Διεθνή

Έτρωγε για έναν ολόκληρο χρόνο μόνο πατάτες!

Έτρωγε για έναν ολόκληρο χρόνο μόνο πατάτες!
O Άντριου Τέιλορ από την Αυστραλία, δηλώνει πως άλλαξε όλη του η ζωή!

Φέτος, ο Άντριου Τέιλορ δεν έφαγε τίποτα άλλο από πατάτες!

Ακολούθησε μια ακραία διατροφή, η οποία από πολλούς κατακρίθηκε, ως ένας πλέον ακατάλληλος τρόπος για απώλεια βάρους, ωστόσο σχεδόν μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ο Αυστραλός άνδρας απέδειξε ότι μπορείς να επιβιώσεις τρώγοντας μόνο πατάτες.

“Είχα κατάθλιψη πέρυσι και όταν έτρωγα πατάτες ένιωθα καλύτερα”, δήλωσε στο news.com.au. “Δεν παίρνω αντικαταθλιπτικά και νιώθω ότι το έχω ξεπεράσει εντελώς, ενώ κοιμάμαι και καλύτερα”, πρόσθεσε.

“Τα τελευταία 10 χρόνια είχα και πόνους στις αρθρώσεις λόγω του ποδοσφαίρου, αλλά κι αυτό μου πέρασε πλέον. Το να τρώω μόνο πατάτες βελτίωσε την ποιότητα της ζωής μου περισσότερο από ότι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ!”, αναφέρει ο Τέιλορ.

Όπως δηλώνει, στις αρχές του έτους ένιωθε ότι είναι εθισμένος στο φαγητό. Μπορούσε για μέρες ολόκληρες να πίνει αναψυκτικά και να τρώει παγωτά, κέικ, σοκολάτα και πολλή πίτσα.

“Συνειδητοποίησα ότι ήμουν εθισμένος στο φαγητό και σκεφτόμουν πως όταν είσαι αλκοολικός κόβεις το ποτό, όταν είσαι ναρκωμανής σταματάς τα ναρκωτικά. Δεν μπορείς όμως να κόψεις το φαγητό κι αναρωτήθηκα εάν υπάρχει μια τροφή που να σου τα παρέχει όλα. Από την πατάτα παίρνεις όλα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά: υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, λιπαρά, φυτικές ίνες, σίδηρο και βιταμίνη C”, αναφέρει και προσθέτει ότι οι δυο πρώτες εβδομάδες ήταν σκέτο βασανιστήριο, αλλά μετά οι κράμπες σταμάτησαν.

Έτρωγε 3-4 κιλά πατάτες την ημέρα, μαγειρεμένες με κάθε τρόπο. Βραστές, πουρέ, στον φούρνο, έφτιαχνε ακόμη και τηγανήτες από πατάτα!

Την Πρωτοχρονιά πρόκειται να κάνει ένα πάρτι για να γιορτάσει τον 1 χρόνο που τρώει μόνο πατάτες, ωστόσο δηλώνει πως δεν του έχει λείψει να φάει κάποιο συγκεκριμένο φαγητό.

Μάλιστα, ο Τέιλορ είχε και σημαντική απώλεια βάρους από την συγκεκριμένη διατροφή. Ξεκίνησε το πρόγραμμά του 151 κιλά και σήμερα ζυγίζει 99. 

Κι αν θεωρείτε πως αυτό το πρόγραμμα προφανώς τον βοήθησε να χάσει κιλά αλλά έχει κάνει κακό στην υγεία του, ο Τέιλορ δηλώνει πως “η υγεία μου βελτιώνεται συνεχώς. Είχα υψηλή χοληστερίνη και πίεση, τα οποία τώρα είναι σε φυσιολογικό επίπεδο, ενώ έπεσε και το ζάχαρό μου. Κάθε φορά που κάνω αιματολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα είναι όλο και καλύτερα!”. 

“Είμαι πιο ευτυχισμένος και κάνω θετικές σκέψεις, έχω περισσότερη ενέργεια και είμαι πιο δημιουργικός”, καταλήγει.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι, ειδικοί και μη, που δηλώνουν κάθετα αντίθετοι σε μια τέτοια διατροφή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments