Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
ΚαλλιτεχνεΣ που αγαπουν το φαγητο
Elvis Presley
Σάντουιτς με φυστικοβούτυρο: Το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων – Ανάμεσά τους και ο Έλβις Πρίσλεϊ

Το comfort food που φτιάχνουμε με ό,τι μας αρέσει και μπορεί να γίνει ακόμα κι ένα πλήρες γεύμα μέσα σε ελάχιστα λεπτά κι ας περιγράφεται στο λεξικό της Οξφόρδης ως «ένα φαγητό που αποτελείται από δύο κομμάτια ψωμιού με γέμιση ανάμεσά τους και τρώγεται ως ελαφρύ γεύμα».

Από τον 1ο αιώνα π.Χ. συναντάμε τον προπομπό του «Korech» ή «Hillel», ενός σάντουιτς που τρωγόταν κατά τη διάρκεια του εβραϊκού Πάσχα και δημιουργήθηκε στην Ιερουσαλήμ από τον ραβίνο Χίλερ, το οποίο περιείχε αρνί, ξηρούς καρπούς και λαχανικά.

Όμως το όνομα του το πήρε όταν τον 18ο αιώνα ο Άγγλος ευγενής Τζον Μόνταγκιου, Δούκας της πόλης Σάντουιτς, που ήταν μανιώδης χαρτοπαίχτης έπαιζε μαζί με άλλους αριστοκράτες και διάσημους της εποχής ένα 24ωρο μαραθώνιο παιχνίδι στο Beef Steak Club και ζήτησε από έναν υπηρέτη να του φτιάξει ο σεφ κάτι, το οποίο θα μπορούσε να φάει χωρίς να λερώσει τα χέρια του ή την τράπουλα.

Έτσι έφτασε σε ένα ασημένιο δίσκο το πρώτο σάντουιτς με δύο φέτες ψωμί και παστό βοδινό στη μέση. Δεν πέρασε πολλή ώρα, όταν κάποιος από τους συμπαίκτες του, κάλεσε έναν υπηρέτη και διακριτικά ζήτησε «ένα τέτοιο, σαν εκείνο του σάντουιτς», για να ακολουθήσουν σύντομα κι άλλοι…! Και το αγαπημένο σάντουιτς του Έλβις Πρίσλεϊ έχει ως εξής:

Υλικά

  • 2 φέτες άσπρο ψωμί του τοστ
  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Λιώσε καλά την μπανάνα με ένα πιρούνι. Ψήσε ελαφρά τις δύο φέτες ψωμί στην τοστιέρα. Απλώστε στη μια φέτα φυστικοβούτυρο και στην άλλη την κρέμα μπανάνας. Ενώστε τις φέτες και τηγανίστε το σάντουιτς σε βούτυρο μέχρι να χρυσίσουν και οι δυο πλευρές. Κόψτε το και απολαύστε το ζεστό συνοδείας το love me tender.