Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
ΔιασημεΣ γυναικεΣ που λατρευουν να μαγειρευουν
Kourtney Kardashian
Χειροποίητα ζυμαρικά: Φτιάξε τη δική σου ζύμη με αυτά τα 3 υλικά

Η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν έφτιαξε χειροποίητα ζυμαρικά, το αγαπημένο πιάτο της κόρης της Πενέλοπε για τα γενέθλια της. Και τι πιο όμορφο από το να περιποιείσαι αυτούς που αγαπάς; Βέβαια, μετά το post της Καρντάσιαν στα social, δεν ήταν λίγοι αυτοί που είπαν ότι τα έφτιαξε κάποιος σεφ ή τα αγόρασε έτοιμα αλλά, ποιος νοιάζεται; Εξάλλου η σκέψη μετράει!

Και ξέρεις, το να φτιάξεις χειροποίητα ζυμαρικά δεν είναι δα και καμιά τρελή επιστήμη. Απλά θέλει υπομονή και μεράκι που σαν Έλληνες τα έχουμε στο DNA μας, γιατί η πρώτη αναφορά για την ύπαρξη των ζυμαρικών, είναι σε κείμενα του 1.000π.Χ. στον ελλαδικό χώρο, όπου η λέξη «λάγανον» περιγράφει τη φαρδιά ζύμη από νερό και αλεύρι την οποία έκοβαν σε λωρίδες, όπως η «ματσάτα» Φολεγάνδρου.

Η ζύμη αυτή πέρασε στην Ιταλία από Έλληνες έποικους τον 8ο αιώνα π.Χ. όπου μετονομάστηκε «laganum». Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει κι ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι για τα παιδιά.

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Τη διαδικασία αυτή την κάνεις με γυμνά χέρια, χωρίς γάντια. Στον πάγκο εργασίας, (πρέπει να είναι καθαρός) σχημάτισε ένα βουναλάκι με το αλεύρι, άνοιξε μια λακουβίτσα και ρίξε τους κρόκους. Ενσωμάτωσε με το αλεύρι και πρόσθεσε και το αλάτι. Σήκωσε μπατζάκια και πάμε. Αλεύρωσε τα χέρια σου και ζύμωσε, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη, συμπαγής μάζα.

Διατήρησε ένα σταθερό ρυθμό και συνέχισε για 15-20 λεπτά. Tip: Όταν την κόψεις με ένα μαχαιράκι και δεις ότι δεν έχει φουσκάλες μέσα, είναι έτοιμη. Κάλυψε τη ζύμη με μια πετσέτα και άστη να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά. Έπειτα ρίξε λίγο αλεύρι πάνω στον πάγκο και άρχισε να την ξαναδουλεύεις για λίγα λεπτά.

Τώρα ξεκινάει η διασκέδαση, πάρε τον πλάστη, κόψε τη μισή ζύμη και άπλωσε την, μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό πάχος και στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόψε την στα σχήματα που επιθυμείς. Έτοιμα! Αλλά προσοχή γιατί θέλουν ελάχιστο βράσιμο!