Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
Red Lips
Road trip αγάπη μου!

Τι κι αν μπήκε δυναμικά το φθινόπωρο και η κίνηση στη μεγαλούπολη μας καλπάζει, μαζί με το ιικό φορτίο καθημερινά. Έφτασε ΣΚ!!!Ξεκόλλα! Πάρε τηλέφωνο το αγαπάκι σου να περάσεις να το πάρεις σε καμιά ώρα. Εν τω μεταξύ, φτιάξε λίγα κεφτεδάκια, βράσε δυο αυγά, καθάρισε και μερικά καρότα, πάρε μια φρεσκοψημένη μπαγκέτα από το γειτονικό φούρνο, φούλαρε το αμάξι βενζίνη, τσέκαρε λάδια και αέρα στα λάστιχα επί τη ευκαιρία, πάρε και κανένα έξτρα απολυμαντικό(covid έχουμε), ένα χαρτί υγείας(ποτέ δεν ξέρεις), βάλε σαν γνήσιος κάγκουρας να παίζει στην διαπασών την « Εκδρομή» με τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Ευστάθιο Δράκο, ενώ περιμένεις υπομονετικά το αγαπάκι σου να κατέβει, μετά τραγούδα το «Πήρα κόκκινα γυαλιά» του Κραουνάκη. Βασικό, μην τσαντιστείς που αργεί να κατέβει. Εκδρομή πάτε!

Μετά από ένα γλυκό καλοσώρισμα, πάτα γκάζι και άσε πίσω την μεγαλούπολη. Πάρε την παλιά Εθνική Οδό και απόλαυσε. Τελικά πήγε προς τα «πάνω» ή προς τα «κάτω»;

Όπως και να έχει, η εποχή ενδείκνυται για ένα road trip χωρίς πρόγραμμα. Ή μήπως όχι… Μα με τόσα οινοποιεία στο δρόμο σου, δεν θα δοκιμάσεις, δεν θ’ αγοράσεις φιάλες για ένα θερμό χειμώνα με ρουμπινί κρασί στα ποτήρια, τζάκι και καλή παρέα; Για τσέκαρε πιο είναι το επόμενο οινοποιείο; Μπορείς να κάνεις και οινογνωσία εκεί.

Μμμμμ, βλέπω ότι σαν ρομαντική ψυχή, πήρες το δρόμο για Ναύπλιο(τι όμορφη εποχή για να το επισκεφτείς). Έχω ιδέα!!! Πάρε το δρόμο του κρασιού και ψάξε για το «αίμα του Ηρακλή» ή αλλιώς το Αγιωργίτικο στην ευρύτερη περιοχή της Νεμέας. Εκεί παραγόταν το κρασί που έπινε ο Αγαμέμνονας και ο φλιάσιος οίνος που μοιραζόταν κατά τη διάρκεια των Νεμέων Αγώνων. Το Αγιωργίτικο βαπτισθέν εκ του χωριού του Αγίου Γεωργίου σήμερα βρίσκεται στην θέση της αρχαίας πόλης Φλοιούς, θα το βρεις και με άλλες ονομασίες όπως «Μαυρούδι» ή το «Μαύρο Νεμέας». Όλες οι ονομασίες του συγκεκριμένου οίνου χαρακτηρίζουν το βαθυκόκκινο χρώμα του.

Τσέκαρε τη διαδρομή που θα επιλέξεις www.peloponnesewineroads.com.

Οι επιλογές αμέτρητες. Σε βλέπω και άλλο ΣΚ να εξορμείς προς… Ναύπλιο.

Κι εάν ήταν «τρύπιο» το μπουκάλι, μην οδηγήσεις. Υπάρχουν υπέροχοι ξενώνες τριγύρω.