Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
Ιταλοι καλλιτεχνεΣ που αγαπουσαν το φαγητο
Τζιάκομο Πουτσίνι
Μακαρόνια με σκόρδο: Μια επιτυχημένη συνταγή από τη σύζυγο του Τζιάκομο Πουτσίνι

O Τζιάκομο Πουτσίνι έλεγε ότι «είμαι δεινός κυνηγός άγριων θηραμάτων κι ελκυστικών γυναικών». Ο πιο γνωστός και αναγνωρισμένος συνθέτης της ιταλικής όπερας είχε μια περιπετειώδη ζωή, όμοια με αυτή των πρωταγωνιστών των έργων του, γεμάτη με απαγορευμένους έρωτες, εξωσυζυγικά σκάνδαλα, ζήλιες και αυτοκτονίες.

Γεννήθηκε το 1858 στην πόλη Λούκα της Τοσκάνης. Μπήκε στο μουσικό σχολείο, αλλά θεωρούταν τεμπέλης, απείθαρχος και ασεβής. Διόλου τυχαία, αφού έκλεβε τους σωλήνες του εκκλησιαστικού οργάνου και τους πουλούσε για παλιοσίδερα για να αγοράζει τσιγάρα. Με το ταλέντο του διασκεύαζε τους εκκλησιαστικούς ύμνους έτσι ώστε κανείς να μην καταλάβει ότι έλειπαν αυτοί οι σωλήνες.

Από το Λούκα, σε ηλικία 17 ετών περπάτησε μέχρι την Πίζα για να δει την Αίντα του Βέρντι. Εκείνη τη μέρα αποφάσισε ότι θα γίνει διάσημος συνθέτης όπερας. Έλαβε μέρος σε ένα διαγωνισμό όπερας αλλά απορρίφθηκε επειδή οι κριτές δεν μπόρεσαν να διαβάσουν τα γράμματά του. Εκείνος πεισματικά ανέβασε μόνος του μια παράσταση η οποία προσέλκυσε έναν μεγάλο εκδοτικό οίκο του Μιλάνου, με τον οποίο υπέγραψε.

Είχε παντρευτεί τη γυναίκα ενός παλιού του συμμαθητή, την Ελβίρα Τζεμινιάνι, με την οποία απέκτησε ένα γιο, τον Αντόνιο. Όμως ήταν αθεράπευτος γυναικάς. Είχε σχέση με πολλές γυναίκες ταυτόχρονα. Η Ελβίρα τον παρακολουθούσε, κρυφάκουγε, έψαχνε τα ρούχα του, διάβαζε τα γράμματα του, είχε κάνει απεργία πείνας και είχε χειροδικήσει πάνω του. Το 1909 έφτασε στο σημείο να διασύρει δημόσια μια νεαρή που είχε πάει να εργαστεί στη βίλα τους.

Η κοπέλα εξαφανίστηκε για μια βδομάδα ντροπιασμένη από τις άδικες κατηγορίες. Αυτοκτόνησε πίνοντας διαβρωτικό. Το σκάνδαλο συγκλόνισε την Ιταλία. O Πουτσίνι υπό το βάρος της ενοχής του, έγραψε τότε τη δημοφιλέστερη άρια στον κόσμο Nessun Dorma (Ας μην κοιμηθεί κανείς) της όπερας που έμελλε να είναι και το κύκνειο άσμα του «Turandor» το οποίο έμεινε ημιτελές.

Η κυρία Πουτσίνι είχε μια υπέροχη ιδέα. Όταν έβλεπε τον σύζυγο της να ετοιμάζεται για νυχτερινή εξόρμηση, του ετοίμαζε ένα δείπνο με ένα κλασικό πιάτο της Τοσκάνης, γεμάτο με μυρωδάτο σκόρδο. Ο Πουτσίνι έπεφτε με τα μούτρα στο φαγητό και οι κυρίες στη συνέχεια των απέφευγαν. Πάστα λοιπόν, για τον άπιστο σύζυγο!

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο (μην ξεχάσεις να αφαιρέσεις το πράσινο μίσχο)
  • 350 ml κρέμα γάλακτος – 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 40 γραμμάρια φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 40 γραμμάρια μαϊντανό ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Ενώ βράζεις την πάστα, λειώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε ένα τηγάνι. Σοτάρεις το σκόρδο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, αλλά να μην καεί. Προσθέτεις την κρέμα και μαγειρεύεις για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτεις την παρμεζάνα, το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό. Μεταφέρεις την πάστα με λίγο νεράκι, ανακατεύεις καλά, σερβίρεις και τρίβεις μπόλικο πιπέρι.