Υγεία

Κρέας: Εντείνει τον κίνδυνο εκδήλωσης σακχαρώδους διαβήτη

Κρέας: Εντείνει τον κίνδυνο εκδήλωσης σακχαρώδους διαβήτη
Δείτε τι αναφέρει σχετική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό, British Journal of Nutrition, για το πώς μπορεί επηρεάσει η υπερβολική κατανάλωση κρέατος τα επιπέδα σακχάρου του οργανισαμού μας.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές αξιολόγησαν τις διατροφικές συνήθειες 2.332 υγιών ανδρών ηλικίας 42-60 ετών, τους οποίους παρακολούθησαν για 19 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων καταγράφηκαν 432 περιστατικά ανάπτυξης σακχαρώδη διαβήτη.

Συνολικά, η κατανάλωση φυτικής προέλευσης πρωτεΐνης φάνηκε να συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης της νόσου, ενώ αντίθετα οι εθελοντές που κατανάλωναν δίαιτα πλούσια σε κρέας είχαν υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη. Ειδικότερα, ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου στους άνδρες με την υψηλότερη πρόσληψη φυτικής πρωτεΐνης βρέθηκε να είναι 35% χαμηλότερος.

Από την άλλη, η αυξημένη κατανάλωση κρέατος συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των διαφορετικών ειδών κρέατος και των επεξεργασμένων προϊόντων κρέατος, φάνηκε να συνδέεται με υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης της νόσου.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η παρατηρούμενη συσχέτιση πιθανόν οφείλεται σε άλλα συστατικά του κρέατος, καθώς η πρωτεΐνη του κρέατος δε φάνηκε να σχετίζεται με τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Τέλος, οι ερευνητές υπολόγισαν πως η αντικατάσταση περίπου 5 γραμμαρίων ζωικής προέλευσης πρωτεΐνης ανά ημέρα με πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης, θα μπορούσε να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη κατά 18%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments