Διεθνή

Κύπρος: Ομολόγησε τη δεύτερη δολοφονία ο 35χρονος – Συνεχίζονται οι έρευνες

Κύπρος: Ομολόγησε τη δεύτερη δολοφονία ο 35χρονος – Συνεχίζονται οι έρευνες
Ομολογία από τον δολοφόνο που συγκλονίζει την Κύπρο. Παραδέχτηκε ότι σκότωσε την 28χρονη πάνω στην ερωτική πράξη.

Φρίκη προκαλούν τα όσα μαρτύρησε ενώπιον του δικαστηρίου ο 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο. Ομολόγησε τη δεύτερη δολοφονία της 28χρονης που εντοπίστηκε το Σάββατο στο ίδιο φρεάτιο με τη σορό της Mary Rose.

Ειδικότερα, ο 35χρονος αξιωματικός ομολόγησε την Κυριακή τη δολοφονία της 28χρονης Arian Palanas Lozano, η οποία αγνοούνταν απ’ τις 21 Ιουλίου του 2018. Υπενθυμίζεται ότι η σορός της άτυχης κοπέλας βρέθηκε σε φρεάτιο στο μεταλλείο της Κοκκινόγειας, στο Μιτσερό, όπου εντοπίστηκε και το πτώμα της 38χρονης Mary Rose.

Ο 35χρονος «Ορέστης» όπως τον αποκαλούν τα κυπριακά Μέσα, οδηγήθηκε εκ νέου την Κυριακή στο Δικαστήριο, όπου και παραδέχτηκε τη δολοφονία της 28χρονης Arian Palanas Lozano, η οποία διέμενε στην Αγλαντζιά.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ύποπτος, είχαν γνωριστεί με την 28χρονη στη σελίδα γνωριμιών badoo, ενώ φέρεται ότι την είχε μεταφέρει στο σπίτι του όπου είχαν ερωτική συνεύρεση.

Ο 35χρονος ανέφερε ότι έπνιξε την Arian κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης τους και μετά την έδεσε με πλαστικά καλώδια, την μετέφερε στο Μιτσερό και την πέταξε στο φρεάτιο.

Σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive.com, το Δικαστήριο ενέκρινε δεύτερο διάταγμα προσωποκράτησής του, για άλλες 6 μέρες αφού παράλληλα συντρέχει και το προηγούμενό του που είναι 8 μέρες.

Στο ίδιο φρεάτιο είχε εντοπιστεί την περασμένη Κυριακή και το πτώμα της Φιλιππινέζας Marry Rose που αναζητούσαν οι αρχές, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σορό της 6χρονης κόρης της, Sierra με τις έρευνες να επικεντρώνονται στην περιοχή του Ξυλιάτου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο κάμερες που εντόπισαν το Σάββατο το πτώμα της άγνωστης γυναίκας μετά από πολύωρες προσπάθειες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, φαίνεται να κατέδειξαν πως μέσα στο νερό υπάρχουν τουλάχιστον ακόμη δύο όγκοι και εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για ανθρώπινες σορούς.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε πως: «Το γεγονός των ελλειπόντων προσώπων έχει τεθεί από την πρώτη στιγμή και είναι ενήμερα όλα τα Τμήματα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων στις αστυνομικές διευθύνσεις. Στη βάση αυτών των δεδομένων και του συντονισμού θα γίνουν όλες οι εξετάσεις που πρέπει για να εντοπίσουμε εάν η συγκεκριμένη γυναίκα που έχει εντοπιστεί σήμερα, πρόκειται για ελλείπον πρόσωπο ή αν υπάρχει οτιδήποτε άλλο να μην έχει καταγγελθεί».

Ο ρόλος του “Ορέστη”

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 35χρονος άνδρας που αναφέρεται από τα κυπριακά ΜΜΕ ως «Ορέστης» και κρατείται από τις Αρχές, παραδέχτηκε ενοχή και έδωσε πληροφορίες στους ανακριτές της υπόθεσης για τη μητέρα και το παιδί.

Ελεύθερος αφέθηκε ένας άλλος 30χρονος που τελούσε υπό κράτηση από το βράδυ της Πέμπτης μαζί με τον 35χρονο, καθώς όπως όλα δείχνουν φαίνεται να έπεσε θύμα πλεκτάνης του τελευταίου. Στο μεταξύ, την Κυριακή πραγματοποιείται εκδήλωση των Φιλιππινέζων που εργάζονται στην Κύπρο που θέλουν να τιμήσουν την μνήμη της Marry Rose.

Με αφορμή την υπόθεση της ανεύρεσης δύο γυναικείων πτωμάτων σε φρεάτιο στο Μιτσερό, το philenews.com υπενθυμίζει και τραγικό κατάλογο 32 ανεξιχνίαστων υποθέσεων που αφορούν εξαφανίσεις γυναικών στην Κύπρο.

Η 16χρονη Yianitca Dineva από τη Βουλγαρία, που χάθηκε στη Λεμεσό στις 19 Ιουνίου 2018.

Η 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες, που χάθηκε στη Λευκωσία στις 21 Ιουλίου 2018.

Η 72χρονη Valerie Potts από το Ηνωμένο Βασίλειο, που χάθηκε στην Πάφο την 1η Δεκεμβρίου 2018.

Η 17χρονη Mona Jabiri από τη Σομαλία, που χάθηκε στη Λάρνακα στις 25 Ιανουαρίου 2019.

Η 30χρονη Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες, που χάθηκε στη Λευκωσία στις 13 Δεκεμβρίου 2017.

Διερευνώνται περαιτέρω και παλαιότερες εξαφανίσεις γυναικών, με την έμφαση να δίνεται στα τελευταία τρία χρόνια, χωρίς να αποκλείεται το θύμα να μην είχε δηλωθεί ως ελλείπουσα ή να πρόκειται για παλαιότερη εξαφάνιση.

Οι έρευνες των ανακριτών επικεντρώνονται, ταυτόχρονα, στο πρόσωπο του 35χρονου υπόπτου, που χρησιμοποιούσε το όνομα «Ορέστης», ο οποίος τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση Marry Rose, δεδομένης της ομολογίας του για τη δολοφονία της 38χρονης, καθώς διερευνάται η πιθανότητα εμπλοκής του και στην υπόθεση της δεύτερης γυναίκας, η σορός της οποίας βρέθηκε στον ίδιο χώρο και σε παρόμοια κατάσταση με αυτήν της Marry Rose.

Η Κύπρος, πάντως, κινείται στους ρυθμούς της σοκαριστικής υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία προσπαθεί να διερευνήσει κατά πόσον ο «Ορέστης», είχε οποιαδήποτε διαδικτυακή ή άλλη επαφή με κάποιο ή κάποια από τα ελλείποντα πρόσωπα στο παρελθόν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία εντόπισε κάποιες από τις εξαφανισμένες γυναίκες στην πλατφόρμα Badoo και διερευνάται κατά πόσον συνομιλούσαν με το προφίλ με το ψευδώνυμο «Ορέστης».

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος διατηρούσε προφίλ με το όνομα «Ορέστης35» στην πλατφόρμα Badoo και προφίλ με το όνομα «Ορέστης Αποέλ» στο Facebook, το οποίο διέγραψε την ημέρα εντοπισμού του πτώματος της Μarry Rose.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments