Ελλάδα

Ένταση, οδοφράγματα και μολότοφ στα Εξάρχεια

Ένταση, οδοφράγματα και μολότοφ στα Εξάρχεια
(upd3)Οδοφράγματα στην οδό Μπενάκη και φωτιά σε ένα ΙΧ στην περιοχή. 23 προσαγωγές.

Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί τα Εξάρχεια, αφότου ολοκληρώθηκε η πορεία στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ομάδα αντιεξουσιαστών έχει στήσει οδοφράγματα στην οδό Μπενάκη, ενώ έχουν βάλει φωτιά σε ένα ΙΧ στην περιοχή. Στην πλατεία των Εξαρχείων ξηλώνουν πλάκες από τα πεζοδρόμια και πετούν βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

​Τα επεισόδια συνεχίζονται στις οδούς Στουρνάρη και Σπύρου Τρικούπη με Τοσίτσα, με τους αντιεξουσιαστές να πετούν συνεχώς, βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες “απαντούν” με περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Οι αντιεξουσιαστές πετούν εκτός από μολότοφ και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, όπως φωτοβολίδες.

Παράλληλα, ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν συνεχώς πάνω από τα Εξάρχεια και έχουν γίνει 23 προσαγωγές.

Παρόλο που η κυβέρνηση έχει κατεβάσει στους δρόμους 3000 αστυνομικούς, με την Αθήνα να θυμίζει “φρούριο”, καθώς συμπληρώνονται οχτώ χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 έπεσε νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια, η ένταση είναι αναπόφευκτη.    

Ένταση και πετροπόλεμος το μεσημέρι

Το μεσημέρι είχε ξεσπάσει πετροπόλεμος στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Ακαδημίας από ομάδα αντιεξουσιαστών, που βρισκόταν ανάμεσα στο πλήθος μαθητών και φοιτητών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία για την επέτειο της δολοφονία του μαθητή.

Πάντως οι αναρχικοί είχαν προειδοποιήσει…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments