Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
ΔιασημεΣ γυναικεΣ που λατρευουν να μαγειρευουν
Marilyn Monroe
Το διάσημο παϊδάκι της Monroe

Κι ενώ εσύ έφαγες το Πάσχα το πατροπαράδοτο αρνάκι στη σούβλα και νομίζεις ότι είναι άλλο ένα παραδοσιακό έδεσμα που λατρεύει μόνο κάθε Έλληνας, σε ενημερώνω ότι ιδιαίτερα το αρνίσιο παϊδάκι ήταν μια από τις αγαπημένες απολαύσεις και της Marilyn Monroe. Ναι, ναι κι όμως κι εκείνη το έτρωγε με μανία και… με το χέρι! Το έψηνε στο φούρνο της απλά, χωρίς πολύπλοκες μαρινάδες και σως, συνοδεύοντας το με καρότα ωμά. Είναι εντυπωσιακό γιατί στην Αμερική δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η κατανάλωση του αρνιού.

Τώρα εσύ που κλασικά έφαγες όλα τα παϊδάκια τι θα κάνεις με το υπόλοιπο κρέας; Έχεις τη γνωστή επιλογή να το φας κρύο από το ψυγείο ή να του κάνεις την απόλυτη μετάλλαξη και να το κάνεις φρικασέ. Μα τι αστεία λέξη! Προσωπικά θα ήθελα να το γράφω freak asset, το περιουσιακό στοιχείο ενός φρικιού σε ελεύθερη μετάφραση. Μα ο όρος είναι γαλλικός και «fricassee» ονομάζεται ένα κρεατάκι που έχει τηγανιστεί, «frire» που σημαίνει «τηγανίζω», αφού πρώτα το έχω κόψει σε κομμάτια («casser» που σημαίνει «κόβω σε κομμάτια») και θα βράσει σε λευκό ζωμό. Η συνταγή απλή και αγαπημένη.

Σε αυτή τη μεταλλαγμένη εκδοχή, θα βάλεις μόνο το κρέας από τα μπουτάκια/ χεράκια σε κομμάτια, μπορείς πρώτα να τα σοτάρεις (με λίγο βουτυράκι) και να τα σβήσεις με λευκό κρασί και άμεσα να προσθέσεις τις πρασινάδες της αρεσκείας σου. Μην ξεχάσεις να το περιλούσεις με αυγολέμονο. Ή μήπως να έκανες ένα ακαταμάχητο σάντουιτς; Με κομμάτια από το κρέας άναρχα κομμένο, περασμένο από το τηγάνι με κρεμμύδια, πιπεριά και mix gara marshala; Άνοιξε το ψωμάκι βάλε το μίγμα με το κρέας πρόσθεσε φέτες ντομάτας, μαρουλάκι για τη δίαιτα, αγγουράκι και καλοφάγωτο.

Έχεις όρεξη για μια διαφορετική πάστα;

Λοιπόν, κόψε κομματάκια το κρέας, σοτάρισε κρεμμυδάκια, σκόρδο και πρόσθεσε το κρέας. Σβήσε τα με κόκκινο κρασί, πρόσθεσε μια πρέζα ζάχαρη, ντομάτα, μαϊντανό, πρόσθεσε νερό και άστα να σιγοβράζουν μέχρι να μοσχοβολήσει το σπίτι. Παράλληλα, βράσε την πάστα της αρεσκείας σου όπως θέλεις και σε ανακάτεψε την πάστα με τη σάλτσα, ρίξε μπόλικο parmegiano romano, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απόλαυσε.

Εάν πάλι σε έπιασαν οι τύψεις για το high score σε θερμίδες από χθες, φτιάξε μια πράσινη σαλάτα, κόψε αγγουράκι τουρσί, ντοματάκια, βάλε μαδιτό το κρεατάκι όπως είναι κρύο και φτιάξε ένα γρήγορο ντρέσινγκ με μουστάρδας πικάντικη, μέλι και ξύδι βαλσάμικο, ανακάτεψε καλά και απόλαυσε.