Τουρισμός

H Aθήνα στους 4 top γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο (λίστα)

H Aθήνα στους 4 top γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο (λίστα)
Δείτε τις 25 δημοφιλέστερες πόλεις σε όλο τον κόσμο για ταξίδια γαστρονομίας.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το booking.com, η Αθήνα αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές τουριστών ανά τον κόσμο, οι οποίοι επιλέγουν προορισμό βάσει της γαστρονομίας του.

Στην κατάταξη, η οποία -όπως αναφέρει το mygreekholiday.gr- προέκυψε από έρευνα στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών της Booking.com όπως εκδηλώθηκαν στις κριτικές τους καθόλη τη διάρκεια του 2016, η Αθήνα βρίσκεται στην 4η θέση ανάμεσα σε 25 κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο.

Δείτε τις 25 δημοφιλέστερες πόλεις σε όλο τον κόσμο για ταξίδια γαστρονομίας:

1. Χονγκ Κονγκ2. Σάο Πάολο, Βραζιλία3. Τόκιο, Ιαπωνία4. Aθήνα, Ελλάδα5. Kουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία6. Μελβούρνη, Αυστραλία7. Μπανγκόγκ, Ταϋλάνδη8. Γρανάδα, Ισπανία9. Λας Βέγκας, ΗΠΑ10. Mπουένος Άιρες, Αργεντινή11. Σιγκαπούρη12. Bαρσοβία, Πολωνία13. Πόρτο, Πορτογαλία14. Βαλένθια, Ισπανία15. Φλωρεντία, Ιταλία16. Mιλάνο, Ιταλία17. Σίδνεϋ, Αυστραλία18. Κρακοβία, Πολωνία19. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία20. Λισαβόνα, Πορτογαλία21. Μόναχο, Γερμανία22. Κοπεγχάγη, Δανία23. Σεβίλλη, Ισπανία24. Βρυξέλλες, Βέλγιο25. Ρώμη, Ιταλία.

Ο γαστρονομικός τουρισμός είναι ανερχόμενη αγορά στην παγκόσμια βιομηχανία ταξιδίων. Όπως έδειξε μάλιστα έρευνα της Booking.com τον Σεπτέμβριο του 2016, το 75% των ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο θα επέλεγαν στο επόμενο ταξίδι τους προορισμό γνωστό για τη γαστρονομία του (φαγητό και ποτό).

Οι millennials είναι η ηλικιακή ομάδα που τείνει να συνδυάζει περισσότερο ταξίδια με γαστρονομία, με το 79% των ταξιδιωτών ηλικίας από 18 έως 34 να προτιμούν επίσης γαστρονομικό προορισμό για το επόμενο ταξίδι τους. Σχεδόν ένας στους 10 ταξίδεψε το 2016 προκειμένου να ικανοποιήσει το πάθος του για το καλό φαγητό και το 7% για το κρασί του προορισμού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments