Σταύρος Κοντονής: Ουδείς μπορεί να γνωρίζει τους μάρτυρες | Pagenews.gr
Pagenews Team 7 Φεβρουαρίου 2018, 20:49

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ξεκαθάρισε κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση του σκανδάλου Novartis. Μιλώντας στον ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι, εκτός από τα αρμόδια δικαστικά όργανα, ουδείς μπορεί να γνωρίζει την ταυτότητα των μαρτύρων: «ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης ούτε ο πρωθυπουργός της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αφορμή για την ερώτηση αποτέλεσαν οι σχετικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως οι μάρτυρες είναι στελέχη της εταιρείας, τους οποίους «βρήκαν με μεγάλο πλουτισμό που δεν δικαιολογείτα», τους πίεσαν και κελάηδησαν». 

«Οι τοποθετήσεις ως εικασίες δεν βοηθάνε…», δήλωσε για το ίδιο θέμα ο υπουργός Δικαιοσύνης. 

Επίσης, ο κ. Κοντονής ήταν κατηγορηματικός ότι δεν υπήρχε κανένα θέμα παρέμβασης από πλευράς κυβέρνησης προς τη Δικαιοσύνη, για το εν λόγω θέμα. Απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στον Άρειο Πάγο, ενώ ανέφερε ότι σκοπός της σύσκεψης που έγινε το ίδιο βράδυ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν για να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για αυτό το σημαντικό ζήτημα. 

Μάλιστα, ως επιχείρημα ότι η κυβέρνηση δεν βάλλει κατά της αντιπολίτευσης, ο κ. Κοντονής δήλωσε με νόημα ότι «δεν εμπλέκονται όλοι οι υπουργοί Υγείας», της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. 

«Όλα τα στοιχεία αξιολογούνται και αξιολογείται και η αξιοπιστία των μαρτύρων» είπε επίσης ο υπουργός, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν «πολλά στοιχεία» στη συγκεκριμένη υπόθεση. Όπως τόνισε, «ένα ζήτημα σοβαρό είναι το πόσο κοστολογήθηκε το κάθε τεστ του μοριακού ελέγχου για το AIDS, στην Ελλάδα και πόσο σε άλλες χώρες», εκείνη τη χρονική περίοδο» 

«Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη» να κάνει το έργο της κι «ας μη μιλάμε για στημένες υποθέσεις», είπε επίσης ο κ. Κοντονής.

TAGS: