Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
ΕρωταΣ στιΣ 4 εποχεΣ
Μόλις τα φύλλα πέσουν

Καλωσορίζοντας το φθινόπωρο, η θερμοκρασία έκανε μπλουμ, οι ώρες στο τιμόνι αυξήθηκαν λόγω traffic,  τα παράθυρα έκλεισαν και η πικέ κουβερτούλα βρήκε τη θέση της πάλι στο κρεβάτι, το weekend δεν θα πας παραλία γιατί εκτός ότι θα τσουτσουριάσεις πρέπει για άλλη μια φορά να κατεβάσεις τα χειμωνιάτικα κι ενώ η ψυχολογία έπεσε στα τάρταρα, μαζί με τα must have στην τσάντα πρέπει να έχεις και χαρτομάντιλα, γιατί ξύπνησες με μπούκωμα, το λαιμό να γρατζουνάει, φωνή βραχνοκόκκορα και λίγο πυρετούλι να σου γαργαλάει τα κόκκαλα. Η επιτακτική ανάγκη για μια σουπίτσα χτυπά την πόρτα.

Και ως εκ θαύματος θυμάσαι την super power σούπα της γιαγιάς σου που έκανε στο πι και φι όταν σ’ έβλεπε αρρωστούλι και έγιανες με μιάς. Και ναι η γιαγιά ήταν προχό, γιατί η κοτόσουπα πλέον βάση ερευνών θεωρείται soul food πρώτον και δεύτερον δίνεται με συνταγή «γιατρού» για το κρυολόγημα. Οπότε πριν αρχίσεις την κλάψα και φορέσεις τη πιτζάμα με τα αρκουδάκια, πήγαινε στο πλησιέστερο super market για τ’ απαραίτητα.

Υλικά

  • Για τη σούπα
  • 1 Κόκορας
  • 2 Κρεμμύδια ξερά
  • 2 Καρότα
  • Ρύζι σουπέ
  • Για το αυγολέμονο
  • Αυγά
  • Λεμόνια
  • 1 κ.σ. Αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • Μαύρο πιπέρι

Και πολλή αγάπη

Διαδικασία

Τώρα μπορείς να φορέσεις την αγαπημένη σου πιτζάμα. Βάλε ένα τσουκάλι με μπόλικο νερό να βράζει, ρίξε τον κόκορα, τα κρεμμύδια, τα καρότα(δεν χρειάζεται να σου πω να τα καθαρίσεις, ε;) πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και άστο να βράζει σε μέτρια φωτιά μέχρι να δεις την πρώτη ταινία στο αγαπημένο σου συνδρομητικό κανάλι. Μόλις τελειώσει, σήκω από τον καναπέ πρόσθεσε το ρύζι (προσοχή φουσκώνει, μην το κάνεις πιλάφι) άστο να βράσει καλά(20 λεπτά είναι αρκετά) και στη συνέχεια φτιάξε το αυγολέμονο σε ένα μπόλ προσθέτοντας τα αυγά, στημένο λεμόνι(βάλε μπόλικο) και το αλεύρι , ανακάτεψε τα με αυγοδάρτη και ρίξτο με μια κίνηση στη σούπα. Ανακάτεψε γρήγορα να πάει παντού και να γίνουν ένα. Άσε να πάρει μια βράση και σέρβιρε προσθέτοντας μπόλικο πιπέρι. Είμαι σίγουρη ότι θα φας όλη την κατσαρόλα και θα γιάνεις.

Άντε και καλό φθινόπωρο βρε

Η Λάουρα Σαργέντη είναι σεφ και σύμβουλος εστιατορίων. Μεγαλωμένη στην Αθήνα με ιταλικές ρίζες, σπούδασε εκτός από μαγειρική, τέχνη, γραφιστική, διακόσμηση, διαφήμιση, marketing και τεχνολογία φαρμάκων. Για αρκετά χρόνια ταξίδεψε και δούλεψε σε διάφορα μέρη του κόσμου γνωρίζοντας πολιτισμούς, παραδόσεις και μαθαίνοντας τεχνικές και τα trends στη μαγειρική.
Πλέον εργάζεται ως private chef πρεσβεύοντας τη μεσογειακή κουζίνα. Στα ρεπορτάζ της θα βρείτε την αγάπη της για τη μαγειρική τέχνη, τους αγαπημένους της foodies και τα νέα trends. [email protected]