Πολωνία: Στην κηδεία του Ούρμπαν ο πρόεδρος Ντούντα και εκατοντάδες πολίτες | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Δεκεμβρίου 2016, 16:55

Εκατοντάδες άνθρωποι, αλλά και ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα και παρευρέθηκαν στην κηδεία του 37χρονου Λούκας Ούρμπαν, του Πολωνού οδηγού ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στην καμπίνα της νταλίκας που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο.

Πατέρας ενός 17χρονου ο Ούρμπαν ήταν ανάμεσα στα 12 θύματα της επίθεσης του Άνις Άμρι, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν στην μικρή εκκλησία στο Μπάνι, χωριό καταγωγής του Ούρμπαν στην βορειοδυτική Πολωνία, 15χλμ από την πολωνογερμανική μεθόριο, για να παρακολουθήσουν την επιμνημόσυνη δέηση, ενώ αρκετά φορτηγά σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση κορνάρανε για να τιμήσουν τον 37χρονο οδηγό, όπως έδειξαν οι εικόνες που μετέδωσε ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός TVN24.

Ο Ντούντα κατέθεσε στεφάνι και γονάτισε μπροστά από το λευκό φέρετρο του Ούρμπαν.

Η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο δήλωσε νωρίτερα ότι ο γιος και η σύζυγος του οδηγού θα απολαύουν ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος, ενώ με ένα διαδικτυακό έρανο που διοργάνωσε ένας βρετανός οδηγός για την οικογένεια συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 218.000 δολάρια.

TAGS: