Συνεντεύξεις

Λάκης Γαβαλάς στο www.pagenews.gr: “Δεν φεύγω ούτε από τον πόνο, ούτε από την ταλαιπωρία”

Λάκης Γαβαλάς στο www.pagenews.gr: “Δεν φεύγω ούτε από τον πόνο, ούτε από την ταλαιπωρία”
Ο Λάκης Γαβαλάς σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο www.pagenews.gr.

Ο Λάκης Γαβαλάς είναι από τα πολύ αγαπητά σε μένα πρόσωπα. Αυτή είναι η 4η συνέντευξή μας και κάθε φορά που τον γνωρίζω περισσότερο τόσο αυξάνεται και η εκτίμησή μου στο πρόσωπό του.

Είναι ένας άνθρωπος που δημιουργεί είτε έντονη συμπάθεια ή έντονη αντιπάθεια. Όμως αυτό που μένει είναι το γεγονός πως έχει την τρέλα και την ψυχή μικρού αγνού παιδιού. Είναι δυναμικός, βάζει στόχους κι έχει εκτόπισμα ψυχής. Όλα τα παραπάνω τα εκφράζει μ’ ένα δικό του μοναδικό τρόπο, απόλυτα ειλικρινή και έντιμο είτε αφορά στην προσωπική του ζωή είτε στην επαγγελματική.

Αυτό που επίσης είναι πολύ συγκινητικό, είναι το γεγονός πως είναι πραγματικός φιλέλληνας συνεχίζοντας να αγαπά τη γενέτειρά του και να την υποστηρίζει στο εξωτερικό.

Λάκη τι κάνεις επαγγελματικά αυτήν την περίοδο;

Η αλήθεια είναι πως τρέχω και δε φτάνω γι’ αυτό και καθυστερήσαμε να μιλήσουμε. Για 4η συνεχή χρονιά διδάσκω στη σχολή Pan sik, είμαι στο Polis Hammam κάνοντας το Art direction και το Business Development. Τώρα είμαι στην Μύκονο όπου είμαι ο Art Director στο Cinderella, το μαγαζί που είχε επιτυχία το χειμώνα και ανοίξαμε και το καλοκαίρι στο παλιό ιστορικό μπαρ Pierros στην πόλη της Μυκόνου όπου εγώ διασκέδαζα στα νιάτα μου και γυρίζω να διασκεδάσω πάλι στα γεράματά μου. Επίσης δουλεύω για την Hermes που σχεδιάζω τσάντες, ζώνες και αξεσουάρ.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον οίκο Hermes;

Η συνεργασία με τον κύριο Pierre-Alexis Dumas κρατάει πολλά χρόνια, από το 1998, που ακόμη ζούσε. Είχα δημιουργήσει μια τσάντα για μένα η οποία και του άρεσε. Στη συνέχεια, άλλαξα λίγο και την κλασσική Kelly bag βάζοντάς της τσέπες μπρος και πίσω καθώς και εξωτερικά για να είναι πιο εύχρηστη κι ο κόσμος που πάει ταξίδια να μπορεί με ευκολία να αποθηκεύει και να βρίσκει το διαβατήριό του ή το κινητό του. Η εν λόγω τσάντα του άρεσε και την καταχώρησε στην collection του από τότε. Είναι και το best seller του οίκου Hermes!

Λάκη συγχαρητήρια. Μάς κάνεις ακόμη μια φορά περήφανους στο εξωτερικό.

Η χώρα δεν ξέρει τί σημαίνει περηφάνια και δεν την ενδιαφέρει αυτό. Την απασχολούν μόνο αυτά τα πανηλίθια προγράμματα στην τηλεόραση, τα δήθεν πικραμένα αγόρια και κορίτσια που για να κάνουν ένα botox και μια σιλικόνη στα στήθη βγαίνουν στην τηλεόραση και προστυχεύουν δημοσίως. Καταδικάζω τα κανάλια που το κάνουν! Είναι πολύ προσβλητικό για τους νοήμονες ανθρώπους και ένα κακό πρότυπο για τη νεολαία μας και την κοινωνία εν γένει!

Ποια είναι η άποψή σου για τα σύγχρονα όμορφα κορίτσια και αγόρια και γιατί κάποια εξ’ αυτών εκπορνεύονται;

Το «βοηθούν» όλο αυτό οι επιχειρήσεις. Δηλαδή μπορεί να είναι άτομα που «κοιμούνται» και ούτε καν είχαν περάσει στο μυαλό τους αντίστοιχες προτάσεις και ξαφνικά τους ζητούν να κάνουν casting λέγοντάς τους: «θα φιλιέσαι πχ για 500€ ή θα προσποιήστε ότι έχετε συνάψει σεξουαλική σχέση για 100€» και πάει λέγοντας. Εκπόρνευση δηλαδή εκ των ιδίων των καναλιών. Μπορεί να είναι και παιδιά που δε θα το είχαν ποτέ στο μυαλό τους όλο αυτό και να εξαναγκάστηκαν τρόπο τινά, αποτελώντας κακό παράδειγμα για τους νεολαίους.

Ήρθε ποτέ κανένα απ’ αυτά τα παιδιά να σου ζητήσει βοήθεια;

Κοίταξε εγώ απέχω απ’ όλα αυτά. Δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου βαρβιτουρικά, δεν πίνω, είμαι ξενέρωτος και δεν μου κάνουν τέτοιες προσεγγίσεις. Άλλωστε, εγώ στην εταιρία μου είχα άτομο που έκανε τα castings και δεν τα έκανα εγώ. Απλά εγώ έδινα το brief και τις παραμέτρους του show και των ατόμων που ήταν κατάλληλα για τις collections μου. Από κει και πέρα τους έκανα ένα styling που ήταν ιδιαίτερο. Δε με ενδιέφερε να έχω πανέμορφα άτομα ή με κάποιες ιδιαιτερότητες και δεν ήταν αυτό το ζητούμενό μου.

Τι σημαίνει για σένα Λάκη ομορφιά;

Η ομορφιά προκύπτει από την ψυχή και μετά από την εξωτερική υπόσταση. Για να έχεις ομορφιά στην ψυχή, πρέπει να είσαι μορφωμένος και όσο πιο πολύ θέλεις να είσαι μέσα στα πράγματα τόσο πιο πολύ πρέπει να μορφώνεσαι.

Το σύστημα της showbiz δεν αναζητά το λαμπερό και το συνεχώς υποσχόμενο και διαθέσιμο άτομο;

Δεν το έχω παρακολουθήσει να σου πω την αλήθεια. Εγώ, όταν κορίτσια ή αγόρια προσπαθούν να δείξουν κάτι άλλο απ’ αυτό που τους χρειάζεσαι εκείνη τη στιγμή που δεν είναι άλλο από το modeling θυμώνω και είμαι αυστηρός. Φωνάζω πολύ και είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός όταν γίνεται μια φωτογράφηση και δεν πιστεύω πως με συμπαθούν κιόλας και το χαίρομαι αυτό (γέλια). Μετά, όταν βλέπουν το αποτέλεσμα καταλαβαίνουν ότι έτσι έπρεπε να γίνει κι όλα είναι μέλι γάλα.

Λάκη έχεις κτίσει στο παρελθόν ολόκληρη αυτοκρατορία και είναι ευλογία για κάποιον που εργάζεται μαζί σου να αποκτά εμπειρίες και να διδάσκεται. Λογικά όσο πιο αυστηρός είσαι και βάζεις ψηλά τον πήχη τόσο καλύτερα γιατί και προστατεύεις αλλά και εξελίσσεις τα άτομα που συνεργάζεσαι.

Οι δουλειές που έχω κάνει είναι ιστορικές, έχουν εικαστικό χαρακτήρα και αντιπροσωπεύουν πάντα την Ελλάδα. Νομίζω πως είμαι ένας άνθρωπος που έχει αφήσει ιστορία ειδικά στο χώρο της μόδας και στο όλο μου το φέρσιμο.

Σε βλέπουμε πάντα μαχητικό, αξιοπρεπή και έξω καρδιά παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισες και συνεχίζεις να αντιμετωπίζεις. Πώς το επιτυγχάνεις αυτό;

Στη ζωή μου ποτέ τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Έχω μάθει στις δυσκολίες, δηλαδή τα δημιουργικά δύσκολα. Οπότε ξέρεις όταν ο οργανισμός έχει μέσα του το βαθμό δυσκολίας τον αντιμετωπίζει.. Άλλωστε, πάντα μου άρεσαν τα δύσκολα και γι’ αυτό και έπραξα όσα έκανα.

Θεωρείς πως το να ζεις επικίνδυνα αλλά με προσοχή όπως πιθανόν να έλεγαν οι γονείς μας είναι η ευκαιρία για να δημιουργήσεις;

Κοίταξε δεν το έχω σκεφτεί ακριβώς έτσι. Εγώ, θεωρώ πως βάζεις έναν στόχο και ο στόχος άμα είναι εύκολος τον υλοποιείς. Στη συνέχεια βάζεις τον επόμενο εξ ίσου γρήγορα και μετά εξαντλείσαι. Ενώ αν βάλεις έναν στόχο που είναι λίγο πιο δύσκολος και τον επιτύχεις και εσύ αισθάνεσαι αυτήν την καταξίωση και παράλληλα απολαμβάνεις περισσότερο τους καρπούς του στόχου σου.

Συνεχίζεις να έχεις τους ίδιους φίλους στη ζωή σου όπως στις «καλές» εποχές;

Όχι, γιατί ούτε αυτοί θέλουν εμένα αλλά ούτε κι εγώ αυτούς. Δεν έχουμε πλέον τα ίδια ενδιαφέροντα. Φυσικά τους πέντε καλούς μου φίλους τους είχα πάντα κι αυτούς εξάλλου χρειάζομαι. Τώρα αυτοί οι «φίλοι» που έγιναν μέσω συνεργασιών και των κοσμικών κύκλων εκ των πραγμάτων μίκρυναν, με την ευρύτερή έννοια. Με τη στενή όμως έννοια του όρου φιλία είμαι μια χαρά!

Σε πίκρανε όλο αυτό;

Όχι, είχα άλλα πράγματα να κάνω πού με πίκραναν και περισσότερο. Δεν μπορούσα να βάλω τα κοσμήματά μου, να ντύνομαι όπως θέλω κι αυτό προείχε της πίκρας (γέλια). Καμιά φορά είμαι και ένα element ένα εξάρτημα που πρέπει να το κοσμείς για να μπορεί να ανάβει αν είναι φως ή να φωτίζει αν είναι ήλιος. Οπότε αυτά πόνεσαν εμένα. Τα άλλα απλά μ’ ακούμπησαν.

Παρόλο που η Ελλάδα σου φέρθηκε σκληρά εσύ συνεχίζεις να την υποστηρίζεις και να την αγαπάς. Τόσα αποθέματα αγάπης;

Έτσι δεν έγινε στον Κολοκοτρώνη και στον Καραϊσκάκη; Δεν είμαι ο μόνος «ήρωας» στην Ελλάδα και υπάρχουν κι άλλοι πολλοί σαν εμένα. Θα ήταν πάρα πολύ εύκολο οι άνθρωποι αυτοί που διοικούν την Ελλάδα να είχαν καταλάβει τί είμαι εγώ, αλλά απ’ ό,τι βλέπεις μετράν τα σκάνδαλα , οι φασαρίες στη Βουλή, οι σαχλαμάρες και η οχλαγωγία. Οπότε πώς μπορούν να καταλάβουν έναν άνθρωπο σαν εμένα και να τον αξιοποιήσουν; Επένδυσα στη χώρα μου για να καλυτερεύσει και να είναι ικανή να συμμετάσχει δυναμικά και εφοδιασμένη στην παγκοσμιοποίηση.

Ποιο νέο ξεκίνημα έκανες μετά την περιπέτεια την οποία είχες που σε βοήθησε τόσο πολύ ψυχολογικά αλλά και οικονομικά;

Οικονομικά δε με έχει ικανοποιήσει τίποτα και συνεχίζει να μην με ικανοποιεί. Δεν είμαι ελεύθερος και δεν μπορώ να κάνω πράγματα και ό,τι λαμβάνω ως απολαβή το κατάσχει η εφορία λόγω χρεών. Οπότε δεν έχω τη ευχέρεια άρα μπορεί και κάποιες δουλειές να μην τις κάνω γιατί αισθάνομαι ότι θα μου υφαρπάξουν τα χρήματα του κόπου μου κάτι που είναι πάρα πολύ άδικο.

Είναι σκληρό και άδικο γιατί εγώ έδωσα πάρα πολλά στην πατρίδα μου, επενδύοντας σ΄ αυτήν. Αλλά αυτό που με ανέβασε ψυχικά πολύ είναι το γεγονός πως δίδαξα στη σχολή Pan sik τα νέα παιδιά και τους έδωσα όλη μου την εμπειρία για να αποκτήσουν εφόδια. Με πήρανε επίσης στον Παπαϊωάννου στην εταιρία Lapin να τους κάνω μια αναδόμηση του image όσων αφορά στις σειρές που έχουν για τους ενήλικες. Τα contacts μου επίσης στο εξωτερικό παραμένουν πάντοτε ανθηρά.

Δηλαδή ο Langerfert θα μού στείλει τη νέα του τσάντα της Chanel γιατί μισεί τους bloggers, αλλά αγαπά τους ανθρώπους με το styling. Θα πάω σ’ όλα τα shows στο εξωτερικό και θα μ’ έχουν στην ίδια εξέχουσα θέση που είχα πριν. Είμαι δηλαδή ένα icon και ένας celebrity θέλοντας και μη. Όχι πως αυτό με ζορίζει και με πιέζει αλλά ένας τέτοιος τίτλος αντί να είμαι ένας αλήτης ξεχασμένος με βολεύει.

Αν σου γινόταν κάποια πρόταση να εργαστείς μόνιμα στο εξωτερικό θα την αποδεχόσουν;

Όχι, δε θα το κάνω τώρα. Δεν το έκανα ούτε παλιά γιατί εγώ αγαπώ την Ελλάδα και κάθε μέρα που ξυπνάω σκέπτομαι πως θα βελτιωθεί η κατάσταση, είναι το δικό μου σκεπτικό. Δεν φεύγω ούτε από τον πόνο ούτε από την ταλαιπωρία. Είμαι άνθρωπος που κάθεται και τη επεξεργάζεται όλη αυτήν την κατάσταση μέσα του.

Από που αντλείς όλη αυτή τη δύναμη;

Έλα ντε (γέλια). Αυτό αναρωτιόμαστε πολλοί…

Τι κάνουν τα δύο σκυλάκια σου;

Μια χαρά είναι. Θα πάω τώρα να τα πάρω πίσω γιατί όπως είπα έλειπα. Έχω κι ένα επαγγελματικό ραντεβού στις 11 οπότε εδώ θα κλείσουμε την κουβέντα μας…

Διαβάστε εδώ περισσότερες συνεντεύξεις στο www.pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments