Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
ΕρωταΣ στιΣ 4 εποχεΣ
Πήγαινε παραλία σαν celebrity

Κι ενώ η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και οι δρόμοι στην πόλη έχουν γεμίσει με ολάνθιστες νεραντζιές που μας χαρίζουν το άρωμα τους, ο ήλιος έχει αρχίσει να καίει και δειλά δειλά κάποιοι τολμηροί που βρέθηκαν στις παραλίες βούτηξαν κι ένα δαχτυλάκι στη θάλασσα. Mην ζηλεύετε όσοι δεν το κάνατε, είναι μπούζι! Ένας αγαπημένος μας celebrity ετοιμάζει χαρωπά το backpack του για την παραλία τραγουδώντας «έχω ένα μυστικό κρυμμένο στης καρδιάς τα βάθη».

Χοροπηδώντας ναζιάρικα, μπαίνει στο cabriole του, απολαμβάνει τη διαδρομή μέχρι την παραλία σφυρίζοντας τραγουδάκια που ακούει στο ράδιο. Φτάνοντας, απλώνει την πετσέτα του, τοποθετεί την ομπρελίτσα του, απλώνει την καλογυμνασμένη κορμοστασιά του, την αλείφει με αντηλιακό, φοράει γυαλιά ηλίου, ανοίγει ένα βιβλίο και απολαμβάνει τον ήλιο με τις ώρες. Εκεί τον συναντήσαμε κι εμείς. Κάποιος από την παρέα τον πλησίασε και στάθηκε να τον κοιτάζει επίμονα κρύβοντάς του τον ήλιο. What’s up duck? Και σε ελεύθερη μετάφραση: Τι τρέχει πάπια; Τον αναγνώρισες;

Τώρα δεν ξέρω εάν ο φίλος μου μοιάζει με πάπια, πάντως ο Μπαγκς Μπάνι μετά από μια ολοήμερη κουβέντα κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο, του αποκάλυψε ότι το μυστικό του για να μην καίγεται από τον ήλιο, είναι τα αγαπημένα του καρότα! Γιατί επιστημονικά πλέον έχει αποδειχτεί ότι εντάσσοντας στη διατροφή μας 50 – 100 γραμμάρια καθημερινά- ωμά προτείνει ο διάσημος λαγός σεφ μας, ως σνακ ή σαλάτα- λόγω της περιεκτικότητας τους σε Β- καροτίνη που θα μετατραπεί από τον πανέξυπνο οργανισμό μας σε βιταμίνη Α, προστατεύουμε το δέρμα μας από ηλιακά εγκαύματα, μαζί με το αντηλιακό μας, και θα αποκτήσουμε σε λιγότερο χρόνο ένα υπέροχο μαύρισμα. Υπέροχο; Δεν χρειάζεται να μαντέψετε τι φτιάξαμε μόλις γυρίσαμε σπίτι; Σαλάτα καρότου με dressing γιαουρτιού!

Υλικά

  • καρότα
  • γιαούρτι
  • κρεμμύδι ξερό
  • κόλιανδρο φρέσκο ή ξερό
  • παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Διαδικασία

Δεν σου έδωσα ποσότητες από τα υλικά γιατί εσύ θα γίνεις ο σεφ στην κουζίνα σου σήμερα! Αφού πλύνεις τα καρότα, τα τρίβεις στον τρίφτη. Σε ένα μπολ βάζεις το κρεμμύδι κομμένο σε καρεδάκι (τετραγωνάκια) και ρίχνεις αλάτι (κατά προτίμηση ανθό αλατιού ή χοντρό αλάτι), φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτεις λάδι και τα πολτοποιείς με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Προσθέτεις τον κόλιανδρο και το γιαούρτι, ανακατεύεις καλά και προσθέτεις το dressing στο καρότο!