Αθλητισμός

“Βουνό” η συμμετοχή δεύτερης ελληνικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ

“Βουνό” η συμμετοχή δεύτερης ελληνικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ
Όσο κι αν η UEFA προσπαθεί να πείσει εαυτούς και αλλήλους πως θέλει να βοηθήσει τους "μικρούς", το νέο σύστημα των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ έρχεται να τη διαψεύσει. Διαβάστε γιατί κινδυνεύει με... αφανισμό η συμμετοχή δεύτερης ελληνικής ομάδας σε ομίλους.

Ακόμα πιο μειωμένες θα είναι οι πιθανότητες να δούμε δεύτερη ελληνική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Κι αυτό, διότι οι αλλαγές που αναμένονται επί της ουσίας αναμένεται να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τους “μεγάλους” και να… μικρύνουν κι άλλο τους “μικρούς”.

Μέχρι πρότινος αλλά και την επόμενη σεζόν (2017/18) ο δευτεραθλητής θα έμπαινε στον τρίτο προκριματικό. Ακόμα και αν πέρναγε η ελληνική ομάδα (ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα το προηγούμενο καλοκαίρι) και προκρινόταν στα play off θα έπεφτε κατά πάσα πιθανότητα με τις ομάδες που είχαν τερματίσει στην 4η θέση των μεγάλων χωρών (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία). Τι αλλάζει από εδώ και στο εξής;

Οτι αυτές τις ομάδες δεν πρόκειται να τις πετύχει ελληνική ομάδα (και όχι μόνο ελληνική) γιατί πολύ απλά αυτές δεν θ’ αγωνίζονται στην προκριματική φάση. Αρα; Η λογική λέει πως θα έχει περισσότερες πιθανότητες για πρόκριση. Μόνο έτσι δεν είναι όμως τα πράγματα.

Με το νέο σύστημα την τριετία 2018-2021 ο δευτεραθλητής Ελλάδος θα πηγαίνει στον δεύτερο προκριματικό γύρο και όχι στον τρίτο. Όπερ σημαίνει πως για να μπει σε ομίλους θα πρέπει να περάσει τρεις αντιπάλους και όχι δύο, όπως συνέβαινε έως τώρα.

Ακόμα, όμως, κι αν κάποιος νομίζει πως δεν θα βρει απέναντί του δύσκολες ομάδες, πάλι τα νέα δεν είναι έτσι όπως τα περιμένει. Γιατί στα προκριματικά των μην πρωταθλητών θα μπουν ΜΟΝΟ 11 ΟΜΑΔΕΣ από τις χώρες που βρίσκονται στην κατάταξη 5-15 και θα περάσουν στους ομίλους ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΥΟ (ενώ και του χρόνου θα προκριθούν πέντε). Για την ακρίβεια στον τρίτο προκριματικό (πάντα όπως είναι τώρα η βαθμολογία των χωρών) θα μπουν οι δευτεραθλήτριες από Ρουμανία, Ελλάδα, Τσεχία, Ελβετία, Τουρκία και Ολλανδία.

Δηλαδή εάν μπαίναμε τώρα στο νέο σύστημα και τα πρωταθλήματα τελείωναν σήμερα οι ομάδες αυτές θα ήταν οι εξής:

ΑγιαξΜπουγιουκσεχίρΓιουνγκ ΜπόιςΣλάβια ΠράγαςΟλυμπιακός/ΠΑΟΚ/Παναθηναϊκός/ΑΕΚΣτεάουα

Οι τρεις που θα πέρναγαν στον τρίτο προκριματικό γύρο θα έπεφταν πάνω στις δευτεραθλήτριες Βελγίου, Ρωσίας, Ουκρανίας και στις τρίτες από Γαλλία και Πορτογαλία. Αυτές (πάντα με το ίδιο κριτήριο) θα ήταν αυτές:

Σπόρτινγκ Λισαβώνας (3η)Νις (3η)ΖενίτΝτιναμό ΚιέβουΜπριζ

Μια ματιά στα ονόματα σίγουρα σας έπεισε για το δύσκολο του εγχειρήματος. Κι αν όχι, τότε σκεφτείτε και τούτο: πως μέσα σ’ ένα μήνα, η ελληνική ομάδα θα πρέπει να δώσει έξι ευρωπαϊκούς αγώνες προκειμένου να καταφέρει να μπει σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ασυνήθιστες καταστάσεις για μια ελληνική ομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments