Γεύση

Μπορστ

Μπορστ
Όπως λέμε ρώσικη, νηστίσιμη παντζαρόσουπα.

Υλικά5 παντζάρια (περίπου 600 γρ.), ψιλοκομμένα2 καρότα, ψιλοκομμένα1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο2 κουταλιές ελαιόλαδο6 κούπες νερό1 μεγάλο φύλλο δάφνης250 γραμμάρια σελινόριζα, ψιλοκομμένη2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κύβους2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιούΑλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέριΓιαούρτι στραγγιστό

ΕκτέλεσηΨιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.Ψιλοκόβουμε ξεχωριστά τον άνηθο και τον μαϊντανό. Σε ένα μπολ βάζουμε 6 κούπες νερό με τον χυμό λεμονιού. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά και αφήνουμε αυτά που μαυρίζουν όπως η σελινόριζα και η πατάτα, τελευταία. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε όλα τα κομμένα λαχανικά μαζί με το νερό. Αφού αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το φύλλο δάφνης και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να βράσουν τα λαχανικά, για περίπου 2 ώρες. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό. Το φύλλο δάφνης το αφαιρούμε μετά τα πρώτα 15 λεπτά. Αφού βράσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο και τα βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με τριμμένο μαύρο πιπέρι, ένα κουταλάκι γιαούρτι, λίγο ωμό ελαιόλαδο και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments