Αθλητισμός

Η εγκληματική οργάνωση φεύγει, η σωστή βαθμολογία έρχεται

Η εγκληματική οργάνωση φεύγει, η σωστή βαθμολογία έρχεται
Δείτε τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει στη βαθμολογία του πρώτου γύρου, όταν οι ορισμοί διαιτητών γίνονταν από την παλιά ΚΕΔ, σε σχέση με τον δεύτερο, όπου οι ορισμοί πέρασαν στους Τριτσώνη και Κουκουλάκη.

Ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα ένα ντέρμπι, το τρίτο κατά σειρά, που αν βάλουμε και εκείνο με τον Πανιώνιο, που εξακολουθεί να είναι στη δεύτερη θέση θα γίνουν τέσσερα.

Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να σημειώσουν ούτε γκολ στα ματς του δεύτερου γύρου με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Πανιώνιο, ωστόσο εξακολουθούν, πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε, να έχουν διαφορά ασφαλείας και να θεωρούνται σχεδόν βέβαιοι πρωταθλητές.Μια διαφορά ασφαλείας που την είχαν εξασφαλίσει από τον πρώτο γύρο. Τότε που οι συνθήκες του πρωταθλήματος ήταν ακόμα… διαφορετικές και τα σφυρίγματα θύμιζαν τον παλιό καιρό.

Από τη 16η αγωνιστική και έπειτα και σε σύνολο δέκα αγώνων, με τη διαιτησία σε όλα τα ντέρμπι να είναι 50-50, η βαθμολογία διαμορφώνεται εντελώς διαφορετικά. Και με πιο ρεαλιστική εικόνα, αν κοιτάξουμε το ποδόσφαιρο που αποδίδει η κάθε ομάδα στο γήπεδο.

Βάσει της βαθμολογίας στον δεύτερο γύρο, λοιπόν, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα ήταν στις δύο πρώτες θέσεις με διαφορά μόλις δύο βαθμών μεταξύ τους, θα ακολουθούσε στην τρίτη ο Πανιώνιος με τρεις βαθμούς απόσταση από την κορυφή και στο -4 από την πρωτιά θα ήταν ο Παναθηναϊκός. Όσο για τον Ολυμπιακό; Με 5 ήττες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες σε σύνολογο 10 αγώνων στο δεύτερο γύρο, θα βρισκόταν εκτός… διεκδίκησης πρωταθλήματος, αφού θα ήταν στο -7 από τον ΠΑΟΚ.

Αν δούμε προσεκτικά ορισμένα παιχνίδια του πρώτου γύρου, θα διαπιστώσουμε και πως ο Ολυμπιακός έχτισε ουσιαστικά μέσω αυτών τη διαφορά ασφαλείας που έχει τώρα. Στα ματς με Πανιώνιο (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός) και – κυρίως – Ατρόμητο (εκτός) πήρε βαθμούς που δεν θα έπρεπε να είχε πάρει, αλλά οι διαιτητές είχαν άλλη άποψη.

Λεπτομέρεια; Σε εκείνους τους αγώνες τους ορισμούς τους έκανε ακόμα η προηγούμενη ΚΕΔ, η οποία… ξηλώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τη ΦΙΦΑ, ενώ στον δεύτερο γύρο οι ορισμοί γίνονται από την ΚΕΔ των Τριτσώνη και Κουκουλάκη. Λάθη σαφώς και υπάρχουν ακόμα, αλλά καμιά ομάδα δεν είναι μονίμως ευνοημένη. Τα λάθη στον δεύτερο γύρο δεν θεωρούνται αλλά είναι ανθρώπινα.

Δείτε τη βαθμολογία των πρώτων πέντε ομάδων στο δεύτερο γύρο:1. ΠΑΟΚ: 23 β. (7 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα)2. ΑΕΚ 21 β. (6 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα)3. Πανιώνιος 20 β. (6 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες)4. Παναθηναϊκός 19 β. (5 νίκες, 4 ισοπαλίες, 1 ήττα)5. Ολυμπιακός 16 β. (5 νίκες, 1 ισοπαλία, 4 ήττες)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments