Αθλητισμός

«Γοργόνες και Μάγκες»… τώρα και στο θεατρικό σανίδι!

«Γοργόνες και Μάγκες»… τώρα και στο θεατρικό σανίδι!
To pagenews.gr αγαπά τις καλές παραστάσεις και ως εκ τούτου βρέθηκε στην συνέντευξη Tύπου που δόθηκε στο Public Συντάγματος υπό την οργάνωση της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων Αλίκης Δανάλη.

Γράφει η Έπη Τρίμη

Πλήθος δημοσιογράφων από κανάλια και sites βρέθηκαν ώστε να ενημερωθούν για το νέο εγχείρημα του Γιώργου Βάλαρη που διασκεύασε και σκηνοθέτησε τη λατρεμένη σ’ όλους μας ταινία της Φίνος Film «Γοργόνες και Μάγκες», προκειμένου να ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Broadway. Μην ξεχνάμε πως ο ελληνικός κινηματογράφος ανέδειξε σπουδαίους ηθοποιούς κάνοντας όλους εμάς να αγαπάμε και να βλέπουμε με την ίδια θέρμη τις τηλεοπτικές επαναλήψεις. Τα «ιερά αυτά τέρατα» έχουν αφήσει παρακαταθήκη στη ψυχή μας μια πλειάδα θαυμάσιων ταινιών, κλασσικών πια, που μάς συντρόφευσαν από την παιδική μας ηλικία μέχρι την ενηλικίωσή μας.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι σε αποκλειστικότητα.

Το δημοφιλές musical του Γιάννη Δαλιανίδη που δημιουργήθηκε το 1968 είναι μια συναισθηματική ταινία με πολύ μουσική και χορό.

Η μεταφορά της στο σανίδι, διαθέτει μια μεγάλη έκπληξη –άσσο στο μανίκι που δεν είναι άλλος από τον σπουδαίο ηθοποιό Γιάννη Βογιατζή που θα ερμηνεύσει εκ νέου το ρόλο του Παναγή ακριβώς 50 χρόνια από τη δημιουργία της ταινίας.

Σε πολύ καλή διάθεση και με τη σπίθα ενός παιδιού δηγήθηκε- κατά τη συνέντευξη τύπου- πώς βρήκε το πουκάμισο που φορούσε στην εν λόγω ταινία, τα συναισθήματα που ένιωσε και τη χαρά που βιώνει που μέσα από ένα cast νέων και πολύ ταλαντούχων ηθοποιών θα υποδυθεί για ακόμη μια φορά, επί σκηνής, τον ίδιο ρόλο.

Η μουσική είναι του σπουδαίου Μίμη Πλέσσα και ο Γιάννης Πλούταρχος θα ερμηνεύσει ζωντανά τα τραγούδια που έγραψαν ιστορία όπως: «Ο άντρας που θα παντρευτώ», «Καλοκαίρι», «Το μεράκι», «Το νησί μας», «Θα πιω απόψε το φεγγάρι», «Καμαρούλα μια σταλιά» κλπ.

Το δε τραγούδι «Άνοιξε πέτρα να διαβώ» -που για πολλούς αποτελεί το κορυφαίο τραγούδι σταθμό της Μαρινέλλας- θα το ερμηνεύσει μ’ ένα μοναδικό τρόπο η ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη νέα τραγουδίστρια Άρτεμις Ματαφιά. Τους στίχους του διαχρονικού τραγουδιού, έγραψε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος σε μουσική του ταλαντούχου Μίμη Πλέσσα.

Το ρόλο της αρχόντισσας του νησιού θα ερμηνεύσει η αγαπημένη τηλεοπτική ηθοποιός Έφη Παπαθεοδώρου, μαθήτρια του Δημήτρη Ροντήρη.

Πρόκειται για μια υπερπαραγωγή που σέβεται απόλυτα το πρωτογενές υλικό του musical και η δραματολόγος Μαριλένα Παναγιωτοπούλου όσο και οι υπόλοιποι συντελεστές το σεβάστηκαν, πλήρως. Η επένδυση στα υπέροχα κουστούμια, στα σκηνικά μέχρι και την επιλογή και του τελευταίου χορευτή αποδεικνύουν περίτρανα πως θα σπάσει τα ταμεία και θα συζητηθεί στους θεατρικούς κύκλους.

Η Μαρία Κορινθίου θα ενσαρκώσει το ρόλο της Μάρθας Καραγιάννη. Φανερά συγκινημένη -που της δίδεται ο εν λόγω ρόλος και η ευκαιρία να συνεργαστεί με τους Μίμη Πλέσσα και Γιάννη Βογιατζή- δήλωσε την ευγνωμοσύνη της και την τιμή που αισθάνεται.

«Είναι περίεργο τώρα έτσι όπως νιώθω, αλλά από την άλλη είναι τόσο υπέροχο και λυτρωτικό όλο αυτό! Είναι τιμή μου που βρίσκομαι σ’ αυτό το τραπέζι μ’ αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους. Είναι μεγάλο δέος», είπε δακρυσμένη η Μαρία. Η δε δήλωσή της και η έκδηλη συγκίνησή της ηθοποιού σχολιάστηκε πολύ θετικά σ’ όλες τις σημερινές πρωινές εκπομπές.

