Διεθνή

Serial killer στην Κύπρο: Αγνοούνται άλλες 22 Φιλιππινέζες – Φόβος για περισσότερα θύματα

Serial killer στην Κύπρο: Αγνοούνται άλλες 22 Φιλιππινέζες – Φόβος για περισσότερα θύματα
Εντατικοί έλεγχοι για τον εντοπισμό περισσότερων θυμάτων του serial killer στην Κύπρο. Οι αποκαλύψεις για τα εγκλήματά του σοκάρουν. Δύο νεκρές Φιλιππινέζες μέχρι στιγμής στο φρεάτιο του τρόμου.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν περισσοτέρων πτωμάτων, ενδεχομένως θυμάτων του serial killer στην Κύπρο. Ο δράστης γνωστός ως «Ορέστης», κατά κόσμον Νίκος Μεταξά, είναι ο 35χρονος λοχαγός της εθνικής φρουράς, τα εγκλήματα προκαλούν σοκ και οι νέες λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι ανατριχιαστικές. Ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας αναφέρει ότι ενδεχομένως τα θύματα του serial killer να μην είναι ένα ή δύο, αλλά περισσότερα.

Serial killer στην Κύπρο: Δύο νεκρές έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής

Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί δύο νεκρές Φιλιππινέζες, η 38χρονη Μαίρη Ρόουζ και η 28χρονη Αριάν Παριάν Λοτζάνο, ενώ νεκρό θεωρείται και το παιδί της Μαίρης Ρόουζ, η 6χρονη Σιέρα, τη σορό της οποίας αναζητούν οι αρχές στη λίμνη Ξυλιατού. Η λίμνη δημιουργήθηκε μόλις πριν μερικά χρόνια και έχει βάθος 100 μέτρα.

Την ίδια ώρα, δημοσιογράφος από το Sigma υποστηρίζει ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν δηλωθεί 22 εξαφανίσεις γυναικών από τις Φιλιππίνες, κάτι που προκαλεί ανησυχία. Διευκρίνισε βέβαια ότι τα στοιχεία αυτά είναι δύσκολο να διερευνηθούν γιατί ενδεχομένως οι γυναίκες αυτές να έχουν περάσει στα Κατεχόμενα και κανείς δεν ξέρει την ακριβή τους τύχη.

Το ίδιο υποστηρίζει και ο πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου, Λούης Κουτρουκίδης «22 κοπέλες υπάρχουν εξαφανισμένες, δεν έκανε τίποτε μέχρι τώρα η αστυνομία. Όταν θα ξυπνήσουν όλοι και όλα και θα πάμε έξω να κοιτάξουμε να βρούμε πού πήγαν οι άλλες. Μετά τις 6 Μάϊου, αυτό που έκανε η αστυνομία, ήταν μπράβο τους, μπορούσαν να το κάνουν 7 του Μάη πέρσι…», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας ότι οι εξαφανίσεις αυτές έχουν δηλωθεί τα 3 με 4 τελευταία χρόνια. Το γεγονός ότι είχε επισκεφθεί και την Ελλάδα, δημιουργεί φόβους στις Αρχές ότι ενδεχομένως και στην ελληνική πρωτεύουσα γυναίκες να είχαν πέσει θύματά του.

«Ψάχνουν για άλλα θύματα του serial killer Ορέστη»

Από το πρωί οι κυπριακές Αρχές επιχειρούν τόσο στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, όσο και στο φρεάτιο στο Μιτσερό το οποίο έχει βάθος 130 μέτρων και χθες είχαν ερευνηθεί μόνο τα 60 μ., προκειμένου να βρουν νέα στοιχεία για τη δράση του serial killer Ορέστη. Μάλιστα, η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εντοπισμού και άλλων πτωμάτων στο φρεάτιο, καθότι, σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερα κατέγραψε το Σάββατο κάποιες σκιές.

Η αστυνομία θα διενεργήσει ακόμη έρευνες στο σπίτι, στα δύο αυτοκίνητα και σε ηλεκτρονικές συσκευές του υπόπτου καθώς και στην κατοικία του θύματος. Θα ζητήσει επίσης άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου.

Η 38χρονη Marry Rose και η εξάχρονη κορούλα της


Το Δικαστήριο διέταξε την κράτησή του. Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, έκανε λόγο για πρωτοφανή για τα δεδομένα της Κύπρου υπόθεση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθούν και άλλα θύματα στο φρεάτιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments