Ελλάδα

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο (pics&vid)

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο (pics&vid)
Το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Μπαλταδώρο, τον άτυχο πιλότο που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στην ιδιαίτερή του πατρίδα, στο Μορφοβούνι Καρδίτσαςγίνεται αυτή την ώρα, η κηδεία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, του άτυχου χειριστή του Mirage 2000-5 που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η σορός του πιλότου μεταφέρθηκε με C-130 στο αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. στη Λάρισα και εν συνεχεία οδηγήθηκε με πομπή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου του Μορφοβουνίου όπου έχει τεθεί σε προσκύνημα. 

Ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου επισκέφθηκε το σπίτι του άτυχου σμηναγού στην Αθήνα και εξέφρασε τα συλλυπητήρια στους οικείους του.

Πριν λίγη ώρα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου έφτασε για να αποτίσει φόρο τιμής στον 32χρονο σμηναγό ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης. Στον Μορφοβούνι μετέβη επίσης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ στη μία κια μισή περίπου έφτασαν στον Ιερό ναό ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης και αμέσως μετά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Το χρονικό της τραγωδίας 

Τα δύο Mirage απογειώθηκαν την Πέμπτη από την 135 Σμηναρχία Μάχης Σκύρου για να αναχαιτίσουν τουρκικά μαχητικά που είχαν παραβιάσει τον FIR Αθηνών.

Οι πιλότοι της Ελληνικής Αεροπορίας έφτασαν στο σημείο και είδαν ότι τα τουρκικά μαχητικά είχαν απομακρυνθεί από την περιοχή και έτσι άλλαξαν πορεία για να επιστρέψουν στη βάση τους.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 12:15, το 2ο αεροσκάφος ανέφερε ότι ο επικεφαλής του έπεσε στο νερό περίπου εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Παρότι οι έρευνες ξεκίνησαν άμεσα, η σορός του σμηναγού εντοπίστηκε την Παρασκευή.

ΒΙΝΤΕΟ: KarditsaLive.Net

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ποια ήταν τα τελευταία λόγια του Γιώργου Μπαλταδώρου πριν τη μοιραία πτώσηΗ Βουλή αποφάσισε να «υιοθετήσει» τα ανήλικα παιδιά του σμηναγού Γιώργου ΜπαλταδώρουΑνείπωτος πόνος στο σπίτι του σμηναγού Μπαλταδώρου στην Πετρούπολη (pics)Εντοπίστηκε η σορός του άτυχου σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments