Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο Truth Social ανέφερε πως η κυβέρνησή του «θα κερδίσει, εντέλει» στο μπρα ντε φερ στο οποίο έχει εμπλακεί με το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, στο οποίο θέλει να απαγορεύσει να δέχεται ξένους φοιτητές.
«Περιμένουμε ακόμη τον κατάλογο των ξένων φοιτητών εκ μέρους του Χάρβαρντ προκειμένου να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε, έπειτα από μια παράλογη δαπάνη δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε πόσους ριζοσπαστικοποιημένους παράφρονες, όλοι τους ταραχοποιοί, δεν θα πρέπει να επιτραπεί να εισέλθουν ξανά στη χώρα μας», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Το καλύτερο πλεονέκτημα για το Χάρβαρντ είναι ότι αναζήτησαν και βρήκαν απολύτως τον καλύτερο δικαστή (για εκείνους!), όμως μην ανησυχείτε, το Κράτος θα κερδίσει εντέλει», συνέχισε ο ίδιος.
Την Πέμπτη, η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κρίστι Νόεμ ανακοίνωσε την άρση του δικαιώματος του Χάρβαρντ να δέχεται ξένους φοιτητές. Όμως, ένας δικαστής σύντομα ανέστειλε το μέτρο, σε βάρος του οποίου το πανεπιστήμιο προσέφυγε στη δικαιοσύνη την Παρασκευή το πρωί.
Η κυβέρνηση Τραμπ κατηγορεί το Χάρβαρντ ότι αρνείται την εποπτεία της Ουάσιγκτον στις εγγραφές και τη διαδικασία προσλήψεων και κατηγορεί το πανεπιστήμιο ότι είναι προπύργιο αντισημιτισμού, ότι προωθεί τις ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς κι ότι διατηρεί σχέσεις με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε χθες την απόφασή του να απαγορεύσει την άφιξη ξένων φοιτητών για το περίβλεπτο πανεπιστήμιο. «Θέλουμε να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι ξένοι φοιτητές», έγραψε μεταξύ άλλων.
Η κυβέρνηση είχε προηγουμένως ακυρώσει επιχορηγήσεις ύψους άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πανεπιστήμιο, γεγονός που οδήγησε στην αναστολή ορισμένων ερευνητικών προγραμμάτων.
«Σκέφτομαι να αποσύρω επιχορηγήσεις ύψους τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων από το άκρως αντισημιτικό Χάρβαρντ για να τα δώσω σε εμπορικές σχολές σε ολόκληρη τη χώρα. Τι καλή επένδυση θα ήταν για τις ΗΠΑ και τόσο αναγκαία!», συμπλήρωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ σε μια άλλη ανάρτηση, χωρίς να είναι σαφές αν αναφερόταν στα κονδύλια προς το Χάρβαρντ που η κυβέρνησή του έχει ήδη «παγώσει».
Στο τραπέζι η απειλή για διακοπή όλων των συμβάσεων
Στο πλαίσιο αυτό, ο Λευκός Οίκος, που είναι λοιπόν αποφασισμένος να υποτάξει το Χάρβαρντ, σκοπεύει να διακόψει όλες τις εναπομείνασες συμβάσεις που έχει υπογράψει με το περίβλεπτο πανεπιστήμιο, το ύψος των οποίων ανέρχεται, σύμφωνα με τον Τύπο, σε 100 εκατ. δολάρια.
Η αμερικανική κυβέρνηση θα στείλει σήμερα «μία επιστολή στις ομοσπονδιακές αρχές ζητώντας τους να καταρτίσουν έναν κατάλογο με τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με το Χάρβαρντ και να ενημερώσουν εάν μπορούν να ακυρωθούν ή να ανακατευθυνθούν αλλού», είπε σήμερα ένας Αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.
Η επιστολή, από τη Διοίκηση Γενικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, κατευθύνει τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να επανεξετάσουν και ενδεχομένως να ακυρώσουν ή να ανακατευθύνουν τις συμβάσεις τους με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με φυλετικές διακρίσεις στις εγγραφές, προκατειλημμένες πρακτικές προσλήψεων και αποτυχία του πανεπιστημίου να προστατεύσει τους Εβραίους φοιτητές από την παρενόχληση.
Επιπλέον, αναφέρεται σε σχετική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου σε βάρος του Χάρβαρντ (Students for Fair Admissions v. Harvard) και τα πρόσφατα επεισόδια στην πανεπιστημιούπολη ως αποδείξεις για την αποτυχία του Χάρβαρντ να στηρίξει τα ομοσπονδιακά πρότυπα και αξίες.
Πηγή: Pagenews.gr