Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
Καποιοι αντρεΣ ξερουν να κακομαθαινουν μια γυναικα
Matthew McConaughey
Μπριζόλα Texas style: Το υπέροχο steak στο barbeque που μαγειρεύει ο Μάθιου ΜακΚόναχι

Διάσημος, ηθοποιός και παραγωγός, γεννημένος στο Τέξας. Γοητευτικός πατέρας και υπέροχος σύζυγος από ότι φαίνεται. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1991 συμμετέχοντας σε μία σχολική ταινία κι έπειτα συμμετείχε σε διαφημιστικά spot, μέχρι που τον ανακάλυψε ένας παραγωγός και σκηνοθέτης και του προσέφερε τον πρώτο σου ρόλο.

Από εκεί κι έπειτα η καριέρα του απογειώθηκε. Βραβεύτηκε με Oscar. Είναι παντρεμένος με την Camila Alves η οποία έχει τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής και έχουν 3 παιδιά. Τον Νοέμβριο του 2019 βοήθησε στην προετοιμασία και στο μαγείρεμα 1.600 γευμάτων γαλοπούλας για ανταποκριτές και άστεγους, 800 δείπνα για πυροσβέστες , άλλα 800 δείπνα για να διανεμηθούν σε δομές αστέγων από τη μεγάλη φωτιά της Καλιφόρνια, μέσω του φιλανθρωπικού σωματίου που έχει ιδρύσει, «Wild Turkey Barbeque».

Και δεν είναι άλλος από τον υπέροχο Μάθιου ΜακΚόναχι που μαγειρεύει και για την έγκυο γυναίκα του. Τι άλλο; Ένα υπέροχο steak στο barbeque. Πάμε να κάνουμε κι εμείς ένα Texas style steak; Τι θα χρειαστούμε; Ένα καλό steak αλλά επιλέξτε ό,τι κομμάτι σας αρέσει: Φιλέτο, rib-eye, T-bone, top sirloin, New York strip steak. Ζητήστε όμως, σε ένα ενημερωμένο χασάπικο.

Τα μυστικά του Texas style steak

Μην αφήσετε τον χασάπη να «χτυπήσει» το κρέας και χρησιμοποιήστε καρυκεύματα για το απόλυτο Texas style steak.

Υλικά

  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη καστανή
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού νισεστέ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κακάο σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το μίγμα και καλύψτε και τις δύο πλευρές της μπριζόλας. Αφήστε το για σαράντα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσιμο. Ετοιμάστε τη φωτιά σας κι όταν είναι δυνατή, τοποθετήστε το steak. Μην λαδώσετε τη σχάρα του barbeque πριν το ψήσιμο. Ψήστε τo κρέας γρήγορα και σε δυνατή φωτιά. Γυρίστε το μόνο δύο φορές και μην το «ζαλίζετε» αλλά κρατήστε χρόνο: 5 λεπτά για rare (ωμό), 7 λεπτά για medium ( μέτριο) και 10 λεπτά για well done (καλά ψημένο). Αφού ψηθεί, αφήστε το κρέας να «ξεκουραστεί» για 3 με 5 λεπτά.