Πολιτική

Μητσοτάκης: Περιττή η έλευση Ράμα στην Ελλάδα – Δεν θα αναβάλλω την επίσκεψη στην Τουρκία

Μητσοτάκης: Περιττή η έλευση Ράμα στην Ελλάδα – Δεν θα αναβάλλω την επίσκεψη στην Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΠΡΩΤΗ ΛΕΞΗ" ΤΟΥ PROTOTHEMA.GR ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΡΟΪΤΕΡ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Εφ, όλης της ύλης συνέντευξης στην «Πρώτη Λέξη» του protothema.gr και τον Αντώνη Σρόιτερ, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Εφ, όλης της ύλης συνέντευξης στην «Πρώτη Λέξη» του protothema.gr και τον Αντώνη Σρόιτερ, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για τον Ερντογάν και την τελευταία κίνησή του να μετατρέψει σε τζαμί τη Μονή της Χώρας, την επικείμενη λήξη της θητείας της Προέδρου της Δημοκρατίας, τις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει στο εκλογικό σύστημα για τις επόμενες ευρωεκλογές, τη στήριξη της χώρας μας στην Ουκρανία και για τις φήμες περί ανασχηματισμού.

Ως προς την μετατροπή σε τζαμί τη Μονή της Χώρας από τον Ερντογάν, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επιλογή αυτή «περιττή και λανθασμένη, ενώ απάντησε σε όσους υποστηρίζουν ότι η επίσκεψή του στην Άγκυρα θα έπρεπε να αναβληθεί, τονίζοντας ότι οι δίαυλοι πρέπει να διατηρούνται ανοιχτοί. 

Όπως τόνισε, η επίσκεψη αυτή δεν πρέπει να αναβληθεί, καθώς είναι αναγκαίο να να διατηρούνται ανοιχτοί δίαυλοι, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα εκφράσει την εντονότατη δυσαρέσκειά του, κάτι το οποίο, όπως τόνισε, «είναι προτιμότερο από το να δημιουργήσουμε μια κρίση».

Για την πραγματοποίηση προεκλγοικής συγκέντρωσης του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στην Ελλάδα, και δη στην Αθήνα, σημείωσε ότι «είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή».

«Εχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις», πρόσθεσε και αναφέρθηκε στο θέμα της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη το οποίο είπε ότι είναι ευρωπαϊκό και όχι μόνο διμερές. Σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση στην οποία θα είναι ομιλητής ο Εντι Ράμα, είπε «τη συνάθροιση δεν θα την απαγορεύσουμε, δεν θα τη διευκολύνουμε».

Ενόψει της λήξης της θητείας της Προέδρου της Δημοκρατίας και την πιθανότητα να ανανεωθεί ο πρωθυπουργός σημείωσε  πως «έχω καλή σχέση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ασκεί καλά τα καθήκοντά της. Μένω σε αυτό. Νομίζω ότι μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας από αυτά που είπα».

Για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να δώσει S-300 ή Πάτριοτ στην Ουκρανία, κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν θα γίνει. «Μας είναι απαραίτητα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι «στηρίζουμε την Ουκρανία και διαθέτουμε πλεονασματικό αμυντικό υλικό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε τη δημιουργία panic button για τους εφήβους, ως ένα ακόμη μέσο για την αντιμετώπιση του bullying και της βίας των ανηλίκων μετά την πλατφόρμα των καταγγελιών που ήδη λειτουργεί με μεγάλη ανταπόκριση από θύματα τέτοιων καταστάσεων. Όπως είπε, το panic button θα είναι διαθέσιμο από τη νέα σχολική χρονιά.

Σημείωσε ακόμα, ότι παρά την τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους, μόνο τον Απρίλιο έγιναν 1.500 συλλήψεις μετά από καταγγελίες γυναικών, πράγμα που δείχνει ότι εμπιστεύονται την Αστυνομία.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες ορισμένων να δημιουργήσουν αντικυβερνητικό κλίμα στις εκκλησίες τις μέρες του Πάσχα, ενώ για τις ευρωεκλογές τόνισε πως το ζήτημα είναι να πειστεί ο κόσμος να συμμετάσχει, καθώς  οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες μας επηρεάζουν άμεσα όλους.

Κατηγορηματικός ήταν ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνησή του για την τραγωδία των Τεμπών. «Είναι ψέμα, καμία επιχείρηση συγκάλυψη δεν υπήρξε. Εχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, κινήθηκε με ταχύτητα» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments