Όροι χρήσης

Πολιτική Ιδιωτικότητας / Πολιτική Απορρήτου
Στην πολιτική ιδιωτικότητας της ιστοσελίδας μας σας εξηγούμε πώς η εταιρεία μας επεξεργάζεται, συλλέγει, αξιοποιεί, μοιράζεται και διαβιβάζει προσωπικά σας δεδομένα, όταν εσείς επισκέπτεστε και όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες που παρέχουμε στην ιστοσελίδα μας www.pagenews.gr και στις συνδεδεμένες εφαρμογές κινητών συσκευών.
Προσωπικό δεδομένο είναι κάθε πληροφορία σχετικά με εσάς.
Η ιστοσελίδα μας μπορεί να περιέχει υπερσυνδέσμους (links) προς άλλες ιστοσελίδες και υπηρεσίες τρίτων. Αυτές οι ιστοσελίδες και αυτές οι υπηρεσίες έχουν τις δικές τους πολιτικές ιδιωτικότητας. Εφόσον επιλέξετε την υπερσύνδεση ή την υπηρεσία τρίτου, θα πρέπει να μελετήσετε την πολιτική ιδιωτικότητας που σας παρέχει ο συγκεκριμένος υπεύθυνος επεξεργασίας στη δική του ιστοσελίδα.

Ι. Ποιοι είμαστε και πως θα επικοινωνήσετε μαζί μας
Υπεύθυνος επεξεργασίας, δηλαδή το πρόσωπο που φέρει την ευθύνη για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων στην ιστοσελίδα μας είναι η εταιρεία Telia.co.gr AE της οποίας η πλήρης επωνυμία είναι: Telia Communications AE με έδρα το Μαρούσι και μέιλ [email protected]
Αρμόδιος σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα είναι ο κος Καπρίτσας Ηρακλής με μέιλ [email protected] στον οποίο μπορείτε να απευθύνετε κάθε ερώτησή σας και για την άσκηση κάθε δικαιώματός σας σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα.

ΙΙ. Ποια προσωπικά δεδομένα σας συλλέγουμε και πως τα επεξεργαζόμαστε:
Τις ακόλουθες πληροφορίες μπορεί να συλλέγουμε κατά περίπτωση και αναλόγως με την πραγματοποιούμενη χρήση των υπηρεσιών και τις δικές σας προτιμήσεις, επιλογές και συναινέσεις:

  • Τις προσωπικές σας πληροφορίες (όνομα επώνυμο).
  • Πληροφορίες επικοινωνίας μαζί σας.
  • Πληροφορίες σχετικά με τις ηλεκτρονικές συσκευές (τηλέφωνα, Η/Υ) με τις οποίες έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας.
  • Προσωπικά δεδομένα που ανακοινώνονται όταν κάνετε αποδοχή λήψης των υπηρεσιών μας και όταν περιηγείστε στις ιστοσελίδες μας και στις εφαρμογές μας. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται από εμάς για να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, για να προβάλουμε διαφημίσεις και για να αναλύσουμε την επισκεψιμότητα στις ιστοσελίδες μας και στις εφαρμογές μας.
  • Πληροφορίες από το προφίλ σας στα κοινωνικά δίκτυα, όταν κάνατε αποδοχή λήψης υπηρεσιών και ανακοινώνετε τα δεδομένα σας στο κοινωνικό δίκτυο.
  • Την εικόνα σας, αν έχετε καταχωρήσει εικόνα στο προφίλ σας.
  • Έναν μοναδικό αριθμό λογαριασμού που σας αποδίδουμε, όταν για πρώτη φορά αποδέχεστε τη λήψη των υπηρεσιών μας, με βάση τον οποίο σας αναγνωρίζουμε κάθε φορά που μας επισκέπτεστε και εισέρχεστε στις υπηρεσίες μας χρησιμοποιώντας άλλο μέσο ή κινητή συσκευή.
  • Τη διεύθυνση ΙΡ, δηλαδή έναν αριθμητικό κωδικό με τον οποίο αναγνωρίζουμε τη συσκευή σας. Ο κωδικός αυτός παρέχει πληροφορίες για την χώρα, την περιοχή ή την πόλη που βρίσκεστε, το ιστορικό περιήγησής σας ή ακόμα και αναφορές για τις συσκευές σας, όπως η μοναδική διεύθυνση της συσκευής, η μοναδική διεύθυνση διαφημίσεων και τους περιηγητές που χρησιμοποιήσατε για να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο της σελίδας μας.

ΙΙΙ. Πώς συλλέγουμε τα δεδομένα σας
Συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε αμέσως ή εμμέσως όταν χρησιμοποιείτε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας:
Ενδεικτικά όταν:

  • λαμβάνετε μέρος σε διαγωνισμούς ή δημοσκοπήσεις που παρέχονται στην ιστοσελίδα μας.
  • συμφωνείτε να λαμβάνετε ενημερωτικά emails ή έρχεστε σε επαφή μαζί μας μέσω email, κοινωνικών δικτύων, εφαρμογών ή συγγενών τεχνολογιών.
  • προσχωρείτε στην επιγραμμική μας κοινότητα.
  • προσχωρείτε σε επικοινωνίες προώθησης.
  • χρησιμοποιείτε κινητές συσκευές για να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας.
  • αποκτάτε πρόσβαση στις ιστοσελίδες μας με cookies ή άλλες συγγενείς τεχνολογίες.
  • στέλνετε σχόλια (posting).

ΙV. Χρήση Cookies

  • Τα cookies είναι μικρά αρχεία με κείμενο που αποθηκεύονται στη μονάδα σκληρού δίσκου του υπολογιστή ή της έξυπνης συσκευής σας μέχρι την ημερομηνία λήξης της ισχύος τους που έχει οριστεί στο αρχείο cookie. Ενεργοποιούνται (αποστέλλοντας ειδοποίηση στον διακομιστή ιστού του ιστότοπου) κάθε φορά που η ιστοσελίδα ανοίγει σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στη συσκευή.
  • Οι ιστότοποι χρησιμοποιούν cookies για την καταγραφή πληροφοριών σχετικά με τη χρήση του ιστότοπου (σελίδες που επισκέπτονται, χρόνο που αφιερώνεται στις σελίδες, πληροφορίες περιήγησης, αποσυνδέσεις κ.λπ.) και προσωπικές ρυθμίσεις – αλλά αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν να συσχετιστούν με την ταυτότητα του επισκέπτη. Τα cookies επιτρέπουν στους διαχειριστές των ιστοτόπων να διατηρούν φιλικούς προς το χρήστη ιστότοπους και να βελτιώνουν την εμπειρία των χρηστών που προσφέρουν στους ιστοτόπους τους στους επισκέπτες τους.

Ποια cookies χρησιμοποιούμε:

  • «μόνιμα cookies» τα οποία παραμένουν κατά τη διάρκεια πολλών επισκέψεων στην ιστοσελίδα και αποθηκεύονται στον σκληρό σας δίσκο. Παραμένουν αποθηκευμένα στον υπολογιστή ή στην έξυπνη συσκευή, αφού κλείσει ο ιστότοπος. Τα cookies αυτού του είδους χρησιμοποιούνται για να επιτρέπουν στον ιστότοπο να εντοπίζει επισκέπτες που επιστρέφουν. Τα μόνιμα cookies εντοπίζουν τους επισκέπτες που επιστρέφουν συνδέοντας το αναγνωριστικό της πλευράς του διακομιστή με τον χρήστη και ως εκ τούτου αποτελούν ουσιαστικό μέρος της λειτουργικότητας της ιστοσελίδας μας για την επαλήθευση της ταυτότητας σας. Τα μόνιμα cookies δεν περιέχουν προσωπικά δεδομένα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για τη μοναδική ταυτοποίηση των χρηστών, συνδέοντάς τα με το σωστό στοιχείο στη βάση δεδομένων που είναι αποθηκευμένο στον εξυπηρετητή ιστού της ιστοσελίδας. Ο εγγενής κίνδυνος χρήσης μόνιμων cookies είναι ότι μπορούν να εντοπίσουν μόνο τον περιηγητή ιστού και όχι τον ίδιο τον χρήστη. Αν ένας χρήστης χρησιμοποιεί ένα σημείο δημόσιας πρόσβασης – όπως ένας υπολογιστής σε ένα Internet café ή μια δημόσια βιβλιοθήκη – για να συνδεθεί με εμάς και δεν καταφέρει ή δεν αποσυνδεθεί στο τέλος της συνεδρίας του, ένα άλλο άτομο μπορεί να έχει μη αυθεντική πρόσβαση και να αναγνωρίζεται ψευδώς από το σύστημά μας ως ο αρχικός χρήστης
  • «Cookies περιόδου λειτουργίας». Αυτά διαγράφονται αυτόματα έπειτα από κάθε επίσκεψη. Αποθηκεύονται προσωρινά μόνο στον υπολογιστή ή στην έξυπνη συσκευή ενώ ο επισκέπτης χρησιμοποιεί τον ιστότοπο. Αυτά τα cookies επιτρέπουν στο σύστημα να «θυμάται» ορισμένες πληροφορίες, οπότε ο επισκέπτης δεν θα πρέπει να τους παρέχει κάθε φορά που επισκέπτεται τον ιστότοπο. Η αποθήκευση των «cookies περιόδου λειτουργίας» περιορίζεται στη διάρκεια χρήσης του ιστότοπου.
  • «Cookies συνόδου»: Αυτά τοποθετούνται ώστε με τη χρήση τους να αποτρέπεται η απώλεια δεδομένων (π.χ. όταν συμπληρώνετε μια μακρύτερη φόρμα). Στο τέλος κάθε χρήσης της ιστοσελίδας – κάθε συνεδρία – καθώς και όταν κλείνει το πρόγραμμα περιήγησης, τα cookies αυτού του τύπου διαγράφονται αυτόματα.
  • Τα cookie τρίτου μέρους» δημιουργούνται από άλλους ιστοχώρους ή κοινωνικά δίκτυα. Αυτοί οι ιστοχώροι διαθέτουν κάποιο περιεχόμενο, όπως διαφημίσεις ή εικόνες, το οποίο μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα που επισκέπτεστε.

Μπορείτε να διαγράψετε ή να απορρίψετε τα cookies.

  • Καθώς κάθε πρόγραμμα περιήγησης είναι διαφορετικό, μπορείτε να ορίσετε μη αυτόματα τις προτιμήσεις cookie στην ενότητα «Ρυθμίσεις» του προγράμματος περιήγησής σας. Εάν δεν θέλετε να επιτρέψετε τη χρήση cookies του ιστότοπού μας στη συσκευή σας, μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας έτσι ώστε να ενημερώνονται τα cookies που αποστέλλονται στη συσκευή σας ή απλώς να απορρίπτετε όλα ή ορισμένα cookies, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Λάβετε υπόψη ότι αν επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τα cookies μπορεί να περιορίζετε τη λειτουργία του ιστότοπου.

V. Χρήση των κοινωνικών δικτύων

  • FACEBOOK Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούνται πρόσθετες εφαρμογές «social plugins» της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook.com, που λειτουργεί από την Facebook. Τα plugins αναγνωρίζονται από τα λογότυπα του Facebook (ένα λευκό «f» σε μπλε φόντο ή το εικονίδιο «thumbs-up»), ή με τη φράση «Facebook social plug-in». Σε περίπτωση που βρεθείτε σε μια σελίδα στον ιστοχώρο μας, στην οποία έχουμε ενσωματώσει ένα plugin, ο περιηγητής θα επικοινωνήσει με το διακομιστή του Facebook προκειμένου να φορτώσει το plugin και να το προβάλει. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το Facebook λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας, όπως για παράδειγμα τη διεύθυνση IP σας. Όταν φορτώσει το plugin, το Facebook ενσωματώνει το περιεχόμενο που διαθέτει, στον ιστοχώρο μας. Για το λόγο αυτό δε γνωρίζουμε πόσα δεδομένα μπορεί να συλλέξει το Facebook χρησιμοποιώντας τα συγκεκριμένα plugins.
  • Οι πληροφορίες που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα υπόκεινται στην πολιτική προστασίας του Facebook. Αν είστε συνδεδεμένοι στο Facebook από τον προσωπικό σας λογαριασμό, τη στιγμή που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, το Facebook μπορεί να συνδέσει την επίσκεψή σας με το λογαριασμό σας στο Facebook. Επιπλέον, αν αναπτύξετε δραστηριότητα με τα plugins, για παράδειγμα πατώντας το κουμπί ‘Like’ ή προσθέτοντας ένα σχόλιο μέσω του Facebook λογαριασμού σας, οι πληροφορίες που παρέχετε με αυτόν τον τρόπο αποστέλλονται απευθείας στο Facebook και αποθηκεύονται εκεί. Εάν δεν έχετε λογαριασμό στο Facebook είναι πιθανό η διεύθυνση IP σας να αναγνωριστεί και να αποθηκευτεί από το Facebook εφόσον πατήσετε πάνω στα plugins τοu.
  • Μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσα και ποια δεδομένα συλλέγει το Facebook, πώς τα επεξεργάζεται και τα χρησιμοποιεί, ποια είναι τα δικαιώματά σας σχετικά με τα δεδομένα που παρέχετε και να ενημερωθείτε για τις ρυθμίσεις που μπορείτε να τροποποιήσετε για να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας, μεταβαίνοντας στην «πολιτική χρήσης δεδομένων» του Facebook.
  • Αν διαθέτετε λογαριασμό στο Facebook αλλά δε θέλετε το Facebook να συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικές με την επίσκεψή σας, θα πρέπει να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Facebook, προτού επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας. Ακόμη, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε πρόσθετες εφαρμογές στον περιηγητή σας, ώστε να παρεμποδίσετε την προβολή των συγκεκριμένων plugins από την ιστοσελίδα μας.
  • GOOGLE+ Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί επιπρόσθετα την εφαρμογή ‘Google plugins’ της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Google Plus, η οποία λειτουργεί από την Google. Το plugin της Google μπορεί να αναγνωριστεί από το σύμβολο ‘+1’. Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, η οποία εμπεριέχει ένα plugin της Google, ο περιηγητής σας θα δημιουργήσει μια απευθείας σύνδεση με τους διακομιστές της Google. Το περιεχόμενο του συμβόλου ‘+1’ θα αποσταλεί απευθείας στον περιηγητή σας και θα ενσωματωθεί στην ιστοσελίδα. Σύμφωνα με τη Google, δε συλλέγεται κανένα προσωπικό δεδομένο, εάν δεν πατήσετε το σύμβολο ‘+1’. Προσωπικά δεδομένα συλλέγονται και επεξεργάζονται μόνο από τους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι στο κοινωνικό δίκτυο Google+ την ώρα που επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας.
  • ΥOUTUBE Ο ιστότοπος της Εταιρείας χρησιμοποιεί αρχεία video από το YouTube. Αυτά τα αρχεία περιέχουν cookies. Αν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες για τα εν λόγω cookies παρακαλούμε όπως διαβάσετε την πολιτική για την προστασία των προσωπικών δεδομένων του YouTube (που μπορεί να αλλάζει περιοδικά). Η εταιρεία δεν έχει επιρροή σε αυτό.

VI. Google Analytics

  • H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί Google Analytics. Πρόκειται για μια υπηρεσία ανάλυσης δεδομένων διαδικτύου που προσφέρεται από την Google Inc («Google»). Τα Google Analytics χρησιμοποιούν «cookies». Οι πληροφορίες που δημιουργούνται από τα cookies, σχετικά με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συνήθως μεταφέρονται και αποθηκεύονται σε ένα διακομιστή της Google στις ΗΠΑ. Σε περίπτωση ενεργοποίησης της ανώνυμης περιήγησης στην ιστοσελίδα, η διεύθυνση IP σας θα περικοπεί στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή άλλα συμβαλλόμενα κράτη σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η πλήρης διεύθυνση IP θα μεταφέρεται και θα αποθηκεύεται σε ένα διακομιστή της Google στις ΗΠΑ. Η Google θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες, για λογαριασμό των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας, προκειμένου να αξιολογήσει τη χρήση της, να συντάξει εκθέσεις σχετικά με τη δραστηριότητα στην ιστοσελίδα και να προσφέρει συναφείς υπηρεσίες σχετικά με τη χρήση της ιστοσελίδας και του διαδικτύου στον ιδιοκτήτη της. Η διεύθυνση IP σας, που μεταδίδεται από το πρόγραμμα περιήγησης στο πλαίσιο των Google Analytics, δε συνενώνεται με οποιαδήποτε άλλα δεδομένα που κατέχονται από την Google.
  • Τα δεδομένα σας καταγράφονται αυτόματα από τον εξυπηρετητή ιστού του ιστότοπου, χωρίς να απαιτείται η συγκατάθεσή σας ή οποιαδήποτε ειδική δραστηριότητα από μέρους σας. Το σύστημα καταγράφει και χρησιμοποιεί τα δεδομένα για την αυτόματη παραγωγή στατιστικών δεδομένων. Αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν να συσχετιστούν με άλλα προσωπικά δεδομένα, εκτός εάν μια τέτοια συσχέτιση προβλέπεται στο νόμο. Αυτά τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη διόρθωση λαθών και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς σκοπούς.
  • Έχουμε φροντίσει η ΙΡ διεύθυνση σας να μεταδίδεται σε συνοπτική μορφή ώστε να είναι αδύνατη η ταυτοποίησή σας. Επιπροσθέτως, οι χρήστες είναι σε θέση να κατεβάσουν το Google Analytics opt-out add-on του περιηγητή. Αυτό το add-on πληροφρορεί την Google Analytics JavaScript (ga.js) ότι ουδεμία πληροφορία που αφορά σε επίσκεψη της ιστοσελίδας θα αποσταλεί στην Google Analytics. Περισσότερες πληροφορίες:

https://support.google.com/analytics/answer/2611268?hl=el.

VII. Πως χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα

  • Σας παρέχουμε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που μας έχετε ζητήσει.
  • Διαχειριζόμαστε την σχέση μαζί σας.
  • Για να συμμετέχετε σε προγράμματα πιστότητας.
  • Για να σας προωθούμε αποτελέσματα ερευνών αγοράς.
  • Για να προσαρμόζουμε τις υπηρεσίες μας στις προτιμήσεις σας, όταν μας τις ανακοινώνετε.
  • Για να λαμβάνουμε αποφάσεις σχετικά με τη διαφημιστική μας καμπάνια βασιζόμενοι στις προτιμήσεις που μας έχετε ανακοινώσει.
  • Για να συμμορφωνόμαστε στις νομικές υποχρεώσεις μας.
  • Για να εντοπίζουμε «ad blockers» και άλλες τεχνολογίες που επηρεάζουν τις υπηρεσίες μας (όταν εντοπίζουμε τέτοιες τεχνολογίες ιδιωτικότητας τότε σας ρωτάμε ή ρωτάμε τον περιηγητή για να σας ρωτήσει αν μας επιτρέπετε να αγνοήσουμε αυτές τις φραγές και να συνεχίσουμε να σας παρέχουμε διαφημίσεις). Συλλέγουμε πληροφορίες πώς χρησιμοποιείτε τις συγκεκριμένες τεχνολογίες.
  • Για να διαχειριζόμαστε την ποιότητα των υπηρεσιών μας.
  • Για να σας αποστέλλουμε μηνύματα επικοινωνίας σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.
  • Για απευθείας πωλήσεις εφόσον έχετε συναινέσει.
  • Για να βελτιώνουμε την λειτουργία του κοινωνικού δικτύου.
  • Για την ασφάλεια σας.
  • Για να αποτρέπουμε την διασταύρωση πληροφοριών.
  • Για να πιστοποιούμε την αποδεκτή χρήση των υπηρεσιών μας.
  • Για να διαχειριζόμαστε τις πληρωμές και πιστωτικές κάρτες.
  • Για να διαχειριστούμε προβλήματα που τυχόν προκύπτουν σε περιπτώσεις που, για παράδειγμα, δεν ολοκληρώσατε την κράτησή σας ή που αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ολοκλήρωσή της, εφόσον δεν έχουμε άλλο τρόπο επικοινωνίας.
  • Για την τεχνική ανάπτυξη του συστήματος πληροφορικής ή την παρακολούθηση της υπηρεσίας και την παραγωγή στατιστικών στοιχείων.
  • Σε περίπτωση εγκληματικών δραστηριοτήτων – σε συνεργασία με τον πάροχο του διαδικτύου του χρήστη και τις αρμόδιες αρχές – για τον προσδιορισμό της πηγής τέτοιων εγκληματικών δραστηριοτήτων.

VIII. Ποια είναι η νομική βάση επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων

  • Συγκατάθεση: Όταν έχετε παραχωρήσει σε εμάς τη συναίνεσή σας να λαμβάνετε emails από εμάς. Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συναίνεση σας οποιαδήποτε στιγμή. Μπορείτε να πράξετε τούτο επιλέγοντας το «διαγραφή» σε οποιοδήποτε email λάβετε από εμάς.
  • Το έννομο συμφέρον μας: Όταν είναι αναγκαίο για να προωθήσουμε τις υπηρεσίες μας και να λειτουργήσουμε την ιστοσελίδα μας με τρόπο λειτουργικό. Για παράδειγμα βασιζόμαστε στο έννομο συμφέρον μας για να παρακολουθούμε με ποιο τρόπο και ποιες σελίδες του ιστοτόπου μας επισκέπτονται οι συνδρομητές-πελάτες μας, ή για να παρακολουθούμε τη λειτουργικότητα της ιστοσελίδας μας καθώς επίσης και τον τρόπο που θα μπορέσουμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και επισκέψιμοι κάνοντας αναλύσεις αγοράς για να γνωρίζουμε ποια προϊόντα και υπηρεσίες προτιμούν οι πελάτες μας.
  • Εκτέλεση σύμβασης: Για παράδειγμα αν έχετε ζητήσει κάποιο προϊόν ή υπηρεσία μέσω της ιστοσελίδας μας θα υποχρεωθούμε να συλλέξουμε τα πλήρη στοιχεία για τη συναλλαγή και να παρακολουθήσουμε την ορθή εκτέλεση της.
  • Συμμόρφωση με το νόμο: Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να υποχρεωθούμε να διατηρήσουμε τα δεδομένα σας για να ανταποκριθούμε σσε νομικές υποχρεώσεις μας.

IX. Για ποιο διάστημα διακρατούμε (αποθηκεύουμε και επεξεργαζόμαστε) τα προσωπικά σας δεδομένα

  • Διακρατούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τόσο διάστημα όσο είναι απαραίτητο. Εξαρτάται τούτο από το σκοπό της συλλογής και χρήσης τους εφόσον θα πρέπει να σας απαντήσουμε σε κάποια ερώτησή σας ή να σας παρέχουμε κάποια υπηρεσία ή κάποιο προϊόν ή για να επικοινωνούμε μαζί σας.
  • Αν είχαμε μεταξύ μας κάποια συναλλαγή τα δεδομένα σας θα διατηρηθούν για διάστημα πέντε ετών μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Μετά την πάροδο του χρόνου αυτού θα διαγράψουμε τα δεδομένα σας.
  • Αν έχουμε ζητήσει τη συγκατάθεση σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας θα συνεχίσουμε την επεξεργασία μέχρι να μας ζητήσετε τη διαγραφή των δεδομένων από τη βάση μας.
  • Αν πρόκειται για περιπτώσεις direct marketing θα διατηρήσουμε τη διεύθυνση σας για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα αποστείλουμε αλληλογραφία στο μέλλον.
  • Αν πρόκειται για υποχρέωση εκ του νόμου, για όσο διάστημα προβλέπεται.

X. Δικαιώματα υποκειμένων δεδομένων
Στην παρούσα Πολιτική Ιδιωτικότητας μπορείτε να γνωρίσετε τα δικαιώματα που έχετε έναντι ημών ως υπευθύνων επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων. Έχουμε λάβει μέτρα προκειμένου να είμαστε σε θέση να απαντήσουμε σε κάθε ερώτησή σας σε σύντομο χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τον ένα μήνα από την παραλαβή του αιτήματός σας και χωρίς την οποιαδήποτε χρέωση για την υπηρεσία αυτή. Σε περίπλοκες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί περισσότερος χρόνος για την απάντησή μας. Στην περίπτωση αυτή θα σας ενημερώσουμε σχετικά για τους λόγους της καθυστέρησης και για τον προβλεπόμενο χρόνο αυτής που δεν μπορεί να υπερβαίνει συνολικά τους τρεις μήνες.
Θα σας απαντήσουμε ηλεκτρονικά ή με άλλο μέσο όπως εσείς ζητήσατε. Διατηρούμε το δικαίωμα να χρεώσουμε διοικητικά έξοδα για την διεκπεραίωση ενός αιτήματος που επαναλαμβάνεται αδικαιολόγητα ή σε περίπτωση προδήλως αβάσιμης ή υπερβολικής αίτησης.
Σημειώστε ότι θα πρέπει να επαληθεύσουμε την ταυτότητά σας για να είμαστε σε θέση να απαντήσουμε στο αίτημά σας.
Εάν πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να ενεργήσουμε με βάση το αίτημά σας, θα σας ενημερώσουμε για τον λόγο της απόφασής μας αυτής, καθώς και για τις επιλογές σας για ένδικα μέσα.
Αν πιστεύετε ότι η εταιρεία μας επεξεργάστηκε παράτυπα τα προσωπικά σας δεδομένα, επικοινωνήστε μαζί μας για να επανορθώσουμε και με αυτό τον τρόπο να βελτιώσουμε την υπηρεσία μας και προς όλους τους επισκέπτες. Μπορείτε να μας στείλετε μια επίσημη καταγγελία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση που αναφέρεται ανωτέρω.

1. Δικαίωμα λήψης διαφανών πληροφοριών
Θα σας προσφέρουμε όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται από τον ΓΚΠΔ σε σύντομη, διαφανή, κατανοητή και εύκολα προσβάσιμη μορφή, χρησιμοποιώντας σαφή και απλή γλώσσα, ιδιαίτερα για κάθε πληροφορία ειδικά για τα παιδιά. Θα παρέχουμε τις πληροφορίες προς εσάς γραπτώς ή με ηλεκτρονικά μέσα. Αν το ζητήσετε, θα παράσχουμε προφορικά τις πληροφορίες.

2. Δικαίωμα πρόσβασης στα δικά σας δεδομένα
Έχετε το δικαίωμα να λάβετε από εμάς την επιβεβαίωση κατά πόσον ή όχι τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία και, αν ναι, να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα και τις ακόλουθες πληροφορίες:
α) τον σκοπό της επεξεργασίας,
β) τις σχετικές κατηγορίες των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,
γ) τους αποδέκτες στους οποίους έχουμε αποκαλύψει ή θα αποκαλύψουμε τα προσωπικά δεδομένα, ιδίως τους αποδέκτες σε χώρες εκτός της ΕΕ. Σε περίπτωση που μεταφέρουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε μια χώρα εκτός της ΕΕ ή σε διεθνή οργανισμό, την ενημέρωση για τις κατάλληλες διασφαλίσεις (άρθρο 46 ΓΚΠΔ) σχετικά με τη διαβίβαση.
δ) την περίοδο για την οποία αποθηκεύονται τα προσωπικά δεδομένα ή τα κριτήρια που καθορίζουν το διάστημα αυτό,
ε) την ύπαρξη του δικαιώματός σας να μας ζητήσετε να διορθώσουμε ή να διαγράψουμε προσωπικά δεδομένα ή να περιορίσουμε την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων ή να αντιταχθείτε στην επεξεργασία,
στ) το δικαίωμά σας να υποβάλετε καταγγελία σε εποπτική αρχή,
ζ) όταν τα προσωπικά σας δεδομένα δεν συλλέγονται απευθείας από εσάς, να σας δώσουμε κάθε διαθέσιμη πληροφορία σχετικά με την πηγή τους,
η) εάν υπάρξει αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη λογική, που ακολουθείται καθώς και τη σημασία και τις προβλεπόμενες συνέπειες αυτής της επεξεργασίας για εσάς.

3. Δικαίωμα αποκατάστασης ανακριβών δεδομένων
Εάν επεξεργαζόμαστε εσφαλμένα ή ελλιπή προσωπικά δεδομένα έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε την χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση διόρθωσή τους.

4. Δικαίωμα διαγραφής («Δικαίωμα στη λήθη»)
Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από εμάς να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα που σας αφορούν και να ανταποκριθούμε στο αίτημα χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, όταν ισχύει ένας από τους ακόλουθους λόγους:
α) Τα δεδομένα σας δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους είχαν αρχικά υποβληθεί σε επεξεργασία,
β) Ανακαλείτε τη συγκατάθεσή σας και δεν έχουμε άλλη νομική βάση για την επεξεργασία των δεδομένων σας,
γ) Δηλώνετε την αντίθεση σας με την επεξεργασία σύμφωνα με το άρθρο 21 ΓΚΠΔ (ως κατωτέρω υπό 8) και δεν υπάρχουν επιτακτικοί λόγοι για την εξακολούθηση της επεξεργασίας,
δ) Τα δεδομένα έχουν επεξεργαστεί παράνομα,
ε) Τα δεδομένα πρέπει να διαγραφούν σύμφωνα με το νόμο,
ζ) Η νόμιμη βάση της για την επεξεργασία των δεδομένων είναι η συγκατάθεση που δόθηκε από κηδεμόνα για ένα παιδί σύμφωνα με το άρθρο 8.1 ΓΚΠΔ και είτε (I) είστε ο κηδεμόνας και το παιδί είναι ακόμα κάτω από την ηλικία συγκατάθεσης, ή (II) είστε τώρα το παιδί ηλικίας μεγαλύτερης από την ηλικία συγκατάθεσης.
Λάβετε υπόψη ότι δεν μπορούμε να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα στο βαθμό που απαιτείται η επεξεργασία τους:
α) για την άσκηση του δικαιώματος της ελευθερίας έκφρασης και ενημέρωσης,
β) για την τήρηση νομικής υποχρέωσης που απαιτεί επεξεργασία,
γ) για λόγους δημοσίου συμφέροντος στον τομέα της δημόσιας υγείας,
δ) για σκοπούς αρχειοθέτησης για λόγους γενικού συμφέροντος, επιστημονικής ή ιστορικής έρευνας ή στατιστικούς σκοπούς, εφόσον η αίτηση είναι πιθανόν να καταστήσει αδύνατη ή να βλάψει σοβαρά την επίτευξη των στόχων αυτής της επεξεργασίας ή
(ε) για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

5. Δικαίωμα ανάκλησης συγκατάθεσης
Όπου έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας για οποιαδήποτε επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα να την ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε να το κάνετε αυτό στέλνοντας ένα αίτημα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας γνωστοποιείται με την παρούσα.
Λάβετε υπόψη ότι η ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν θα επηρεάσει την επεξεργασία που έχουμε ήδη κάνει.

6. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας
Μπορείτε να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων όταν ισχύει ένα από τα ακόλουθα:

  • αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων
  • δεν έχουμε πλέον τη βάση της νομιμότητας για επεξεργασία, αλλά αντιτάσσετε στη διαγραφή των δεδομένων και ζητάτε να περιορίσουμε τη χρήση τους
  • δεν χρειαζόμαστε πλέον τα δεδομένα για τον αρχικό σκοπό, αλλά εσείς τα χρειάζεστε για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων
  • αντιτίθεσθε στην επεξεργασία των δεδομένων σύμφωνα με το άρθρο 21 του ΓΚΠΔ (ιδέ κατωτέρω) και ζητάτε τον περιορισμό μέχρι την επαλήθευση του λόγου εναντίωσης

Όπου η επεξεργασία περιορίζεται βάσει των ανωτέρω, εκτός από τη συνέχιση της αποθήκευσης των δεδομένων, θα τα επεξεργαστούμε μόνο με τη συγκατάθεσή σας ή: α) για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών απαιτήσεων, β) για την προστασία των δικαιωμάτων άλλου προσώπου, ή γ) για λόγους σημαντικού δημοσίου συμφέροντος της ΕΕ ή ενός κράτους μέλους.
Όπου περιορίζουμε την επεξεργασία, θα σας ενημερώσουμε προτού άρουμε τον περιορισμό.

7. Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων
Έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, και τα οποία έχετε παράσχει σ΄ εμάς, σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και το δικαίωμα να διαβιβάζετε τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας χωρίς αντίρρηση από εμάς, όταν: η επεξεργασία βασίζεται σε συγκατάθεσή σας ή σε σύμβαση και η επεξεργασία διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα και μόνο εφόσον τούτο είναι τεχνικά εφικτό. Το εν λόγω δικαίωμα δεν ισχύει για την επεξεργασία που είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον και δεν μπορεί να επηρεάζει δυσμενώς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες άλλων.

8. Δικαίωμα εναντίωσης
Έχετε δικαίωμα να αντιτάσσεστε, ανά πάσα στιγμή και για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή σας, στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, η οποία βασίζεται είτε στο έννομο συμφέρον κατ άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο στ) ΓΚΠΔ είτε είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον κατ άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο ε) ΓΚΠΔ. Δεν θα υποβάλλουμε στη συνέχεια τα δεδομένα σε επεξεργασία, εκτός εάν μπορούμε να καταδείξουμε επιτακτικούς και νόμιμους λόγους για την επεξεργασία οι οποίοι υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

9. Δικαίωμα καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή
Σε κάθε περίπτωση και για κάθε αίτημά σας έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε την συνδρομή της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όπου και μπορείτε να κάνετε αναφορά ή καταγγελία. Η διεύθυνση της Αρχής είναι Κηφισίας 1-3 ΑΘΗΝΑ, η ιστοσελίδα της www.dpa.gr και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 210 6475000 και φαξ 210 6475628