Διεθνή

Ηχηρή παρέμβαση Ζάεφ κατά Σιλιάνοφσκα: Ανησυχώ για την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας

Ηχηρή παρέμβαση Ζάεφ κατά Σιλιάνοφσκα: Ανησυχώ για την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας

Πηγή Φωτογραφίας: [354058] 26ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST "ANTITHESES, TRANSFORMATION, ACHIEVEMENTS IN A CHANGING WORLD" (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αντιδράσεις και στο «εσωτερικό» της χώρας από τις δηλώσεις της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας

Αμηχανία επικρατεί στη Βόρεια Μακεδονία από χθες μετά τις δηλώσεις της νέας προέδρου της χώρας και κυρίως για τους πολίτες, που ανησυχούν για το μέλλον και για τις σχέσεις με την Ελλάδα.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, που υπέγραψε με τον Αλέξη Τσίπρα τη Συμφωνία των Πρεσπών, μιλώντας στο OPEN κάλεσε τη νέα πρόεδρο να συμμορφωθεί με τους όρους της Συμφωνίας, διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι σοβαρές για το κράτος και θα γίνουν άμεσα αισθητές και στους πολίτες, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε.

Επίσης, τόνισε ότι «η ευθύνη δεν είναι μόνο πολιτική αλλά και νομική και οι συνέπειες είναι δεκαετίες εχθρότητας με τις γειτονικές χώρες, με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον ΟΗΕ. Ο Μιτσκόφσκι και η πρόεδρος Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα έχουν επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν σκοπεύουν να ακυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρόλο που δεν συμφωνούν με αυτήν. Ως εκ τούτου, ως κάτοχοι των ανώτατων κρατικών αξιωμάτων, θα πρέπει να σέβονται το Σύνταγμα, τη διεθνή Συμφωνία των Πρεσπών και τους νόμους».

«Είναι ένας πόλεμος των λέξεων», κατέληξε ο Ζόραν Ζάεφ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments