Θανάσης Θεοχαρόπουλος για υπόθεση Novartis: Να βρεθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι | Pagenews.gr
Pagenews Team 10 Φεβρουαρίου 2018, 14:52

"Όλα στο φως, με τις θεσμικά προβλεπόμενες διαδικασίες, να βρεθούν οι πραγματικά υπεύθυνοι", είναι η θέση που διατυπώνει για την υπόθεση Novartis ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Νέα Σελίδα".

Παράλληλα σημειώνει πως "δεν μπορεί να παραβλέπει κανείς, όμως, ότι η υπόθεση Novartis ανασύρεται τώρα που η κυβέρνηση βρέθηκε σε δύσκολη θέση από τα συλλαλητήρια" και προσθέτει: 

"Συνεπώς, οι αναφορές για μεθοδεύσεις είναι βάσιμες. Φτάνει πια σε κάθε δυσκολία να ανασύρεται το χιλιοπαιγμένο έργο περί παλιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Εξάλλου, το 2007-2009 ο συγκυβερνήτης, κ. Καμμένος, ήταν υπουργός της ΝΔ και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλος, αρχηγός της ΕΥΠ. Από τη μια ο εθνολαϊκισμός κι από την άλλη η σκανδαλολογία κρατούν τη χώρα στο παρελθόν. Δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για το κλίμα που καλλιεργεί στην κοινωνία; Δεν παίζει επικίνδυνα με τους θεσμούς, παραβιάζοντας την αρχή της διάκρισης των εξουσιών; Ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα, η χώρα βυθίζεται στον βούρκο, με κίνδυνο στο τέλος αυτός να καταπιεί όλο το πολιτικό σύστημα. Σήμερα ο τόπος χρειάζεται εθνική συνεννόηση, όχι τεχνητή πόλωση και διχασμό".

TAGS: