Κόσμος

Αναζητούνται τα αίτια του μπλακ άουτ στην Ιβηρική Χερσόνησο – Ξεκινούν έρευνες [vid]

Αναζητούνται τα αίτια του μπλακ άουτ στην Ιβηρική Χερσόνησο – Ξεκινούν έρευνες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: (AP Photo/Armando Franca)//Αναζητούνται τα αίτια του μπλακ άουτ στην Ιβηρική Χερσόνησο – Ξεκινούν έρευνες [vid]

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Οι αρχές της Ισπανίας έχουν ήδη αποκλείσει κυβερνοεπίθεση, ασυνήθιστες μεταβολές της θερμοκρασίας ή ανθρώπινο λάθος.

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα σενάρια για τα αίτια που προκάλεσαν το μπλακ άουτ που βύθισε στο χάος Ισπανία και Πορτογαλία. Τα αίτια της γενικής διακοπής ρεύματος διερευνώνται ακόμα από τους αρμόδιους φορείς, με τον Πέδρο Σάντσεθ να αποκλείει το ενδεχόμενο να ευθύνονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι αρχές της Ισπανίας έχουν ήδη αποκλείσει κυβερνοεπίθεση, ασυνήθιστες μεταβολές της θερμοκρασίας ή ανθρώπινο λάθος.

Οι υποψίες τους μέχρι στιγμής στρέφονται προς τα φωτοβολταϊκά πάνελ. Η έρευνα έδειξε δύο σοβαρά επεισόδια αποσύνδεσης τους από το ισπανικό δίκτυο ηλεκτροδότησης, που τροφοδοτούσε παράλληλα και την Πορτογαλία. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας απέκλεισε το ενδεχόμενο να ευθύνονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Tο Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε την εκκίνηση έρευνας, με σκοπό να εξακριβωθούν τα αίτια του μπλακ άουτ που προκάλεσε χάος σε ολόκληρη την Ιβηρική Χερσόνησο.

Αναζητούνται τα αίτια του μπλακ άουτ στην Ιβηρική Χερσόνησο – Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας και η Κομισιόν ξεκινούν έρευνες

Παράλληλα, τις δικές της ανεξάρτητες έρευνες ξεκινάει και η Κομισιόν, έχοντας λάβει και αποδεχθεί τα σχετικά αιτήματα από Ισπανία και Πορτογαλία. Σε αυτές συμμετέχουν ειδικοί εμπειρογνώμονες που αναμένεται να εκδώσουν τα πορίσματά τους εντός έξι μηνών.

Αναζητούνται τα αίτια του μπλακ άουτ στην Ιβηρική Χερσόνησο – Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας και η Κομισιόν ξεκινούν έρευνες

Σύμφωνα επίσης με την El Pais πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία, λόγω συνθηκών που πιθανώς σχετίζονται με το μπλακ άουτ. Συγκεκριμένα, μια 46χρονη γυναίκα που ήταν στο σπίτι της συνδεδεμένη με μηχάνημα οξυγόνου για να την βοηθά να αναπνέει, πέθανε αφού η συσκευή σταμάτησε να λειτουργεί, ενώ νότια της Μαδρίτης ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος, η οποία πιθανώς προκλήθηκε από κερί. Επίσης, διερευνόνται τα αίτια θανάτου ενός ζευγαριού και του γιου τους από την Ουρένσε, οι οποίοι, σύμφωνα με επίσημο εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων, βρέθηκαν νεκροί σήμερα το πρωί μέσα στο σπίτι τους στην Ταμποαδέλα. Πράκτορες και ιατροδικαστές από το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής της Γαλικίας διερευνούν εάν η οικογένεια πέθανε λόγω δυσλειτουργίας μιας οικιακής γεννήτριας ή κάποιας συσκευής που τροφοδοτείται με καύσιμο ή λόγω εισπνοής μονοξειδίου του άνθρακα.

Πηγή: pagenews.gr

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο