Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
ΔιασημεΣ γυναικεΣ που λατρευουν να μαγειρευουν
Gwyneth Paltrow
Βινεγκρέτ για σαλάτα: Μια υπέροχη συνταγή από τη Γκουίνεθ Πάλτροου

Νομίζω δεν χρειάζεται συστάσεις η Γκουίνεθ Πάλτροου. Εκτός από διάσημη ηθοποιός και επιχειρηματίας, είναι και δημιουργός πολλών υγιεινών συνταγών που μοιράζεται μαζί μας μέσω των social media και του διαδικτύου.

Θεωρεί ότι η διατροφή είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της υγείας και ενώ όταν χώρισε με τον Μπραντ Πιτ δεν μπορούσε να φάει και είχε αδυνατίσει υπερβολικά, πλέον η πιο χαρούμενη στιγμή της ημέρας της, είναι εκείνη του βραδινού δείπνου που μοιράζεται μαζί με την οικογένεια της, τις δημιουργίες της.

Μοιράζεται λοιπόν μαζί μας , μια υπέροχη σαλάτα που δημιουργεί με leftovers. Eίχε περισσέψει από το προηγούμενο βράδυ ψητό στήθος κοτόπουλο, έβαλε και στο τηγάνι λίγο μπέικον, έβρασε και δύο αβγουλάκια σφιχτά, ενώ έπλυνε και έκοψε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή, αβοκάντο, μαρούλι, blue cheese και κρεμμυδάκι φρέσκο. Όλα αυτά τα απογείωσε με τη δικιά της βινεγκρέτ.

Υλικά

  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 2 κουταλάκια του γλυκού maple syrup (σιρόπι σφένδαμου, αυτό που βάζουμε στα pancakes, είναι υπέροχο και θα το βρείτε σε super markets)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
  • 2κουταλάκια του γλυκού παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύεις τη μουστάρδα, το σιρόπι σφένδαμου και το ξύδι. Σιγά σιγά προσθέτεις το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Περιλούζεις όλη τη σαλάτα και τρως σαλάτα α λα Πάλτροου.

Το φυσικό σιρόπι σφένδαμου είναι μια εξαιρετική πηγή μαγγανίου και ψευδαργύρου σημαντικά για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι εκατό τοις εκατό φυσικό γλυκαντικό, παρασκευασμένο από χυμούς δένδρων, που έχουν υποστεί βρασμό. Κάθε 100 ml έχουν 260 θερμίδες.