Ξένια Πολίτη: «Εφιάλτης ή Ελπίδα / Τέρμα» – Παρουσίαση στο Polis art cafe | Pagenews.gr
Pagenews Team 5 Φεβρουαρίου 2018, 18:44 5 Φεβρουαρίου 2018, 18:44

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, στις 20.00 μ.μ. στο Polis art cafe (Πεσμαζόγλου 5 Αθήνα), θα παρουσιαστεί η κοινή έκδοση των θεατρικών έργων της Ξένιας Πολίτη Εφιάλτης ή Ελπίδα / Τέρμα. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχαναλύτρια και Θεολόγος, Κατερίνα Μαλίχιν  και η Οικονομολόγος, Καθηγήτρια ΜΒΑ και Συγγραφέας Φωτεινή Μαστρογιάννη. 

Αποσπάσματα θα διαβάσει η Ηθοποιός Βάσω Καβαλιεράτου.

Ξένια Πολίτη – Βιογραφικό

Γεννήθηκε, σπούδασε, εργάζεται στην Αθήνα. Mεταξύ άλλων, αποφοίτησε από το Εργαστήριο Υποκριτικής Τέχνης «Άροδο» του Άκη Δαβή και παρακολούθησε πολλά σεμινάρια υποκριτικής, φωνητικής, σκηνοθεσίας με τη Ρούλα Πατεράκη, την Άτζελα Μπρούσκου, τον Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, τον Νίκο Καραθάνο, τον Νίκο Κορνήλιο και πολλούς άλλους.

Ερμήνευσε τέσσερις ρόλους στο«Αχ μωρό μου αγαπημένο» σε κείμενο-σκηνοθεσία του Λεωνίδα Τσίπη, ενώ αργότερα ανέλαβε την ερμηνεία και τη σκηνοθεσία θεατρικών του μονολόγων. Ακολούθησε το «Λεόντιος και Λένα» του Γκέοργκ Μπύχνερ σε σκηνοθεσία της Αγγελικής Κουνενιδάκη. Το 2008 συμμετείχε στην ταινία «Η μουσική των προσώπων» του Ν.Κορνήλιου. Παρακολούθησε επίσης, μαθήματα θεατρικής γραφής με τη Χρύσα Σπηλιώτη και τον Ανδρέα Φλουράκη.

Το 2010 με το “CLOTHING PROGECT’’ στο Θέατρο «επί Κολωνώ», παρουσίαζεται ως συγγραφέας, με τη σκηνή «Στενός κορσές» από το πρώτο της θεατρικό έργο «ΤΕΡΜΑ» σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και Πέπης Μοσχοβάκου ενώ, το 2014, επιλέγεται η σκηνή «Μπαλαρίνα στο ταψί» από το δεύτερο έργο της, «ΕΦΙΑΛΤΗΣ Η ΕΛΠΙΔΑ», σε σκηνοθεσία Πέπης Μοσχοβάκου.

Η Ξένια Πολίτη έλκεται από τη Γραφή και τον Λόγο σε όλες τους τις εκφάνσεις. Άρθρα και δοκίμιά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά, πολιτικά μπλογκς κ.τ.λ. Συγγράφει κυρίως όμως θεατρικά έργα γιατί πιστεύει πως η Δραματουργία (δρᾶμα + ουργία) είναι ένας λόγος, όπου με λίγη Ποίηση, γίνεται Λόγος Πανουργικός.

TAGS: