Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
Red Lips
Δεν προλαβαίνω μανίτσα μου!!!

Ναι τώρα μπαίνω σπίτι, κάτσε θα μου πέσει το τηλέφωνο απ’ τ’ αυτί, είμαι φορτωμένη και σαν το γάιδαρο, περίμενε…

Έλα, κάτσε να πιώ ένα ποτήρι νερό και θα στα πω όλα.

Αααχχχ!

Λοιπόν, ευτυχώς σε άκουσα κι έφυγα από το σπίτι Δευτέρα πρωί, καλά μην φανταστείς αχάραγα. Ξεκίνησα χαρούμενη με βαλιτσάκι Sport Billy με νερό, καφέ, σάντουιτς και μήλο, έτοιμη να ταξιδέψω στις αμαξοθάλασσες της πρωτεύουσας. Το πέλαγος της Κηφισίας εορταστικότατο, λουσμένο στο φωτεινό κόκκινο από τα εκατομμύρια λαμπάκια των stop των αυτοκινήτων. Μίλησα με πολύ κόσμο στο κινητό, α, και με τη Μαρία και την Κατερίνα, έχεις πολλά χαιρετίσματα κι ευχές! Ε, προς το μεσημέρι πλησίαζα το Χαλάνδρι και τελικά προς το απόγευμα έφτασα Μαρούσι και πήγα στο ζεύγος Ζεν για πιπί και μετά έμεινα για φαγητό και νάνι.

Την Τρίτη ξαναβγήκα στην Κηφισίας κι έφτασα μετα κόπων και βασάνων προς το βραδάκι στο πολυπόθητο Θανόπουλου delicatessen της Κηφισιάς αφού έβλεπα έπι 30 λεπτά την φωτεινή επιγραφή του να με καλεί σαν τις Σειρήνες στην Οδύσσεια. Και πώς να φτάσω;;; Εκεί κόλλημα! Τεσπα, ναι τώρα μπήκα. Ναι το ξέρω ότι είναι Πέμπτη, έπρεπε να κατέβω κι από Κηφισιά και γι’ αυτό σου λέω μανίτσα μου δεν προλαβαίνω. Πω, πω πρέπει να πάω φαρμακείο, ξέχασα να πάρω και σύριγγα για τη γαλοπούλα.

Α!!! Δεν το ξέρεις; Άκου κόλπο! Α καλά, ευτυχώς η γαλοπούλα που πήρα ξεπάγωσε τόσες μέρες στο δρόμο. Λοιπόν φτιάχνεις ένα mix με χυμό πορτοκάλι τύπου amita και μουστάρδα σκόνη και με αυτό κάνεις ενέσεις στη γαλοπούλα με μια μεγάλη σύριγγα με χοντρή βελόνα. Την αφήνεις όλο το βράδυ να μαριναριστεί εκ των έσω και την επομένη την ψήνεις. Ααα!!! Δεν το ξέρεις;;; Είναι πολύ της μόδας το vaccination έτσι κι αλλιώς. Σε εστιατόρια ψαγμένοι σεφ κάνουν ενέσεις σε T–bone, Rib eye και Sirloin με αρωματικά λάδια.Κάντο, είναι θεϊκό.

Αχ, όχι με πατατούλες, ούτε με γλυκοπατάτες. Εγω θα συνδυάσω τη γαλοπούλα μ’ ένα πουρέ καρότου με λεμονοπίπερο. Ευτυχώς πήγα πριν κανα μήνα στα μπαχαρικά Φότση στην Ευριπίδου και ψώνισα. Δεν αντέχω άλλη μέρα στο αμάξι. Λοιπόν σε κλείνω να πάω στο φαρμακείο. Και μην ξεχάσεις. Τη γαλοπούλα την βάζεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220C για κανα 20λεπτο και μετά τη χαμηλώνεις και πας για ύπνο κι ας τη να ψήνεται (εννοείται τυλιγμένη σε λαδόκολλα ή κλεισμένη σε γάστρα).

Φιλάκια. Καλά Χριστούγεννα μανίτσα μου! Και του χρόνου με υγεία. Σ’ αγαπώ πολύ.