Αθλητισμός

Αλέφαντος: “Σας γαμ… έλεγε ο Μαραντόνα. Ο Μέσι τίποτα δεν κάνει για εσάς, είναι τεμπέλης – Ρεντίκολο ο Σαμπάολι”

Αλέφαντος: “Σας γαμ… έλεγε ο Μαραντόνα. Ο Μέσι τίποτα δεν κάνει για εσάς, είναι τεμπέλης – Ρεντίκολο ο Σαμπάολι”
Ο Νίκος Αλέφαντος "διαλύει" την Αργεντινή, τον Σαμπάολι και τον Μέσι. "Τη διαλύσανε την Αργεντινή που είχε σούργελο προπονητή. Πάρε μια κιθάρα και κάνε οτοστόπ. Σαν τεμπέλης φαίνεται ο Μέσι, τελείωσε από την Αργεντινή, τι να του πει του Μαραντόνα".

Δικαιώθηκα για τους Κροάτες. Είχα πει ότι η μόνη ομάδα που μου άρεσε από τα πρώτα ματς, ήταν η Κροατία και ότι η Αργεντινή ήταν πτώμα μαζί με τον Μέσι.

Ήταν καταπληκτική η Κροατία, με ένα τρομερό 4-4-2. Οι δύο μπροστινοί, ο Μάντζουκιτς με τον Πέρισιτς, και από πίσω ο Μόντριτς με τον Ράκιτιτς έφτιαξαν μια καταπληκτική τετράδα.

Δεν έχει όμως μόνο καλούς παίκτες, έχει και προπονητή καλό. Εξαιρετική τακτική, αλεπού, όπου έπρεπε πίεζε, όπου έπρεπε αμυνόταν, όπου έπρεπε δάγκωνε γρήγορα μπροστά, αυτό είναι το ποδόσφαιρο που μου αρέσει εμένα.

Ο Μόντριτς είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος χαφ στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Τρομερό οκτάρι. Φρέσκος, γρήγορος, τρεχαλατζής με πνευμόνια, ελαφρύς αλλά με νεύρο, ξέρει πολλή μπάλα, χώνεται με καλά πόδια για το γκολ, ακατάπαυστος είναι ο π…! Και όχι φτερούγα κοτόπουλου, αλλά νευρώδης.

Τη διαλύσανε την Αργεντινή που είχε σούργελο προπονητή. Εγώ αν ήμουν πρόεδρος της ομοσπονδίας, θα έλεγα σε αυτόν τον προπονητή με τα τατουάζ “δεν μπαίνεις στο αεροπλάνο, πάρε μια κιθάρα και κάνε οτοστόπ σαν χίπης τέτοιο ρεντίκολο που είσαι”.

Είναι άχρηστος. Βγάζεις τον καλύτερο παίκτη σου, στο ’54, τον Αγκουέρο, για να βάλεις τον σάπιο τον Ιγκουαίν; Αν ήθελες να βάλεις τον Ιγκουαίν σώνει και ντε, έπρεπε να τους έχεις και τους δύο μέσα.

Και βγάζεις το σακάκι ενώ σε διασύρει η Κροατία, για να δείξεις τα τατουάζ; Αυτό το έκτρωμα, σαν προπονητής του κατς, με τα μπράτσα και τα τατουάζ, όχι προπονητής ποδοσφαίρου. Πεθαίνει από τη θλίψη ο λαός της Αργεντινής, και εσύ κάνεις τον καραγκιόζη, ένα αίσχος. Ένας προπονητής ανύπαρκτος στη ζωή του, έκτρωμα στο γήπεδο η ομάδα του, έκτρωμα και ο ίδιος με τα τατουάζ και τα μπράτσα.

Ο Μέσι δραματική κατάσταση, περπατάει. Σαν τεμπέλης φαίνεται, σαν αδιάφορος, τελείωσε ο Μέσι ως παίκτης της Αργεντινής, θα μείνει στη συνείδηση του λαού εκεί ότι είναι κατώτερος του Μαραντόνα και ότι αυτός είναι μόνο για την Μπαρτσελόνα.

Εγώ ξέρω ότι ως ποδοσφαιριστής ο Μέσι είναι ανώτερος του Μαραντόνα, αλλά θα μετρήσει πολύ η αθλιότητα που παρουσιάζει στα Μουντιάλ, ενώ ο άλλος ήταν πολεμιστής, ήταν ο καπετάνιος της Εθνικής του, την έπαιρνε στην πλάτη του.

Και να σας πω κάτι; Έχω ζήσει δεκαετίες μέσα στα αποδυτήρια και δίπλα στους παίκτες, ακούστε τι θα πω:

Έδειξε η κάμερα τον Μαραντόνα στην εξέδρα να υποκρίνεται τον στεναχωρημένο. Ναι, υποκρινόταν. Μέσα του πανηγύριζε! Ξέρετε τι έλεγε; “Σας γ… εγώ που λέγατε ότι ο Μέσι είναι ανώτερος από εμένα. Πάρτε τα αρχ… μου ξανά, κανείς δεν θα ξεπεράσει στην Αργεντινή αυτά που έκανα εγώ για τη χώρα μου στα Μουντιάλ. Τη μία σας έφερα το Παγκόσμιο Κύπελλο μόνος μου και την άλλη σας πήγα μόνος μου στον τελικό. Ο Μέσι τίποτα δεν έχει κάνει στη ζωή του για εσάς”.

Σε ό,τι αφορά άλλες ομάδες, η Γαλλία μου άρεσε αυτή τη φορά, ο Γκριεζμάν είναι όλα τα λεφτά, ο Ζιρού είναι αργοπ…άνα αλλά είναι επικίνδυνος όπως στήνεται στην περιοχή και εκμεταλλεύεται τους χώρους γύρω του ο Γκριεζμάν.

Εκείνη που στέκεται για πρώτη φορά μετά από χρόνια είναι η Αγγλία, ένα ματς είδα και πιστεύω ότι είναι η μεγάλη της ευκαιρία να προχωρήσει επιτέλους σε ένα Μουντιάλ. Εγώ τους έλεγα πάντα άμπαλους και τσουρουκάδες, αλλά τώρα νομίζω ότι είναι διαφορετικοί, έχουν πολύ καλό γκολτζή, αυτόν τον Κέιν, και είναι η ευκαιρία τους. Αν δεν προχωρήσεις τώρα ρε Αγγλία με μία Βραζιλία μέτρια, με Γερμανία προβληματική, με Αργεντινή πτώμα, με Ιταλία εκτός του Μουντιάλ, πότε θα κάνεις κάτι;

Έξυπνα παίζει η Αγγλία το 5-3-2, θέλω όμως να την ξαναδώ διότι με αυτούς ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Επιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλέφαντος: «Οι Βραζιλιάνοι ασχολούνται με τα μαλλιά τους – Έξι αβγά έχει φάει ο Κασεμίρο, πτώμα ο Μέσι»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments