Διεθνή

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης
Είναι ο 22χρονος Ουζμπέκος Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ.

Ο άνδρας που ανατινάχθηκε μέσα στο βαγόνι, παρασύροντας στον θάνατο 14 επιβάτες και τραυματίζοντας άλλους 49, είναι ο 22χρονος Ουζμπέκος Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, ο οποίος είχε γεννηθεί στον Κιργιστάν.

Οι εξετάσεις DNA και οι καταγραφές των καμερών παρακολούθησης οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ίδιος άνδρας που διέπραξε την επίθεση στο μετρό είχε τοποθετήσει σε άλλον σταθμό το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό που δεν εξερράγη, όπως ανακοίνωσε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που ερευνά την επίθεση.

Οι ρωσικές αρχές ταυτοποίησαν τον βομβιστή αυτοκτονίας που χτύπησε προχθές το μετρό της Αγίας Πετρούπολης, αλλά απέφυγαν να μιλήσουν για τα κίνητρά του, παρ’ ότι η μέθοδος και η συγκυρία παραπέμπουν σε οργάνωση που είναι παρακλάδι ή εμπνέεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τις αρχές του Κιργιστάν, ο Τζαλίλοφ γεννήθηκε στην περιοχή του Ος, απ’ όπου προέρχεται μεγάλος αριθμός μαχητών της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, και είχε ρωσικό διαβατήριο. Ένας άλλος άνδρας που είχε αρχικά παρουσιαστεί από ρωσικά ΜΜΕ ως ο δράστης παραδόθηκε στις αρχές και δήλωσε ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με την επίθεση, αλλά στοχοποιήθηκε γιατί το παρουσιαστικό και τα ρούχα του φαίνεται ότι ανταποκρίνονταν στο στερεότυπο του «ισλαμιστή τρομοκράτη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments