Γυναίκα

Ο καλύτερος τρόπος για να νιώθεις καλά με το σώμα σου !

Ο καλύτερος τρόπος για να νιώθεις καλά με το σώμα σου !
Οι αλήθειες της Ελισάβετ Σπανού για το πως μπορείς να νιώθεις καλά με το σώμα σου, αναλυτικά από το www.pagenews.gr.

Ως γυναίκα κι εγώ έχω τις δικές μου ανασφάλειες οι οποίες παλιότερα ήτανε ολόκληρη βαλίτσα που όσο περνάνε τα χρόνια ευτυχώς έγιναν βαλιτσάκι! Ένα «μπαγκάζι» πάντως το σέρνω κ εγώ.

Έχοντας δοκιμάσει ότι διατροφή έχει μέχρι τώρα κυκλοφορήσει, έχοντας πραγματικά καταναλώσει ολόκληρα κοτέτσια από στήθος κοτόπουλου κι ασπράδια αυγών, έχοντας υπάρξει ο χειρότερος πελάτης του φούρνου της γειτονιάς, έχοντας στερηθεί πραγματικά με πόνο, τα παγωτά τον Αύγουστο ή το ξηροκάρπι και τα κοκτέιλακια σε βραδινές εξόδους (δεν αναφέρω καν τις ώρες βαρεμάρας σε διαδρόμους γυμναστηρίων και ποδήλατα ή τον ψυχαναγκασμό του “είμαι κομμάτια αλλά έφαγα μακαρόνια και πρέπει να πάω γυμναστήριο”) κατέληξα στο εξής: Ένας είναι ο τρόπος να νιώθεις καλά με το σώμα σου και να τρως με τρόπο που τουλάχιστον δεν σε παχαίνει. Ένας και μόνο!! Χαρά κι ηρεμία!! Ναι! Και όμως…. Κι αν στο χώρο εργασίας σου δεν είναι πολλά αυτά που μπορείς να αλλάξεις ώστε να έχεις χαρά και ηρεμία, στις υπόλοιπες ώρες σίγουρα κάτι μπορείς να κάνεις.

Μην σπαταλάς γι’ αρχή τον χρόνο σου με ανθρώπους που σε “ρίχνουν” και δεν εννοώ να αγνοήσεις τη φίλη που περνάει μια δυσκολία αλλά ανθρώπους κακοπροαίρετους, επικριτικούς, γκρινιάρηδες και μίζερους. Εκείνους που έχουν ένα πρόβλημα για κάθε λύση. Μακριά! Έχεις ελεύθερο χρόνο; Κάνε κάτι που σ’ ευχαριστεί! Βρες το!!

Αφιέρωσε λίγο χρόνο στο να κάνεις κάτι που σε κάνει χαρούμενο. Χόμπι, άθλημα, μια βόλτα με τα πόδια. Κλείσε για λίγο τα τάμπλετ, το κινητό, τον υπολογιστή και άδειασε το μυαλό σου από τις συνεχόμενες πληροφορίες που δέχεται, άδειασε το από τις εκατομμύρια εικόνες που βλέπεις καθημερινά. Και θα μου πεις οκ, έτσι θα νιώθω καλύτερα με το σώμα μου; Τι σχέση έχουν αυτά με το πώς τρώω; Η απάντηση απλή και κατά βάθος την ξέρεις!! Τις περισσότερες φορές που τρως παραπάνω, που επιδίδεσαι σε μάχη με μια τούρτα και φυσικά την κατασπαράζεις, είναι ένας τρόπος να καλύψεις το κενό. Να εκτονώσεις την πίεση που σου έχει διαλύσει το κεφάλι όλη μέρα. Τις περισσότερες φορές που το after job drink καταλήγει σε “γουρούνια” είναι γιατί κάτι σε ζόρισε όσο δεν πάει. Ιατρικά αποδεδειγμένο ότι το στρες δημιουργεί πρηξίματα, φουσκώματα και όλων των ειδών τις διατροφικές διαταραχές! 

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αποφασίσεις να υποβάλεις τον εαυτό σου σε μια καταπιεστική δίαιτα ή θα επιδοθείς στην πιο σκληρή προπόνηση ενώ η δουλειά σου δεν έχει σχέση με τον αθλητισμό και δεν βρίσκεσαι σε προετοιμασία για αγώνες, σκέψου ξανά!!! Μήπως θέλεις απλά ηρεμία, ισορροπία και λιγότερο στρες; Θα τρως όσο χρειάζεσαι, θα το ευχαριστιέσαι κι η άσκηση θα είναι ευχαρίστηση κι όχι “κάτεργο”. Νους υγιής εν σώματι υγιεί… Ναι! Και σ’ αυτό δίκιο είχαν…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments