Αθλητισμός

Μάγος: Το απίστευτο ποσοστό του Ίσκο που τρέλανε τη στατιστική (pics&vids)

Μάγος: Το απίστευτο ποσοστό του Ίσκο που τρέλανε τη στατιστική (pics&vids)
Ο Ίσκο δεν θα γίνει ποτέ ο νούμερο ένας σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης. Καθόλου δεν τον ενδιαφέρει. Αρκεί να έχει τρία πράγματα που θα τον κάνουν ευτυχισμένο: "Το πρώτο είναι η επιθυμία μου να περάσω καλά, το δεύτερο να νιώσουν το ίδιο οι οπαδοί και το τρίτο να νικήσουμε".

Το Σάββατο βρέθηκε στον τόπο που αγαπήθηκε όσο λίγοι. Ο Φρανθίσκο Ρόμαν Αλκρόν Σουάρεθ, ή απλά… Ίσκο, όπως τον ξέρει όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, ανέλαβε τον ρόλο του ηγέτη της Ρεάλ Μαδρίτης στη νίκη επί της Μάλαγα με 2-1, από τη στιγμή που απουσίαζε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το έκανε σε ένα γήπεδο που λατρεύτηκε, στο “Ροσαλέδα”, αφού με τη Μάλαγα έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Champions League το 2013. Ένα γκολ και μια ασίστ από τον 25χρονο μέσο, που είδε το κοινό των Ανδαλουσιάνων να σηκώνεται όρθιο και να του προσφέρει ένα εκπληκτικό standing ovation.

Ο Ίσκο δεν θα γίνει ποτέ ο νούμερο ένα σταρ μιας ομάδας όπως η Ρεάλ Μαδρίτης. Πλάι στα ονόματα του Κριστιάνο, του Μπέιλ, του Μόντριτς, του Μαρσέλο, εκείνος θα είναι πάντα ένας… εργάτης όπως συνηθίζουμε να λέμε. Ναι, αλλά ετούτος εδώ ο εργάτης είναι κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους. Δεν είναι ο κλασικός “χαμάλης” του γηπέδου. Δεν είναι εκείνος που θα πατήσει όλο το γήπεδο, που υνηγάει σαν τρελός τον αντίπαλο, που ποσφέρει περισσότερα χιλιόμετρα απ’ ότι όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές.

Ετούτος εδώ, με το μόλις 1,76 μέτρα για μπόι, προσφέρει στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας. Κάνει το απλό, αλλά το κάνει υπέροχα. Προσποιείται στον αντίπαλο, σαν να είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Ψάχνει να κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του. Αυτό του δίνει ζωή. Χαρά. Όρεξη για ποδόσφαιρο.

“Το πρώτο είναι η επιθυμία μου να περάσω καλά, το δεύτερο να νιώσουν το ίδιο οι οπαδοί και το τρίτο να νικήσουμε”. Με αυτό το τρίπτυχο πορεύεται έως τώρα στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Όταν δεν περνάει καλά, δεν διστάζει να το δείξει. Όπως έκανε λίγες μέρες πριν από το πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών για το Champions League κόντρα στη Γιουβέντους. Τότε, που ο Ζινεντίν Ζιντάν τον άφηνε και τον ξανά άφηνε στον πάγκο. Εκείνος γκρίνιαζε. Έκανε δηλώσεις. Ζητούσε να παίξει και να παίξει στη θέση του. Και πρόσφερε μια εκπληκτική εμφάνιση στον φιλικό θρίαμβο της Ισπανίας απέναντι στην Αργεντινή. Αυτό ήταν.

Ο Ζιντάν, λίγες μέρες αργότερα, άφηνε στον πάγκο τον Μπέιλ και τον Ασένσιο. Επανέφερε τον Ίσκο στην αρχική ενδεκάδα του αγώνα με τη Γιουβέντους στο Τορίνο. Ο Ισπανός δικαίωσε τον προπονητή του για την επιλογή του: δύο ασίστ, μία στο πρώτο γκολ του Κριστιάνο και μία στο τρίτο του Μαρσέλο. Αυτό, όμως, δεν ήταν τίποτα μπροστά στο εκπληκτικό που κατέγραψε η στατιστική υπηρεσία.

Ο Ίσκο έδωσε σε εκείνο το ματς 54/54 πάσες. 54 πάσες ΟΛΕΣ σωστές. Ούτε μία λάθος. Τα ποσοστά του είχαν και συνέχεια. Πέντε μέρες μετά, στο ντέρμπι με την Ατλέτικο στο Μπερναμπέου, ο Ισπανός είχε 31/31 πάσες. Το ποσοστό και πάλι στο 100%. Η ολοκλήρωση ήρθε στις 11 Απριλίου, στον επαναληπτικό με τη Γιουβέντους. Εκεί που όλη η ομάδα του υπέφερε, εκείνος κατέγραψε τυο εντυπωσιακό 70/72 πάσες (ποσοστό 97%).

Μέσα σε 8 μέρες, σε τρία ματς που… έκαιγαν, σε τρία ντέρμπι, ο Ίσκο απέδειξε από τι στόφα είναι γεννημένος. Είχε συνολικά 155/157 πάσες. Ποσοστό 98,7%. Τα… μηχανάκια τρελάθηκαν. Και ο Ζιντάν θα το σκεφτεί πολύ σοβαρά για να τον αφήσει και πάλι στον πάγκο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aπίθανο βίντεο: H προσπάθεια των παικτών της Γιουβέντους να… σαμποτάρουν τον Ρονάλντο

Μύθος: Έφτασε τα 650 γκολ ο Κριστιάνο Ρονάλντο – Δείτε τα πρώτα 600 (vid)

Ο Κριστιάνο είχε κάνει πρόβα το συγκεκριμένο ψαλιδάκι – “Πέταξε” στα 2,23 μ. (pics)

Η γκολάρα του Κριστιάνο απ’ την εξέδρα, η αποθέωση των Ιταλών, η αντίδραση του Ζιντάν (vid)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments