Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
Παρε πακετο - leftovers
Χοιρινά σουβλάκια: Μια νόστιμη ιδέα για συνταγή ώστε να αξιοποιήσεις το κρέας που έμεινε

Ναι καλά διάβασες! Σας έχουμε μερικές ιδέες για όταν παίρνουμε delivery  ώστε να μην αφήσουμε ή πετάξουμε ό,τι δεν φάγαμε. Αν και σε lockdown, ως γνήσιοι Έλληνες έχουμε τη γνωστή σε όλους μας συνήθεια, να παραγγέλνουμε τον μισό κατάλογο, είτε είναι σε εστιατόριο ή σε delivery.

Επιστρέφοντας από δείπνο με ένα φίλο μια φορά είχα πάρει δέκα πακέτα από πιάτα που δεν φάγαμε. Αλήθεια! Οπότε, εάν πήρες χοιρινά σουβλάκια και έμειναν, σήμερα μπορείς να κάνεις το εξής:

Υλικά για χοιρινό

  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3 αυγά
  • 2 χοιρινά σουβλάκια

Εκτέλεση

Κόβεις ροδέλα το κρεμμύδι και το σοτάρεις σε ελαιόλαδο, προσθέτεις τα κομμάτια από το σουβλάκι και τις πατάτες  και στο τέλος ρίχνεις τα αυγά. Ανακατεύεις μαλακά μέχρι να ψηθεί το αυγό και έτοιμο. Τρίψε μπόλικο πιπέρι και καλή απόλαυση. Εάν έμειναν και λίγες πατάτες, τέλεια!

Υλικά για κοτόπουλο ψητό

  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • ¼ πιπεριά κόκκινη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • μαϊντανό – βασιλικό
  • καρέ ντομάτας ή ζωμό ντομάτας
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • πιπέρι και αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση

Αρχικά ξεκοκαλίζεις το κοτόπουλο και αφαιρείς την πέτσα. Σοτάρεις το κρεμμύδι με ελαιόλαδο σε δεύτερο χρόνο προσθέτεις το σκόρδο και το κοτόπουλο και σβήνεις με το κρασί. Περιμένεις να εξατμιστεί, προσθέτεις την ντομάτα, ένα ποτηράκι του κρασιού νερό, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά (που καλό θα είναι να τα κόψεις ομοιόμορφα) και το αφήνεις να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει μια όμορφη σάλτσα που μπορεί να συνοδεύσει όποια πάστα σου αρέσει.

Η Λάουρα Σαργέντη είναι σεφ και σύμβουλος εστιατορίων. Μεγαλωμένη στην Αθήνα με ιταλικές ρίζες, σπούδασε εκτός από μαγειρική, τέχνη, γραφιστική, διακόσμηση, διαφήμιση, marketing και τεχνολογία φαρμάκων. Για αρκετά χρόνια ταξίδεψε και δούλεψε σε διάφορα μέρη του κόσμου γνωρίζοντας πολιτισμούς, παραδόσεις και μαθαίνοντας τεχνικές και τα trends στη μαγειρική.
Πλέον εργάζεται ως private chef πρεσβεύοντας τη μεσογειακή κουζίνα. Στα ρεπορτάζ της θα βρείτε την αγάπη της για τη μαγειρική τέχνη, τους αγαπημένους της foodies και τα νέα trends. [email protected]