Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Επικίνδυνος μπροστά, ευάλωτος στην άμυα

Ολυμπιακός: Επικίνδυνος μπροστά, ευάλωτος στην άμυα
Οι δύο όψεις του φετινού Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα

Έχουμε ήδη περάσει στο δεύτερο από τα τρία ”κομμάτια” της φετινής Super League, με την 11η αγωνιστική να βρίσκεται εν εξελίξει. Στο διάστημα αυτό, δόθηκε η δυνατότητα να εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα για τους συλλόγους που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι εκείνη του εν δυνάμει πρωταθλητή, Ολυμπιακού, ο οποίος αποτελεί μια από τις πιο επικίνδυνες ομάδες της διοργάνωσης, καθώς μεταφράζει με μεγαλύτερη ευκολία σε γκολ τις κλασικές του ευκαιρίες. Μπορεί η ΑΕΚ να έχει περισσότερες φάσεις ποσοτικά, όμως ο Ολυμπιακός είναι πιο αποτελεσματικός από τους υπόλοιπους.

Αντίθετα, προβληματισμό δημιουργεί η αμυντική επίδοση των ”ερυθρολεύκων”, οι οποίοι σύμφωνα με τη στατιστική δέχονται φάσεις όσο εύκολα δημιουργούν, γεγονός που έχει φανεί κατ’ επανάληψιν, με τον πρωτάθλημα να έχει διανύσει το 1/3 της συνολικής διάρκειάς του.

Το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού έχει λάβει υπ’ όψιν την… αλλοπρόσαλλη εικόνα της ομάδας σε άμυνα και επίθεση και προσανατολίζεται στο να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που αφορά το πρώτο σκέλος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments