Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
Red Lips
Σούζη, sushi! Και χαίρεσαι και τρως!

Ναι αγαπημένη μου φιλενάδα, θα σε πηγαίνω για sushi, γιατί, ως γνωστόν, «Σούζη και ψεύδεσαι και τρως»! Οπότε πάμε να φάμε σουσάκι που είναι θρεπτικό υγιεινό και διαίτης. Θα φάμε ψαράκι να πάρουμε ιώδιο, βιταμίνη D, ω-3, βιταμίνες και μέταλλα. Θα φάμε και ρολάκια με φύκι nori που είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, νάτριο ιώδιο, βιταμίνη Α και D.

Θα σου περάσει κι αυτή η ψιλοκαταθλιψούλα που είχες, θα ενισχυθεί η μνήμη και η όραση σου. Θα βάλουμε και μπόλικο wasabi που είναι πλούσιο σε β-καροτένιο μέσα στην low salt (με λιγότερο αλάτι) soya sauce και ενδιάμεσα από τα πιάτα θα τρώμε γλυκό τουρσί τζίντζερ. Ναι ξέρω ότι εάν δεν φας και ρολάκια με ρύζι δεν θα χορτάσεις (και πού να τρέχουμε για σουβλάκια;!), μα το συγκεκριμένο ρύζι έχει ζάχαρη και ξύδι. Για αυτό σου αρέσει.

Θα πάρουμε όμως miso soup, edamame και σαλάτα wakame. Θα φάμε κι εμείς σαν stars. Σαν ποιους; Σαν την Jessica Biel, το Justin Timberlake, τη Miley Cyrus, τη Michelle Obama, τη Victoria Beckham, το Robert Pattinson, τη Jennifer Lopez, τη Selena Gomez… Θες να σου πω κι άλλους; Καλά δεν ξέρεις ότι το σούσι είναι το εθνικό πιάτο της Ιαπωνίας, η ιστορία του οποίου ξεκίνησε το 4ο αιώνα π.Χ. και πλέον είναι ισάξιο της τέχνης καλλιγραφίας ikebana;

Οι σεφ που φτιάχνουν sushi είναι καλλιτέχνες

Το Edo, αρχαία ονομασία του γνωστό μας Τόκυο, κρατούσε μονοπώλιο την παρασκευή του sushi μέχρι τις αρχές του 19ο αιώνα όπου έγινε δημοφιλές και στην υπόλοιπη Ιαπωνία ως street food. Οι σεφ που φτιάχνουν sushi είναι καλλιτέχνες. Γιατί φαντάσου ότι από τα επτά χρόνια σπουδών τους, τα δύο τα περνούν σπουδάζοντας τις ιδιαιτερότητες του ρυζιού, διότι πρέπει να μάθουν να μην σπάνε τους κόκκους του ρυζιού κατά την παρασκευή του για να μην απελευθερωθεί το άμυλο!

Ο Φιλιππινέζος chef Angelito Araneta Jr. στις 28 Ιουνίου 2010, στα 22 του χρόνια παρακαλώ, δημιούργησε ένα πιάτο με πέντε κομμάτια premium σολομό Νορβηγίας nigiri, αντικατέστησε το φύκι με φύλλο χρυσού 24 καρατίων, Foie Gras, άγρια ζαφορά και το διακόσμησε με πέρλες Παλαγουάν και αφρικάνικα διαμάντια 24 καρατίων. Τιμή πιάτου στα 1,978.15 δολάρια. Έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο Guinness ως η ακριβότερη μπουκιά του κόσμου! Λοιπόν, κάνε λίγο πρακτική εξάσκηση με τα chop sticks και πάμε σε ένα από τα καλύτερα σουσάδικα την πρωτεύουσας. Ευτυχώς έχουμε πολλές και καλές επιλογές, θα ξετρελαθείς. Και θα χαίρεσαι και θα τρως!