Υπόθεση:

Ένας μανιώδης ραλίστας, ο Πέτρος (Θανάσης Ευθυμιάδης) γιος εργολάβου οικοδομών, αδιαφορεί για την παλιομοδίτικη δουλειά του πατέρα του (Τάσος Κωστής). Κάποια στιγμή μαθαίνει πως σε κάποιο άγονο νησί πρόκειται να γίνουν μεγάλα τουριστικά έργα κι’ αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί . Προτείνει και πείθει τον πατέρα του να αγοράσουν οικόπεδα, αλλά το μυστικό, χάρη στον αφελή φίλο του το «Γρίπη» (Γιώργος Γαλίτης) φθάνει και στ’ αυτιά της Φλώρας (Ζέτα Δούκα), γνωστής ιδιοκτήτριας κλαμπ στην Αθήνα.

Η Φλώρα καταφθάνει στο νησί πριν από τον Πέτρο και ξεκινάει να ρίχνει τα δίχτυα της ώστε να εξαγοράσει πρώτη γη για να κάνει τις επενδύσεις της. Ο δε ανταγωνισμός τους, προξενεί αναστάτωση στη ζωή των κατοίκων του νησιού και «ταράζει τα νερά» στο νησί αλλά και τις καρδιές κάποιων κατοίκων.

Η Μαρίνα (Μαρία Κορινθίου), η κόρη του ταβερνιάρη του Παναγιώτη (Γιάννης Βογιατζής), ερωτεύεται τον Πέτρο, ενώ η όμορφη Φλώρα καταγοητεύει τους άνδρες του νησιού και ιδιαίτερα το ψαρά Νικόλα (Παναγιώτης Πετράκης), προκαλώντας πόνο στην καρδιά αλλά και ζήλια στην ανυποψίαστη μνηστή του Χρύσα (Αγγελική Λάμπρη).

Η όμορφη Φλώρα καταγοητεύει τους άνδρες του νησιού και ιδιαίτερα τον Νικόλα, προκαλώντας τη ζήλια της μνηστής του. Εκείνη με τη σειρά της ξελογιάζεται από τον Ιάσονα(Γιώργος Βάλαρης), γιο της αρχόντισσας του νησιού (Έφη Παπαθεοδώρου) η οποία ανησυχεί με τα τεκταινόμενα, τελικά όμως όλα πάνε κατ’ευχήν και κατ’ επιθυμίαν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Γιάννης Δαλιανίδης

Διασκευή- Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης

Μουσική: Μίμης Πλέσσας

Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος

Διδασκαλία/Ενορχήστρωση/Διεύθυνση ζωντανής ορχήστρας: Αντώνης Γούναρης

Χορογραφίες: Μάρκος Γιακουμόγλου

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου

Δραματολόγος: Μαριλένα Παναγιωτοπούλου

Ειδικός συνεργάτης: Κων/νος Λέλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Ζαχαριάδου

Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Ελεάνα Πλέσσα

Φωτογράφος: Σταύρος Χαμπάκης

Hair stylist: Τρύφωνας Σαμαράς

Μακιγιάζ: Κυριάκος Κωνσταντινίδης για την Golden Rose

Τα κοστούμια της κ. Ζέτας Δούκα και της κ. Μαρίας Κορινθίου υπογράφει ο Γιάννης Τόγκος για την KATHY HEYNDELS

Tα κοστούμια του κ. Γιώργου Βάλαρη υπογράφει ο Νίκος Αποστολόπουλος.

Συμμετέχει 7μελής ζωντανή ορχήστρα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Αντώνη Γούναρη.

Χορευτές (με αλφαβητική σειρά):

Νίκος Γιάννης, Ρομίνα Κοστέα, Έλενα Κοτίδου, Έμιλυ Λούμπα, Κλέλια Μενελάου, Δαμιανός Μέτσο, Νικόλας Παπαδάτος, Αθανάσιος Πισανίδης, Μαριφίλια Σκλαβούνου, Κωνσταντίνος Φρίγγας

Η παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο της οδού Πατησίων «Broadway» που έχει ανακαινίζεται ριζικά, ανοίγοντας και αυτό μία νέα σελίδα στην σημαντική 45χρονη ιστορία του.

ΘΕΑΤΡΟ BROADWAY

Αγ. Μελετίου 61 & Πατησίων, Τηλ.: 210-8654787

‘Έναρξη παραστάσεων: Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Διάρκεια: 2:15 ώρες με διάλειμμα

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

ΤΕΤΑΡΤΗ: 7 μ.μ.

ΠΕΜΠΤΗ: 9 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 9 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ: 6 μ.μ. & 9 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ: 7 μ.μ.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ: 40€

Α’ ΖΩΝΗ: 28€

Β’ ΖΩΝΗ: 22€

Γ ‘ΖΩΝΗ: 15€

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments