Ελλάδα

ΚΟΚ: Απ΄όλα έχει ο …μπαχτσές σε πρόστιμα!

ΚΟΚ: Απ΄όλα έχει ο …μπαχτσές σε πρόστιμα!
Το ζώα πρέπει να έχουν οδηγό, οι πεζοί να τηρούν τον Σταμάτη και τον Γρηγόρη ενώ στο αυτοκίνητο μας προβλέπεται συγκεκριμένος αριθμός επιβατών. Αλλιώς, ο ΚΟΚ προβλέπει πρόστιμα ακόμη και για τις πιο απίθανες παραβάσεις, σύμφωνα με τον Νίκο Λιβανό που παραθέτει στο www.pagenews.gr κάποια που πρέπει να τα γνωρίζουμε.

Ο Κ.Ο.Κ. είναι και πάλι στην επικαιρότητα. Οι Ελληνες, προτείνουν κυβερνητικοί βουλευτές και συγκεκριμένα ο υφυπουργός μεταφορών, πρέπει να πληρώνουν πρόστιμο αναλογικά με το εισόδημα τους. Και οι μοτοσικλέτες να μην κάνουν σφήνες, ανέφερε προσφάτως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου! Ο Κ.Ο.Κ έχει αρκετά γνωστά πρόστιμα – πολλά από τα οποία θέλουν αλλαγή και άλλα λίφτινγκ και αναθεώρηση – αλλά και μερικά άγνωστα, που αφορούν τα τρακτέρ, την αλλαγή χρώματος στο αυτοκίνητου σου και όσους θέλουν να κάνουν το καλό και τελικά βρίσκουν τον μπελά τους.

Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει το ύψος του προστίμου με την οικονομική κατάσταση του παραβάτη και η οικονομική κατάσταση του παραβάτη θα διαπιστώνεται μέσω Taxis. Πάντως, τα σοβαρά πρόστιμα που ευθύνονται για τα πολύνεκρα τροχαία στην χώρα μας παραμένουν χαμηλά, σύμφωνα με τους ειδικούς που ασχολούνται με την πολύπαθη οδική ασφάλεια στην χώρα μας. Συγκεκριμένα στα 700 ευρώ παραμένει το πρόστιμο για κόκκινο και stop, στα 350 ευρώ η μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στα 100 ευρώ το πρόστιμο για τη χρήση κινητού, αλλά και τα πρόστιμα από 200 ως και 2.000 ευρώ για οδηγούς που έχουν κάνει χρήση αλκοόλ.

Υπάρχουν και τα πιο …άγνωστα, που πιθανόν να μην έχουν απασχολήσει ποτέ τα μπλοκ της Τροχαίας αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν στον Κ.Ο.Κ.

 

Το άλλαξες. Το δήλωσες;

Βαρεθήκατε το χρώμα του αυτοκινήτου σας και αποφασίσατε ότι πρέπει να το αλλάξτε. Πρέπει όμως και να το δηλώστε εντός 15 ημερών διαφορετικά – και στην περίπτωση τροχονομικού ελέγχου – θα πληρώστε πρόστιμο 20 ευρώ. Για να είστε νομοταγείς θα πρέπει να το δηλώστε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Μεταφορών έχοντας μαζί σας την άδεια κυκλοφορίας και μια υπεύθυνη δήλωση για αλλαγή χρώματος.

 

Προσοχή στο τραμ!

Ακόμη πιο βαρύ θα γίνει σε λίγες ημέρες το πρόστιμο για όσους παρεμποδίζουν με το όχημα τους την κυκλοφορία των τραμ. Σύμφωνα με τον νομοθέτη η παρεμπόδιση του τραμ θα τιμωρείται με πρόστιμο 225 ευρώ, αντί των 150 που ισχύει μέχρι σήμερα. Οπότε, οι αφηρημένοι οδηγοί θα πρέπει να γίνουν πιο προσεκτικοί!

 

Είσαι … καλοθελητής; Κινδυνεύεις.

Όσοι έχετε την συνήθεια να αναβοσβήνετε τα φώτα στους αντίθετα κινούμενους οδηγούς ώστε να τους “γλιτώστε» από τα δίχτυα του ραντάρ ταχύτητας μην νομίζετε ότι θα την βγάλτε καθαρή. Η παράβαση αυτή υπάγεται στην ανάρμοστη συμπεριφορά και την παρεμπόδιση του έργου της Τροχαίας και το πρόστιμο είναι 200 ευρώ. Επίσης, στα 2.000 ευρώ είναι το πρόστιμο για τους οδηγούς που εντοπιστεί στο αυτοκίνητο τους συσκευή αντιραντάρ ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή παρεμπόδισης μέτρησης της ταχύτητας.

 

Και τα τρακτέρ έχουν υποχρεώσεις

Δεν είναι λίγα τα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται κάθε χρόνο – και ιδιαίτερα το καλοκαίρι – εξαιτίας των τρακτέρ που κινούνται στους επαρχιακούς δρόμους και δεν φέρουν τα προβλεπόμενα φώτα ή τους ανακλαστήρες στο πίσω τμήμα. Για τους παραβάτες το πρόστιμο είναι 150 ευρώ ενώ προβλέπεται και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος για 10 ημέρες.

 

Φώτα στις σήραγγες

Δεν είναι και πολύ άγνωστη παράβαση. Πάντως, είναι πολύ εύκολο να εντοπίσεις έναν οδηγό με σβηστά φώτα μέσα στις σήραγγες και κατά κύριο λόγο αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι ως έλληνες οδηγοί δεν είμαστε ακόμη εξοικειωμένοι με τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης μέσα σε αυτές. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοούμε τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπονται για τους παραβάτες. Έτσι, όσοι οδηγοί έχουν την κακή συνήθεια να μην ανάβουν τα φώτα μέσα στις σήραγγες πρέπει να γνωρίζουν ότι ο νομοθέτης προβλέπει πρόστιμο 200 ευρώ και αφαίρεση του διπλώματος και των πινακίδων για 20 ημέρες!

 

Πρόστιμα για πεζούς, ζώα και υπεράριθμο επιβατών

 – Oι πεζoί υπoχρεoύνται να συμμoρφώνoνται με τις ενδείξεις των ειδικών

γι’ αυτoύς φωτεινών σηματoδoτών, εκτός αν η ρύθμιση της κυκλoφoρίας γίνεται από τρoχoνόμoυς κατά συγκεκριμένο τρόπo. Διαφορετικά παραμονεύει πρόστιμο 40 ευρώ!

 – Zώα επιτρέπεται να oδηγoύνται μόνo από ανθρώπoυς απόλυτα ικανoύς

γι’ αυτό πoυ είναι σε θέση να τα ελέγχoυν πλήρως. Αλλιώς, αν δεν έχουν οδηγό το πρόστιμο είναι 20 ευρώ.

 – Πρόστιμο προβλέπεται και για όσους μεταφέρουν περισσότερους επιβάτες από όσους αναγράφει η άδεια του ΙΧ. Το πρόστιμο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι 80 ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments