Αθλητισμός

Αλέφαντος: “Αυτό το ποδόσφαιρο γουστάρω, όχι των πατατάκηδων – Δίκαια η Γαλλία, μπαλάρα στο Κατάρ”

Αλέφαντος: “Αυτό το ποδόσφαιρο γουστάρω, όχι των πατατάκηδων – Δίκαια η Γαλλία, μπαλάρα στο Κατάρ”
Ο Νίκος Αλέφαντος κάνει τον απολογισμό του Μουντιάλ μέσω του blog του στο pagenews.gr

Καταρχήν το Μουντιάλ το πήρε η καλύτερη ομάδα και το άξιζε. Με ρωτάει ο Σινάνογλου τι μας δίδαξε αυτό το Μουντιάλ και θα σας πω. Το πήρε η ομάδα που έπαιξε το ποδόσφαιρο που γουστάρω. Όχι ποδόσφαιρο για “πατατάκηδες”, αλλά ποδόσφαιρο τακτικής με γρήγορους παίκτες και πρώτα απ’ όλα ξεκινάμε από την άμυνα και από τον κόφτη.

Καταποντίστηκε το ποδόσφαιρο του τίκι τάκα. Από νωρίς είχα τη Γαλλία ως ένα φαβορί και το έλεγα. Όχι από την πρώτη αγωνιστική αλλά από τη δεύτερη και τρίτη έβλεπα τους Γάλλους να έχουν και πολύ καλούς παίκτες και πολύ σοβαρή ομάδα.

Η Γαλλία ας κοιτάνε όλοι τους μπροστινούς, για εμένα είχε τη δύναμή της στα σέντερ μπακ και στον κόφτη. Ο Καντέ, η αδυναμία μου από τότε που τον έβλεπα στη Λέστερ, καταπίνει τα χιλιόμετρα, μπορεί να τρέχει 2,5 ώρες, όχι μόνο 90 λεπτά.

Τα σέντερ μπακ κάνουν εκπληκτικό δίδυμο, ο Βαράν που είναι γρήγορος και ο Ουμτιτί. Ψηλά παιδιά, γερά παιδιά, φοβερό δίδυμο και όταν είναι κάτω η μπάλα και όταν είναι ψηλά. Τα πλάγια μπακ σοβαροί, όχι να ξαμολιούνται και να τους ψάχνεις.

Ο Καντέ με βοήθειες από τον Πογκμπά που είναι αργός αλλά έκανε καλό τουρνουά, και από τον Ματουιντί που είναι καλός παίκτης. Πολύ καλή η τριάδα των χαφ της Γαλλίας.

Μπροστά για εμένα ήταν παραφωνία ο Ζιρού, απ’ την αρχή το έλεγα και πράγματι δεν έβαλε ούτε ένα γκολ. Ο Μπενζεμά θα είχε βοηθήσει πολύ περισσότερο. Όμως όταν σου παίρνει το παγκόσμιο κύπελλο ο προπονητής, τι να πεις, στέκεσαι σούζα.

Η Κροατία ήταν η ομάδα που απ’ την αρχή την είχα για να φτάσει πολύ ψηλά. Όμως στον τελικό για εμένα απέτυχε ο προπονητής της. Ίσως πήραν αέρα τα μυαλά τους. Δεν παίζεις έτσι αυτήν τη Γαλλία.

Για εμένα η Κροατία έπρεπε να παίξει 5-3-2 σε αυτό το ματς γιατί οι Γάλλοι πνίξανε τον Μόντριτς και τον Ράκιτιτς. Έπεσαν πάνω σε αυτούς τους δύο. Ειδικά ο Μόντριτς εγκλωβίστηκε, τον κυνήγαγε ο Καντέ και τον εξουδετέρωσε.

Έπρεπε να παίξει 5-3-2 να απελευθερώσει τον Μόντριτς. Και μπροστά να ψάξει την κόντρα με Πέρισιτς που έκανε πολύ καλό Μουντιάλ και Μάντζουκιτς. Ο Ράκιτιτς δεν είναι γρήγορος.

Δίκαια πήρε τη Χρυσή Μπάλα ο Μόντριτς για τη συνολική του παρουσία στο Μουντιάλ, από νωρίς δήλωσα ότι είναι ο πιο πλήρης χαφ του Μουντιάλ.

Μου θυμίζει Μπέμπη ο Μόντριτς, δεν τον έχετε προλάβει, έτσι ήταν και αυτός τρεχαλατζής, με φοβερά πνευμόνια, με ταχύτητα, με νεύρο, με τεχνική.

Εμφανίστηκε κουρασμένος όμως στον τελικό ο Μόντριτς και τον εγκλώβισαν οι Γάλλοι.

Ο Γκριεζμάν είναι πολύ γρήγορος, και ο Εμπαπέ είναι πολύ γρήγορος αλλά έτσι όπως ήταν το σχήμα δεν βοήθησε πολύ γιατί αυτός θέλει χώρο.

Αφήστε να κατηγορούν τη FIFA για το ότι θα γίνει χειμώνας το επόμενο Μουντιάλ, εγώ πιστεύω ότι θα δούμε μεγάλη μπάλα στο Κατάρ. Οι παίκτες δεν θα είναι ξεζουμισμένοι έπειτα από μια κουραστική σεζόν, ζέστη πολύ δεν θα έχει όπως έχουμε δει σε πολλά καλοκαιρινά Μουντιάλ που οι παίκτες είναι σαν ζαλισμένα κοτόπουλα. Θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε Μουντιάλ χειμώνα και οι παίκτες θα είναι στα φόρτε τους.

Θερμά συλλυπητήρια στο Σωκράτη Κόκκαλη για το θάνατο του γιου του. Τον Σωκράτη τον έχω ζήσει, μιλάμε όχι μόνο για τρομερό πρόεδρο του Ολυμπιακού, αλλά και για μεγάλο άνθρωπο, είναι πολλά που δεν ξέρετε. Δεν είναι μόνο ο πρόεδρος με τις πολλές επιτυχίες στο ποδόσφαιρο, είναι και ο άνθρωπος που έχει βοηθήσει κόσμο στην κοινωνία.

Πολύ οδυνηρό πλήγμα αυτό που δέχτηκε, να χάσει το αγαπημένο του παιδί σε τόσο νεαρή ηλικία. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, είναι μεγάλος πόνος για τον γονιό, ούτε στον εχθρό σου να μην τύχει. Κουράγιο Σωκράτη Κόκκαλη. Ξέρω ότι ήταν πολύ καλό παιδί ο Σωκράτης τζούνιορ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments