Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Αναστάσιος Λαυρέντζος
Οικονομολόγος, Τραπεζικός Σύμβουλος, Συγγραφέας

Αναστάσιος Λαυρέντζος στο pagenews.gr: Η ΕΕ θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε καταυλισμό μεταναστών

Αναστάσιος Λαυρέντζος στο pagenews.gr: Mίλησε για το μεταναστευτικό κύμα το οποίο θα χτυπήσει τη χώρα μας στον απόηχο των εξελίξεων στο Αφγανιστάν.

Ο οικονομολόγος, τραπεζικός σύμβουλος και συγγραφέας Αναστάσιος Λαυρέντζος μίλησε στο pagenews.gr στην εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη, όπου μίλησε για το μεταναστευτικό κύμα το οποίο θα χτυπήσει τη χώρα μας στον απόηχο των εξελίξεων στο Αφγανιστάν. Άσκησε κριτική για αμηχανία και υποκρισία στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά στο πως αντιδρά στις προκλήσεις της Τουρκίας, ενώ αναφέρθηκε και στον παράγοντα ΗΠΑ.

Αναστάσιος Λαυρέντζος στο pagenews.gr: Η ΕΕ θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε καταυλισμό μεταναστών

Ο κος Λαυρέντζος τόνισε πως το μεταναστευτικό είναι ένα φαινόμενο με το οποίο θα ασχολούμαστε για δεκαετίες, όμως πάντα στο υπόβραθρό του θα βρίσκεται ένα παιχνίδι για τη δάλυση των εθνικών κρατών όπως τα ξέρουμε σήμερα.

Για την Ελλάδα, υπάρχει από τη μία μεριά η Τουρκία, με τις επιθετικές της ενέργειες και από την άλλη μεριά μια Ευρωπαϊκή Ένωση που σε δηλώσεις αξιωματούχων της τονίζονται ότι τα σύνορα της ηπείρου θα μείνουν ανοιχτά, εννοώντας όπως είπε τα ελληνικά σύνορα. Στη συνέχεια δήλωσε πως διαφαίνεται ότι η Ευρώπη θέλει την Ελλάδα ως χώρα «καταυλισμό» που οδηγείται σε αυτοδιάλυση.

Αναστάσιος Λαυρέντζος στο pagenews.gr

Παράλληλα, άσκησε σφοδρή κριτική στην Ευρώπη, λέγοντας πως με τις πράξεις της δείχνει πως θέλει να καταργήσει τα ελληνικά σύνορα. Μάλιστα καταλόγισε και υποκριτική στάση προς την Ευρώπη, καθώς στην επίσκεψή της στη χώρα μας η Ευρωπαία επίτροπος κα Γιόχανσον είπε πως διατεθεί το ποσό των 276 εκατομμυρίων στη χώρα μας για υποδομές, ενώ την ίδια ώρα δίνονται δισεκατομμύρια στην Τουρκία, η οποία λειτουργεί ως κράτος-διακινητής.

Όσον αφορά την εγκατάσταση των Αφγανών προσφύγων στην Αλβανία, είπε πως η γειτονική χώρα ακολουθεί μια επικίνδυνη πολιτική. Ο κίνδυνος είναι ορατός όπως είπε και υπάρχει απειλή για τη Βόρεια Ήπειρο. Επιπλέον πρόσθεσε πως κάποιοι θέλουν να υπονομεύσουν το ελληνικό κράτος. Είναι οι ίδοι, όπως είπε, που προωθούν τη «δόλια» παγκοσμιοποίηση και επιχειρούν τη διάλυση των εθνικών κρατών.

Αναστάσιος Λαυρέντζος στο pagenews.gr: Ο παράγοντας ΗΠΑ

Αναφερόμενος στις ΗΠΑ ο κος Λαυρέντζος δήλωσε πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρεμβαίνουν στο αυξημένο έλλειμά της με το να τυπώνει χρήμα, με το έλλειμά της να έχει φτάσει τα 27 τρισεκατομμύρια. Μάλιστα χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της ορκομωσίας του προέδρου Τζο Μπάιντεν που ορκίστηκε υπό τη φύλαξη δύο μεραρχιών κάτι που δείχνει πωςη χώρα βρίσκεται σε κρίση. Ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δε σημαίνει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται υπό κατάρρευση, αλλά πως η υπερδύναμη θα βρει αυτό το πρόβλημα κάποια στιγμή στο μέλλον μπροστά της.

Τέλος είπε πως η Ελλάδα θα πρέπει να προσέξει, καθώς δεν θα πρέπει να έχει την αντίληψη ότι οι ΗΠΑ θα είναι βρίσκονται πάντα σε θέση να σταματήσουν μια ενδεχόμενη σύρραξη με την Τουρκία. Ανέφερε και ως ενδεχόμενο την πιθανότητα η Τουρκία να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην κεντρική Ασία και να ζητήσει ανταλλάγματα στο μέτωπο της χώρας μας.