Αθλητισμός

“Θεοί του μπάσκετ, αν με ακούτε, θέλω να επιστρέψω ως Γιάννης Αντετοκούνμπο”

“Θεοί του μπάσκετ, αν με ακούτε, θέλω να επιστρέψω ως Γιάννης Αντετοκούνμπο”
Το NBA υποκλίνεται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το NBA παραμιλά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το pagenews.gr καταγράφει τα κατορθώματά του και τις δηλώσεις θρύλων του μπάσκετ για το "φαινόμενο Giannis". Ρέτζι Μίλερ, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, Σακίλ Ο' Νιλ, Τζέιλεν Ρόουζ, Τρέισι ΜακΓκρέιντι ανέλυσαν γιατί ο Αντετοκούνμπο μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο.

"Θεοί του μπάσκετ, αν με ακούτε, θέλω στην επόμενη μπασκετική ζωή μου να επιστρέψω ως Γιάννης Αντετοκούνμπο, με όλα του τα αθλητικά προσόντα. Αφήστε μου μόνο το σουτ, δεν ζητάω πολλά, έτσι;". Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Ρέτζι Μίλερ. Έναν θρύλο του NBA. Το κείμενο θα μπορούσε να τελειώνει κάπου εδώ. Όταν ο Ρέτζι Μίλερ, ένας παίκτης που θεωρείται μέσα στους καλύτερους όλων των εποχών, μιλάει έτσι για τον Γιάννη, εμείς δεν έχουμε να πούμε πολλά περισσσότερα.

Το θέμα όμως δεν είναι τι έχουμε να πούμε εμείς. Αλλά τι λένε οι άλλοι, εκείνοι που τα λόγια τους έχουν μεγάλη αξία για το μπάσκετ. Εκείνοι που έχουν γράψει ιστορία στα παρκέ που τη γράφει σήμερα ο Giannis. Γιατί ο Αντετοκούνμπο γράφει ιστορία. Μια ιστορία που πιθανότατα δεν μπορεί να αντιληφθεί ούτε ο ίδιος.

Τι έκανε ο 22χρονος Έλληνας φόργουορντ στο τελευταίο του παιχνίδι; Σημείωσε 28 πόντους, αλλά αυτό ήταν το… λιγότερο. Με την επίδοσή του κόντρα στους Μπόστον Σέλτικς έγραψε πραγματική ιστορία. Έγινε πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA με τουλάχιστον 175 πόντους, 53 ριμπάουντ και 28 ασίστ στα πρώτα πέντε παιχνίδια μίας σεζόν!

Ο “Greek Freak” δεν έμεινε στο παραπάνω ρεκόρ, αλλά με τους 175 πόντους του ξεπέρασε τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ όσον αφορά το καλύτερο ξεκίνημα σε πόντους από παίκτη των Μπακς μέσα σε μία σεζόν. Ξεπέρασε κατά 9 πόντους τους 166 πόντους, που πέτυχε ο παλαίμαχος σέντερ στα πρώτα 5 ματς των “ελαφιών” το 1970-71. Και αμέσως μετά ξεκίνησε το… πάρτυ της αποθέωσης.

Το ποστ του Ρέτζι Μίλερ για τον Γιάννη

If the Basketball Gods are listening, in my next basketball life, please let me come back with @giannis_an34 all around talents, but leave me with my jumper, that’s not asking too much is it ??? #BallersBall

A post shared by Reggie Miller (@reggiemillertnt) on Oct 26, 2017 at 4:10pm PDT

Στην ανάλυσή του στην εκπομπή για το NBA οι Σακίλ Ο’ Νιλ και Τσαρλς Μπάρκλεϊ επαίνεσαν τον Αντετοκούνμπο, τονίζοντας πως πολύ σύντομα θα είναι στην κορυφή. «Οι Μπακς έχουν έναν τύπο, που θα είναι ένα από τα πρόσωπα του ΝΒΑ τα επόμενα 15-20 χρόνια» ήταν η εισαγωγή του Μπάρκλεϊ, για να συμπληρώσει ο Σακίλ:

«Ο Greek Freak με έχει πράγματι εντυπωσιάσει. Όλοι οι ψηλοί θέλουμε να παίζουμε σαν γκαρντ. Ο Τζέισον Κιντ είδε σε αυτόν κάτι και του είπε ότι θα του δώσει τη μπάλα και θα τον αφήσει να κάνει αυτό που ξέρει. Στα δικά μου μάτια είναι σαν ένας Γουέστμπρουκ με ύψος 2,13 μέτρα, ο οποίος έρχεται κατά πάνω σου με 100 μίλια την ώρα. Μόλις βελτιώσει το σουτ του, θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τους αντιπάλους. Είμαι εντυπωσιασμένος».

Και ο Μπάρκλεϊ έκλεισε, λέγοντας: «Πρέπει να είσαι εντυπωσιασμένος με τον Γιάννη. Αυτό που μου αρέσει πάντως περισσότερο στον Γιάννη είναι πως είναι καλό παιδί. Είχε την ατυχία να χάσει τον πατέρα του, αλλά έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, παίζοντας με βαριά καρδιά.

Η ικανότητά του να ξεφεύγει από την πραγματικότητα όταν παίζει μπάσκετ είναι τρομερή. Το μπάσκετ τον έχει βοηθήσει, γιατί ξέρω ότι ήταν δεμένος με τον πατέρα του. Είναι πραγματικά σπουδαίο παιδί και ο κόσμος θα τον βλέπει συνεχώς να ανεβαίνει τα επόμενα δέκα χρόνια».

Ο Τζορτζ "The Iceman" Γκέρβιν μιλάει για τον Γιάννη: "Μου θυμίζει τον εαυτό μου"

Η ένσταση του Πιρς και το… ξέσπασμα υπέρ του Γιάννη των Ρόουζ και ΜακΓκρέιντι

Ο Αντετοκούνμπο, όμως, απασχόλησε και δεύτερη εκπομπή για το NBA. Πολ Πιρς, Τζέιλεν Ρόουζ και Τρέισι ΜακΓκρέιντι έπιασαν κουβέντα on air για τον Γιάννη και το κατά πόσο μπορεί να αναδειχθεί MVP τη φετινή σεζόν. Κι όταν ο πρώην παίκτης των Σέλτικς και Κλίπερς, Πολ Πιρς, υποστήριξε πως μπορεί να μπει στην κουβέντα για MVP, αλλά του λείπει το σουτ, ξεσήκωσε τους άλλους δύο που έπεσαν να τον… φάνε.

«Είναι σίγουρα υποψήφιος για MVP, αλλά ξέρετε πόσους πόντους έχει πετύχει έξω από τη ρακέτα; Μόλις οκτώ! Οι άμυνες θα επικεντρώνονται πάνω του και θα είναι δύσκολη η ζωή του. Μέχρι να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές σουτ δεν θα είναι εύκολο να κρατήσει τόσο ψηλά νούμερα. Τον λατρεύω, αλλά νομίζω υπερβάλλουμε λίγο μαζί του. Εδώ ο Ντουράντ είπε ότι μπορεί να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών», τόνισε ο Πιρς.

Η απάντηση του Ρόουζ υπήρξε… απολαυστική, αφού του είπε πως με αυτά που λέει πρέπει να καλέσουν τον έλεγχο… ναρκωτικών, ενώ και ο ΜακΓκρέιντι αντέδρασε. «Πρέπει να καλέσουμε τον έλεγχο ναρκωτικών με αυτά που λες. Θυμήσου τα λόγια μου: για μένα ο Γιάννης και ο Λεμπρόν θα είναι οι δύο πρώτοι σε ψήφους για το βραβείο του MVP», ήταν η… αποστομωτική απάντηση του Ρόουζ, για να πει ο ΜακΓκρέιντι: «Ο τύπος έχει 37 πόντους μέσο όρο ΧΩΡΙΣ σουτ»!

Δείτε τους απολαυστικούς διαλόγους:

Το… κερασάκι στην τούρτα, έπειτα απ’ όλα αυτά, θα ήταν το ασύλληπτο κάρφωμα που επιχείρησε ο Γιάννης απέναντι στον… δύστυχο Άρον Μπέινς, που σηκώθηκε για να τον κόψει. Ο σέντερ των Σέλτικς έκανε το φάουλ και μας στέρησε από τη φάση της χρονιάς, αλλά η εικόνα του πεσμένου στο παρκέ, μετά την προσπάθεια του «οδοστρωτήρα» Αντετοκούνμπο, συζητιέται ακόμα στο ΝΒΑ…

H προσπάθεια του Αντετοκούνμπο απέναντι στον Άρον Μπέινς

Οι συμπαίκτες του μιλάνε γι’ αυτόν:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments