Τεχνολογία

Samsung SDI: Επένδυση εκατομμυρίων για την ασφάλεια των μπαταριών

Samsung SDI: Επένδυση εκατομμυρίων για την ασφάλεια των μπαταριών
Η επένδυση, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι στο ύψος των 128 εκατ. δολαρίων.

H θυγατρική Samsung SDI, η οποία έχει ως αντικείμενο την παραγωγή μπαταριών, ύστερα από την ανακοίνωση της Samsung για τη λήψη μέτρων προς αποφυγή νέων περιστατικών σαν του Galaxy Note 7, παίρνει και αυτή με τη σειρά της, τις πρωτοβουλίες της.

Η Samsung SDI επενδύει επιπλέον 128 εκατομμύρια στην επέκταση των εγκαταστάσεων με σκοπό να ενισχύσει την ασφάλεια των μπαταριών. Η εταιρεία έχει ήδη δημιουργήσει ένα χώρο για επείγουσες καταστάσεις στο εργοστάσιο της πόλης Cheonan και μια ειδική ομάδα η οποία θα αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα όσο το δυνατόν πιο άμεσα. Η ειδική ομάδα περιλαμβάνει 100 άτομα από τρία διαφορετικά τμήματα (Ανάπτυξης, Παραγωγής και Τεχνολογίας, Ποιότητας και Επαλήθευσης).

Τα μέτρα ασφαλείας ξεκινάνε από την διαδικασία της ανάπτυξης, όπου ο σχεδιασμός θα είναι πλέον πιο προσεκτικός ώστε να αποφευχθεί η «συμπίεση» των ηλεκτρολυτών. Στο κομμάτι της παραγωγής θα υπάρχει έλεγχος των μπαταριών με ακτίνες Χ ώστε να εξασφαλιστεί 1 στο εκατομμύριο πιθανότητα αποτυχίας των υλικών. Στο επόμενο στάδιο θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος στα προϊόντα, ωστόσο ο αριθμός των δειγμάτων θα γίνει 1000 φορές μεγαλύτερος.

Αυτές οι κινήσεις της Samsung SDI φαίνεται να πείθουν τους άλλους κατασκευαστές, οι οποίοι έχουν αυξήσει τις παραγγελίες τους ξανά στα επίπεδα προ της κρίσης με το Samsung Galaxy Note 7. Τέλος, λογικά τα επόμενα smartphone της Samsung θα χρησιμοποιούν μπαταρίες από την Samsung SDI.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments