Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
Με εμπνευση απο τα καλυτερα εστιατορια του κοσμου
Για τιραμισού στου Gucci

Η ιστορία του τιραμισού ξεκινάει στο Τρεβίζο το 1800 σε ένα «οίκο της απόλαυσης» όπως λεγόντουσαν τότε τα πορνεία, όπου η κυρία Σιόρα «διευθύντρια» του οίκου, σκέφτηκε να φτιάξει αυτό το αφροδισιακό, δυναμωτικό γλυκό για να το προσφέρει στους πελάτες της στο τέλος της βραδιάς και να τους αναζωογονήσει, προλαμβάνοντας έτσι το πιθανόν «πρόβλημα» που θα αντιμετώπιζαν κατά την επιστροφή τους στις συζύγους τους με τη μη επίτευξη των συζυγικών τους καθηκόντων.

Το ονόμασε «tiramisu», δηλαδή αναζωογόνησε με! Διαφαίνεται να είναι ο πρόγονος του γνωστού μας… Viagra και τα μυστικά υλικά της συνταγής είναι όλα πολύ θρεπτικά και δυναμωτικά: Aυγά, ζάχαρη, μπισκότα lady fingers, τυρί mascarpone, καφές και κακάο. Την πρώτη καταγεγραμμένη συνταγή τη βρίσκουμε το 1980. Τα αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη του γλυκού αυτού και την ιστορία του που ξεκίνησε από το Τρεβίζο, τη βρίσκουμε πάντα στο τραπέζι των γιαγιάδων που το φτιάχνουν με πολl;h αγάπη, χωρίς συνταγή.

Σήμερα το Βένετο προσπαθεί να πιστοποιήσει το τιραμισού σαν Π.Ο.Π., δηλαδή προϊόν με ονομασία προέλευσης, από το Τρεβίζο. Ο chef Massimo Bottura σε συνεργασία με τον οίκο μόδας Gucci μας το προσφέρει στα εστιατόρια του οίκου στο Beverly Hills και στη Φλωρεντία, δίνοντας τη σύντομη περιγραφή «Η ευτυχία (φτιαγμένη) σε λίγα λεπτά».

Υλικά για τιραμισού σε 5 λεπτά

  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ζωικής προέλευσης
  • 250 γραμμάρια τυρί mascarpone (το βρίσκεις σε όλα τα super market)
  • 80 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 4 κρόκους αυγών (μέγεθος medium/ large)
  • 400 ml καφέ αμερικάνικο
  • 1 πακέτο μπισκότα Lady finger/σαβαγιάρ (τα βρίσκεις σε όλα τα super market)
  • σκόνη κακάο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζεις, μασκαρπόνε, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Βάζεις εμπρός το μίξερ και αναμιγνύεις με στοργή και αγάπη μέχρι να έχεις μια υπέροχη βελούδινη κρέμα. Πάρε πιάτο και ξεκινάμε! Βάλε με ένα κουτάλι μια καλή δόση κρέμας για βάση. Σε ένα μπολ βάλε τον καφέ που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και παίρνεις ένα μπισκότο το κόβεις στη μέση, το βουτάς στιγμιαία στον καφέ και το τοποθετείς πάνω από την κρέμα.

Ρίχνεις από πάνω άλλη μια καλή κουταλιά κρέμα και συνεχίζεις χτίζοντας ένα ωραιότατο πυργάκι. Μην το παρακάνεις στους «ορόφους». Στην κορυφή βάζεις άλλη μια κουταλιά κρέμα και πασπαλίζεις με σκόνη κακάο την οποία την περνάς από ένα σουρωτήρι τσαγιού. Πάρε ένα κουτάλι σούπας και απόλαυσε το!

τιραμισού