Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
ΔιασημεΣ γυναικεΣ που λατρευουν να μαγειρευουν
Jackie
Η πρώτη κυρία με το ροζ channel ταγιέρ

Μανχάταν Chapin School, 1935. «Είναι αξιαγάπητο παιδί, πολύ έξυπνο, το ομορφότερο στην τάξη και με καλλιτεχνικό πνεύμα όμως έχει το «διάβολο» μέσα του», είπε ο δάσκαλος της στους γονείς της. Η μητέρα της ιρλανδικής καταγωγής παρέμεινε πιστή σύζυγος, ενός Γαλλοσκωτσέζου άπιστου, αλκοολικού συζύγου, για αρκετά χρόνια. Η μικρή « δαιμονισμένη» κατάφερε να αναρριχηθεί και να γίνει, δημοσιογράφος, συγγραφέας, φωτογράφος, σεβαστό μέλος της υψηλής κοινωνίας και Πρώτη Κυρία της Αμερικής.

Ο λόγος για τη Jacqueline Kennedy, γνωστή ως « Jackie». Το απόλυτο fashion icon έμεινε στην ιστορία για το ροζ channel ταγιέρ της και τις στυλιστικές της επιλογές. Πίστευε ότι το σεξ είναι κακό γιατί τσαλακώνει τα ρούχα. Ως σύζυγος ήταν πιστή και αφοσιωμένη. Θεωρούσε ότι το καλύτερο που είχε να κάνει σαν σύζυγος είναι να αποτελεί έναν αντιπερισπασμό στην καθημερινότητα του συζύγου της διότι αυτός ζούσε όλη μέρα με την πίεση της εργασίας του. Εάν όταν ερχόταν σπίτι είχε κι άλλα θέματα να λύσει, πως θα μπορούσε ο κακομοίρης να χαλαρώσει; Ήταν πρώτα σύζυγος και μητέρα και μετά Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σαν μητέρα πίστευε ότι μόνο μια φορά θα μεγαλώσεις τα παιδιά σου και είναι η μεγαλύτερη ευθύνη σου να τα αναθρέψεις σωστά γιατί εάν αποδειχτεί το αντίθετο τίποτα που έκανες δεν αξίζει. Όντας δημοσιογράφος έλεγε ότι, είχε κερδίσει ένα εισιτήριο στον έξω κόσμο και πίστευε ότι ο πολιτισμός μας θα γίνει όπως τον Μεσαίωνα, όπου υπήρχε μια πολιτιστική elite ενώ ο υπόλοιπος κόσμος θα βλέπει απλά τηλεόραση, η οποία θα αποτελεί το μοναδικό σημείο αναφοράς. Πρέπει να κάνεις κάτι που απολαμβάνεις. Αυτός είναι ο ορισμός της ευτυχίας για τη Jackie. Έτσι, έφτιαχνε τις καλύτερες βάφλες για την οικογένεια της. Το μυστικό της, η περισσή αγάπη και τα ασπράδια.

Υλικά

  • 120 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 240 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 χτυπημένα ασπράδια αυγών (μαρέγκα)
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία (βάλε το ροζ ταγιέρ και πάμε)

Σε ένα μπολ, λιώσε το βούτυρο, τη ζάχαρη και πρόσθεσε τους κρόκους. Χτύπησε τα και πρόσθεσε το αλεύρι και την κρέμα γάλακτος. Ανακάτεψε καλά και στο τέλος πρόσθεσε τα ασπράδια(που τα έχεις ήδη χτυπήσει σε άλλο μπολ και τα έχεις κάνει μαρέγκα μαζί με μια πρέζα αλάτι) και το baking powder. Το μίγμα σου θα είναι παχύρευστο και αφράτο. Ψήσε τα αμέσως και ρίξε άφθονο λιωμένο βούτυρο και σιρόπι σφένδαμου (maple syrup). Σέρβιρε αμέσως και απόλαυσε σαν πρώτη κυρία του οίκου σου.