Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
Red Lips
Ζωγράφισες πάλι!

Θυμάσαι στο δημοτικό την πιο ευτυχισμένη ώρα της εβδομάδας, την ώρα των καλλιτεχνικών; Τότε που όλα τα παιδάκια μπορούσαμε να ζωγραφίσουμε με τον δικό μας τρόπο, το θέμα που μας είχε βάλει η Κυρία;

Κάποια παιδάκια είχαν μια κασετίνα υπερπαραγωγή, με άπειρα πολύχρωμα μολύβια αλλά τα περισσότερα είχαν μια απλή κασετίνα με τα βασικά χρώματα. Όλοι ανεξαίρετος  ζωγράφιζαν τη λευκή κόλα και τα αποτελέσματα ποίκιλαν ασχέτως μεγέθους κασετίνας.

Τα παιδάκια που είχαν «τα πάντα», έκαναν βαριεστημένες ζωγραφιές μπλέκοντας όοοολα τα χρώματα μαζί σ’ ένα ακανόνιστο κουβάρι ενώ εκείνα που είχαν τα βασικά χρώματα έκαναν αρμονικά αριστουργήματα.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα με τους απανταχού μάγειρες. Λόγω της αφθονίας, υλικών, συνταγών, τεχνικών, πληροφοριών, κάποιοι τα αναμειγνύουν όλα μαζί και το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο ζαλιστηκό από την ανάγνωση του πιάτου στο μενού, όπου αναλύονται τα 25 υλικά και οι 15 τεχνικές που εφαρμόστηκα, ενώ άλλοι αρκούνται στην καλή πρώτη ύλη, στην φρεσκοκομμένη τομάτα από το χωράφι, το δροσερό βασιλικό και το φρέσκο τυρί ημέρας.

Κι επειδή η απλότητα είναι ίδιον της Ιταλίας και η φινετσάτη Σοφία Λόρεν «ζωγραφίζει» ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του καλοκαιριού που έχει την υπογραφή του στο Κάπρι, την σαλάτα Καπρέζε. Τα υλικά: Φρεσκοκομμένες ώριμες ντομάτες, φρέσκια μοτσαρέλα και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Η διαδικασία, απλή! Κόψε σε λεπτές φέτες τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα σε στρώσεις εναλλάξ, έτσι ώστε να ψιλοκαλύποτουν η μια την άλλη. Κάλυψε τες με φύλλα δροσερού βασιλικού και πρόσθεσε το λάδι. Αυτό ήταν! Τόσο απλά και όμορφα ζωγράφισες πάλι! Έτσι για την αλητεία, μπορείς να προσθέσεις λίγες ελιές ή κάπαρη.