσι το καλοκαίρι! Ο Ευαγγέλου θεωρείται από τους καλύτερους στόπερ της ηλικίας του κι έκανε το βήμα παραπάνω στην καριέρα του παρ’ ό,τι δεν είχε προλάβει να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ με τον Πανιώνιο…

Και Μπουμάλ, και Χατζηισαΐας

Όπως συμβαίνει τον φετινό χειμώνα, έτσι και πέρυσι το ίδιο διάστημα, παίκτες πρώτης γραμμής του Ιστορικού είχαν μπει στο στόχαστρο των άλλων “μεγάλων” της Σούπερ Λιγκ. Από την μία ο στυλοβάτης της “κυανέρυθρης” άμυνας, Δημήτρης Χατζηισαΐας μετακόμισε στον ΠΑΟΚ για ένα ποσό που άγγιξε τις 550.000 ευρώ κι από την άλλη με σχεδόν τα ίδια χρήματα ο Ολιβιέ Μπουμάλ άφησε τον Πανιώνιο για τον Παναθηναϊκό, δίνοντας τεράστια ανάσα στην ομάδα τους, ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει στη συνέχεια την αδειοδότηση.

Το σίριαλ Μπακασέτα

Ένας ακόμη παίκτης που άφησε την Πλατεία για να κάνει το επόμενο -μεγάλο- βήμα στην καριέρα του ήταν ο Τάσος Μπακασέτας. Οι Νεοσμυρνιώτες πήραν ελεύθερο τον διεθνή μεσοεπιθετικό από τον Αστέρα Τρίπολης κι ο “Μπάκα” έβγαλε… μάτια με τα κυανέρυθρα, κάνοντας μία εξαιρετική χρονιά παίζοντας πίσω από τον επιθετικό. Κάπως έτσι έγινε “Μήλον της Έριδος” για Ολυμπιακό κι ΑΕΚ, κερδισμένη όμως βγήκε η Ένωση με τον Πανιώνιο να καρπώνεται 300.000 ευρώ.

Οι Ιρανοί και οι Έλληνες

Από εκεί και πέρα όμως αναμένεται να υπάρξουν ακόμη τέσσερις ηχηρές αποχωρήσεις βασικών παικτών από τον Πανιώνιο, είτε τον Γενάρη, είτε με άξονα τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Πρώτος και πλέον περιζήτητος ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, το όνομα του οποίου “έπαιξε” λιγότερο ή περισσότερο- και για τους τέσσερις “μεγάλους”. Κερδισμένος σε αυτή την περίπτωση φαίνεται να βγαίνει ο Ολυμπιακός, που όπως όλα δείχνουν έχει… αγκαλιάσει τον παίκτη, με τη ρήτρα του να βρίσκεται στις 400.000 ευρώ.

Περιζήτητος όμως είναι κι ο έτερος Ιρανός, ο Μασούντ Σοτζαέι, παρά τα 32 του χρόνια. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός προβάλει ως ο εκλεκτός του Μαρίνου Ουζουνίδη και τα τελευταία ρεπορτάζ τον θέλουν κοντά στον Παναθηναϊκό, εφόσον αδειάσει θέση ξένου κι αναμένεται επίσης να φέρει ένα -μικρότερο- ποσό στα ταμεία του συλλόγου. 

Σε ό,τι αφορά τους δύο Έλληνες που είναι… φευγάτοι από την Πλατεία, πρόκειται φυσικά για τους Σιώπη και Ρισβάνη. Ο μεν έφυγε από τον Ολυμπιακό κι αφού… περιπλανήθηκε στον Πλατανιά, κατάφερε να αναδειχθεί με τη φανέλα του Ιστορικού και να εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα “εξάρια” της Ελλάδας. Όπως όλα δείχνουν όμως το ερχόμενο καλοκαίρι θα πιάσει ξανά Λιμάνι ο 22χρονος άσος, που είναι… καπαρωμένος από τους πρωταθλητές. Όσο για τον Ρισβάνη βγήκε από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού, κατάφερε να φτάσει ως την πρώτη ομάδα επί Αναστασίου, στη συνέχεια όμως έχασε τη θέση του, πήγε στον Πανιώνιο και οι μετοχές του έπιασαν… limit up, με όλες τις ενδείξεις να τον θέλουν κάτοικο Ρέντη από τη νέα σεζόν.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments