Γυναίκα

Tο ενέσιμο υαλουρονικό στις δόξες του!

Tο ενέσιμο υαλουρονικό στις δόξες του!
Η Δρ. Αγνή Αλμπανοπούλου από το skin medical secret μας δίνει τα "φώτα" της.

Σίγουρα το έχεις δει! Εκτός από το ότι τα περισσότερα κορίτσια κυκλοφορούν με το ίδιο μακιγιάζ και ψεύτικες βλεφαρίδες… έχουν υιοθετήσει οι περισσότερες το κλασικό πια… “στόμα του ροφού”!

Υπερμεγέθη χείλη, που προεξέχουν! Θελκτικά ίσως και επιτυχημένα… αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις… υπερβολικά! 

Είπα να το ψάξω λίγο και να μάθω λίγα περισσότερα πράγματα για την νέα μόδα στην αισθητική ιατρική. Μετά το χαμό του μπότοξ, το ενέσιμο υαλουρονικό στα χείλη ζει τις δικές του στιγμές δόξας! 

Απευθύνθηκα λοιπόν σε μια ειδικό. Ενδεχομένως και στην ειδικότερη καθώς από το ιατρείο της περνάει σχεδόν η μισή Αθήνα και θεωρείται μια από τις καλύτερες στον τομέα της. Η Δρ. Αγνή Αλμπανοπούλου από το skin medical secret μας δίνει τα “φώτα” της…

– Υαλουρονικό στα χείλη κυρία Αλμπανοπούλου, μια μόδα προερχόμενη από την Αμερική να υποθέσω;

Ναι! Είναι η “διάθεση” και η “αγάπη” που έχουν οι αμερικανοί σ’ αυτό που λέμε “plastic”. Γενικά αγαπούν τις υπερβολές!

– Στην Ευρώπη δηλαδή δεν συναντάται κάτι αντίστοιχο; 

Όχι σε τέτοιο βαθμό! Οι ευρωπαίοι είναι πιο… “ήσυχοι” στις αισθητικές παρεμβάσεις. Αγαπούν το να φαίνεται φυσικό οτιδήποτε και αν κάνουν.

-Από τι ηλικίες σας ζητάνε κάτι τέτοιο;

Αρκετά μικρά κορίτσια πια το ζητούν, από 20, 25 χρονών…

-Γιατρέ, πότε είναι πραγματικά χρήσιμο να βάλει κάποιος υαλουρονικό στα χείλη του;Όταν κάποια γυναίκα έχει πραγματικά πολύ λεπτά χείλη είναι μια πολύ καλή λύση!

Επίσης, με την πάροδο των χρόνων όπου η δημιουργία κολλαγόνου από τον οργανισμό περιορίζεται μπορούμε να βοηθήσουμε την “παραγωγή” χρησιμοποιώντας υαλουρονικό οξύ καθώς η δημιουργία κολλαγόνου είναι άμεσα συνδεδεμένη με αυτό. Βοηθάμε έτσι το στόμα και τα χείλη να δείχνουν σφριγηλά, νεανικά και χωρίς λεπτές γραμμές.  

-Είπαμε πριν ότι είναι “μόδα” και μάλιστα αμερικανική περισσότερο. Πιστεύετε πως  θα περάσει όπως γίνεται συνήθως με την μόδα;

Ήδη έχει αρχίσει να φθίνει αυτή η υπερβολή. Υαλορουνικό οξύ θα υπάρχει όσο υπάρχουν γυναίκες και αισθητική δερματολογία. Πιστεύω ότι τα πράγματα οδεύουν προς μια άλλη αισθητική όσο αφορά την ομορφιά! 

-Κυρία Αλμπανοπούλου… εφόσον έχουν ήδη τα πράγματα αρχίσει να αλλάζουν όσες έχουν βάλει υαλουρονικό στα χείλη τους, τι κάνουν; Τι κάνουν αν τα θέλουν πάλι όπως πριν; 

Αυτό το υλικό έχει το χαρακτηριστικό του να απορροφάται από τον οργανισμό γι αυτό και χρειάζεται επαναλήψεις εάν θες να συντηρείς το αποτέλεσμα του. Με το πέρασμα του χρόνου λοιπόν ανάλογα με την ποσότητα που έχει χρησιμοποιηθεί, τα χείλη θα επανέλθουν πολύ κοντά στην αρχική τους κατάσταση. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας δηλαδή. 

Παρ όλα αυτά είμαι της άποψης ότι, ακόμα και αν ένα υλικό απορροφάται απόλυτα, καλό είναι να μην γίνονται υπερβολές στην χρήση του, όχι για λόγους “ασφαλείας”, όλα αυτά τα ενέσιμα υλικά “νέας γενιάς” είναι απόλυτα ασφαλή για τον οργανισμό και βοηθητικά για το δέρμα!

Καλό είναι να μην γίνονται υπερβολές για αισθητικούς λόγους! Για να αποφεύγουμε αυτό που ανέφερες χαρακτηριστικά “στόμα του ροφού” αλλά και γενικά την αλλοίωση των χαρακτηριστικών μας! Είναι ευθύνη και των γιατρών βέβαια να προστατεύουμε τους πελάτες μας λειτουργώντας συμβουλευτικά για το τι πραγματικά του πηγαίνει και όχι με γνώμονα το τι ζητάει ο ασθενής.  

-Το αποτέλεσμα είναι θέμα γιατρού;

Είναι θέμα γιατρού, τεχνικής δηλαδή και υλικού! Γι αυτό καλό θα ήταν πριν κάνουμε οτιδήποτε ενέσιμο γενικά, να σιγουρευόμαστε ότι ο γιατρός μας χρησιμοποιεί καλά και πιστοποιημένα υλικά! 

Και βέβαια πάντοτε να γίνονται σε εξειδικευμένους γιατρούς!

Ευχαριστώντας την Δρ Αγνή Αλμπανοπούλου, και τώρα που ξέρουμε λίγα παραπάνω εγώ θα μείνω στο ότι “μόδα είναι και περνάει” γιατί είναι έως και στενάχωρο να βλέπεις γυναίκες και κορίτσια λες και έχουν βγει με καρμπόν και σου δίνεται η αίσθηση πως η εντολή από τον εγκέφαλο για κινηθούν τα χείλη, δίνεται και 10 δευτερόλεπτα νωρίτερα μέχρι να φτάσει να γίνει, από το υπερβολικό “φούσκωμα” που έχουν υποστεί!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments