Γεύμα βρώμης με φουντούκια, λιναρόσπορο και αμύγδαλα

Υλικά1/4 της κούπας αποφλοιωμένα φουντούκια 3 φλιτζάνια γάλα χαμηλών λιπαρών 1 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης 1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μήλο 1/3 φλιτζάνι λιναρόσπορος 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη 3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα χωρίς αλάτι
ΕκτέλεσηΘρυμματίστε τα φουντούκια και βάλτε τα στην άκρη. Ανακατέψτε το γάλα, την βρώμη, τα κομμάτια μήλου, τον λιναρόσπορο, την κανέλα και το αλάτι σε μία κατσαρόλα και προσθέστε την σκόνη βανίλιας. Καλύψτε την κατσαρόλα, χαμηλώστε την φωτιά και βράστε το μείγμα για 5′ ή μέχρι να πήξει. Πασπαλίστε με τα θρυμματισμένα φουντούκια, την μαύρη ζάχαρη και τα αμύγδαλα και σερβίρετε.
Το σχόλιο σας